"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo Muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Bliksemverloting, 22 juni t/m 6 juli 2024

In de periode van 22 juni tot en met 6 juli gaan de leden van Muziekvereniging Crescendo weer op pad om bij de woningen in Muiden aan te bellen en iedereen te vragen om loten van de Bliksemverloting te kopen. De opbrengst van deze verloting komt ten goede aan de vereniging.

Een lot kost slechts € 0,50
De hoofdprijs is een WAARDEBON van € 100,--

Daarnaast zijn veel andere, mooie prijzen te winnen waaronder cadeaubonnen van plaatselijke ondernemers voor bloemen of een borrel-/bittergarnituur, elektrische apparaten, taarten, wijn, ‘zomerse’ artikelen (koelbox en BBQ), legpuzzels, sieraden, enz.

Crescendo is enorm blij met het feit dat veel mensen de vereniging een warm hart toedragen en loten kopen. We hopen dat ook in 2024 de voorraad loten uitverkocht zal raken!
Dit jaar zal naast contante betaling ook het afrekenen via een QR-code mogelijk zijn.

Op zaterdagmiddag 6 juli om 15.00 uur vindt de trekking van de winnende lotnummers plaats in het verenigingsgebouw "Pro Musica", Fermanplantsoen 1 in Muiden. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Wilt u Crescendo steunen en meedoen aan onze loterij?

 Wijkconcerten in juni en juli 2024

Als de weersomstandigheden ons goed gezind zijn, zal de fanfare van Crescendo zich binnenkort laten zien en van zich laten horen in korte openluchtconcerten.

Op drie vrijdagavonden worden alle instrumenten en stoelen verhuisd naar een woonwijk in Muiden, waarna de muzikanten rond 20.00 uur een vrolijk en afwisselend muziekprogramma gaan laten horen.

Wij nodigen u van harte uit om te komen luisteren!!
(ook als u misschien in een andere wijk woonachtig bent)

Op vrijdag 28 juni a.s. vindt u de fanfare in “De Krijgsman”
op vrijdag 5 juli zullen we neerstrijken in de wijk “Zuid-West” (“Klapwijk”) bij De Werven
op vrijdag 12 juli spelen wij in de wijk “Noord-West” bij de Cont Huygenslaan

En als afsluiting spelen we op zaterdag 13 juli om 12:00 bij de Sluis

Net als in voorgaande jaren geven wij hiervoor graag weer de volgende “Tip”, die we steeds vaker opgevolgd zien:
neem een (klap-)stoeltje mee, dan bent u zeker van een zitplaats.


Graag tot ziens!


Klik hier voor de foto impressie van de wijkconcerten van vorig jaar: foto's...De schoonmaak van Pro Musica, 1 juni 2024

Ons eigen verenigingsgebouw heeft natuurlijk af en toe ook een schoonmaakbeurt nodig en op deze zaterdagochtend ging er weer een groep vrijwilligers aan de slag.

Het dak werd geveegd, de goten geleegd en wat beplanting gesnoeid. De boeidelen en kozijnen werden geschrobd, waarna de ruiten konden worden gelapt. En ook aan de binnenkant van het gebouw werden de kozijnen en ruiten schoongemaakt. Zo hier en daar was het werk op grotere hoogte, en iedereen stak de handen uit de mouwen.

Een paar uurtjes werd er hard gewerkt, maar ook gepraat, gelachen en gezellig koffie gedronken. Ook zonder instrument in onze handen is er altijd veel plezier met elkaar!

Voor een kleine controle of er echt gewerkt werd: kijk hierBoeken- en rommelmarkt, 20 april 2024

Door veel verschillende spullen voor kleine prijsjes te verkopen slagen we er ieder jaar weer in om de clubkas een financiele boost te geven.

Ook dit jaar hadden we weer een keur aan verschillende spullen te koop. Door het opruimen van de zolder, garage, schuur en kasten ontvingen we van leden weer goed verkoopbare spullen t.b.v. deze markt. Inmiddels weten ook bewoners uit Muiden ons te vinden om spullen te doneren. Combineer dat met de spullen die we opslaan op de zolder (van de markt van vorig jaar) en je hebt een goed gevulde markt waar er voor ieder wat wils te koop is.

Naast de spullen die we verkopen was er ook nu weer een kopje koffie/thee verkrijgbaar met een heerlijk stukje gebak. Zelf gebakken taarten in allerlei soorten, maten en smaken stonden uitgesteld, de keuze was bijna onmogelijk om te maken.

Het was weer een drukke maar enorm gezellige dag die eigenlijk al begon op de repetitieavond ervoor. Op vrijdagavond na de repetitie hebben we vast alle opgeslagen spullen van de zolder gehaald, zodat we dat niet op zaterdag hoefden te doen. Zaterdagochtend startte de dag met een bakkie koffie/thee en werd er daarna opgebouwd. Tafels klaarzetten, spullen erop, gesorteerd van boekenhoek, elektronica, spelletjes, speelgoed, glaswerk etc. Het gebouw herken je niet meer en is ineens omgetoverd tot een waar snuffelparadijs. Daarna hebben we gezamenlijk wat gegeten met een goed geregelde catering. Nu waren we klaar voor de markt!

Om 12 uur ging de markt open, maar de eerste bezoekers stonden ook dit jaar weer voor 12 uur al klaar om als eerste naar binnen te kunnen. Snuffelen, zoeken, onderhandelen, een lekker stukje gebak nuttigen en dan met een goed gevulde tas (en lege portemonnee) naar huis.

Aan het einde van de dag werd alles weer opgeruimd en spullen weer opgeslagen voor volgend jaar. We kijken weer terug op een goede maar zeker ook gezellige dag waarin we samen weer onze clubkas wat aan hebben kunnen vullen. Dat is natuurlijk super maar het samen doen is minstens een even grote winst.

 Stamppot avond in Pro Musica, 2 maart 2024

We kijken weer terug op een hele gezellige stamppotavond . Rond een uur of vijf kwamen alle gasten binnen en was er alle ruimte om gezellig te kletsen met elkaar onder het genot van een knabbeltje en een drankje.

Om half zeven stond er een uitgebreid buffet voor ons klaar met op het menu: zuurkool, boerenkool , balletje gehakt met jus, rookworst, overheerlijke stoofperen en werd afgesloten met een toetje (gemaakt door Iris).

De gezellig gedekte tafels stonden in een groot rechthoek, zodat we allemaal aan dezelfde tafel konden eten. Heerlijk eten, goed gezelschap, muziekje op de achtergrond wat kan het toch leuk zijn dit samen te doen.

De avond had, hoe kan het ook anders (als je stamppot eet) een Hollands tintje met een stroopwafel bij de koffie.

De avond werd afgesloten met een pub quiz. In 4 teams (met elk een eigen verzonnen naam) werden vragen beantwoord in de volgende categorieen: grappige vragen, sport, Nederlandse muziek, culinair, algemeen en film en tv. Iedere categorie bevatte 8 vragen. De antwoorden werden ingevuld op een antwoordformulier en na iedere vragenronde ook meteen nagekeken zodat er steeds een tussenstand bekend gemaakt kon worden. Dit zorgde uiteraard voor de nodige rivaliteit tussen de teams. Bij de pub quiz werden natuurlijk schaaltjes met blokjes kaas en plakjes worst geserveerd.

De pub quiz werd aan elkaar gepraat door een quizmaster die maar 2 regels had, Regel 1: ik heb altijd gelijk , Regel 2: zo niet dan gaat regel 1 automatisch in werking.

De quizmaster werd bijgestaan door een lieftallige assistente die alle antwoorden nakeek en de scores bij hield. (uiteraard onder toeziend oog van een notaris).

Aan het einde van de pub quiz werden alle correcte antwoorden nog doorgenomen en het winnende team bekend gemaakt. Voor het winnende team was een prachtige beker beschikbaar inclusief de eeuwige roem. Een supergezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2023
archief: in de schijnwerper 2022
archief: in de schijnwerper 2021
archief: in de schijnwerper 2020
archief: in de schijnwerper 2019
archief: in de schijnwerper 2018
archief: in de schijnwerper 2017
archief: in de schijnwerper 2016
archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004