"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo Muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Kerstconcert i.s.m. Maarten Peters, 16 december 2022

Na 2 jaar afwezigheid kon dit jaar eindelijk weer een kerstconcert worden gegeven en dit jaar brachten we in een eigentijds jasje het bekende verhaal van Dickens: A Christmas Carol.

We keken er enorm naar uit want dit jaar pakten we groots uit door samen met Maarten Peters dit concert te verzorgen. Maarten werd begeleid door zijn vaste begeleider Co Vergouwen.

Het voorprograma werd verzorgd door Toetti, ons leerlingorkest.

Het publiek deed dit concert actief mee. Van het meezingen van kerstliedjes met Maarten en orkest, tot en met een loterij waar naast kleine prijsjes ook een kalkoen werd verloot.

We hopen u weer te mogen treffen tijdens ons volgend concert, het Benefietconcert. Het goede doel voor dit concert is: Make a Wish.

Klik hier voor de foto impressie van het concert: foto's...Deelname Rabo Clubsupport, september 2022

Net als vorig jaar hebben we een inschrijving gedaan bij Rabo Clubsupport om een bijdrage uit het Rabo clubsupportfonds te mogen ontvangen. En ook dit jaar hebben we uw hulp gevraagd.

Het doel waarvoor u mocht stemmen was:

Door Corona zijn namelijk de afgelopen jaren de projecten op de basisscholen niet doorgegaan. Dankzij deze bijdrage kunnen wij in het schooljaar 2022/2023 weer een inhaalslag maken door voor meerdere groepen op de basisscholen projecten te starten.

Crescendo is enorm vereerd met de toegekende financiële bijdragen die we mogen ontvangen van de Rabobank Amstel en Vecht.

 

Crescendo bedankt alle stemmers en natuurlijk Rabo Amstel en Vecht voor deze belangrijke impuls voor onze vereniging.Wijkconcerten, juni en juli 2022

Na twee jaar afwezigheid konden ook de wijkconcerten weer doorgaan.

Nu zijn wijkconcerten weersafhankelijk, maar dankzij de weergoden die gunstig waren getemd, konden alle drie de wijkconcerten plaatsvinden en het Maxisconcert.

Ook was dit de eerste keer dat we een wijkconcert konden geven in de Krijgsman. Het was een concert zoals het hoort, gezellige bewoners die ook een versnapering meenamen, en ondertussen speelde het orkest de sterren van de hemel. Het werd zeer gewaardeerd en was voor herhaling vatbaar.

De overige concerten waren bij de Kloosterstraat en de PC Hooftstraat.

Uiteraard gaan we volgend seizoen weer andere plekken in Muiden selecteren zodat we als orkest naar de mensen toe komen.Fancy fair, 25 juni 2022

Dit jaar was er geen gewone rommelmarkt zoals de inwoners van Muiden gewend zijn, maar een fancy fair.

Oftewel: een extra feestelijke jubileumeditie van onze traditionele rommelmarkt.

Iedereen kon langs komen om de gezelligheid te proeven onder het genot van een kopje koffie of thee met zelfgebakken taart, en een kijkje nemen in onze feestelijk gevulde kramen met handgemaakte cadeaus, boeken, speelgoed, borrel en meer. Er zat voor ieder wat bij.

Het weer was de organisatie gunstig gestemd en vooral van de zelfgemaakte baksels werd door velen genoten. Uiteraard mocht ons eigen gebouwen biertje, de Hopmaat, niet ontbreken.
Verenigingsdag, 21 mei 2022

In het verleden werd er ieder jaar een Verenigingsdag gehouden. Daar was een beetje klad in gekomen en daarom leek het de Jubileumcommissie om dit nieuwe leven in te blazen.

En een goed idee was het. Met z'n allen (leden, vrijwilligers, aanhang) naar Pampus waar vervolgens de groep een interessante rondleiding kreeg.

Na afloop nog even gezellig hangen in het restaurant en vrij rondlopen waarna we weer met de boor richting Muiden gingen.

Maar daarmee was de dag nog niet voorbij. aan het begin van de avond werd de groep getrakteerd op een heerlijk buffet en werden er vervolgens spelletjes gehouden. Voor de winnaars was er zelf een prijsje.

Een zeer geslaagde Verenigingsdag!

Klik hier voor de foto impressie van deze gezellige dag: foto's...Dodenherdenking, 4 mei 2022

Bij officiele gelegenheden, zoals Dodenherdenking, is een muzikale omlijsting onmisbaar.

Net als de jaren voor Corona heeft Crescendo op de Muider begraafplaats gezorgd voor gepaste muziek. De tamboers hebben de stoet vanuit de Grote Kerk naar de begraafplaats begeleidt, waar om 8 uur het signaal werd gegeven gevolgd door het Wilhelmus.

Voor Crescendo is het belangrijk dat ze haar bijdrage mag geven aan deze gelegenheden.

Hier vindt u een foto impressie van deze dodenherdenking: foto's...Koningsdag, 27 april 2022

Dan heb je een nieuwe dirigent en is er en Corona periode waar je niet meer kunt optreden.

Gelukkig werd in 2022 alles beter en konden we samen met onze nieuwe dirigent Peter Goosensen ons bij de aubade laten horen en zien aan de bewoners van Muiden en aan alle gedecoreerden die aanwezig waren.

Voor Peter een extra feestelijk moment omdat hij op deze dag ook jarig is. Het zal niet verbazen dat het orkest als verrassing begon met Lang zal hij leven. Niet voor de koning, maar deze keer voor Peter.

Voor Crescendo was het een extra feestelijke dag want de vereniging mocht ook een Koninklijke erepenning in ontvangst nemen. Zoiets bijzonders verdient een apart stukje in onze Schijnwerper, dus lees vooral nog even verder.

Hier vindt u een impressie van de Aubade onder leiding van Peter Goosensen: foto's...
Crescendo ontvangt Koninklijke erepenning, 27 april 2022

Vanwege het 125-jarig bestaan van onze vereniging heeft de burgemeester bij de aubade aan Crescendo de Koninklijke Erepenning overhandigt uit naam van Zijne Majesteit de Koning.

Het is een grote eer dat we deze Erepenning in ontvangst hebben mogen nemen.

We zien dit ook als een erkenning voor het belang van traditie en cultuur in onze gemeente en waar onze vereniging in de afgelopen 125 jaar in Muiden aan heeft bijgedragen.

Na afloop van de aubade heeft de vereniging dit heugelijke feit ook nog even onder het genot van een oranje gebakje gevierd met haar leden en vrijwilligers.Stamppotavond, 12 maart 2022

Door Corona waren alle activiteiten voor ons Jubileumjaar uitgesteld. Maar.... het is goedgekomen.

Op 12 maart werd een ouderwetse stamppotavond georganiseerd door de Jubileumcommissie.

Een hele gezellige avond met na afloop een hilarische pubquiz waar iedereen aan meedeed.

Maar niet alleen werd er lekker gegeten en enthousiast een pubquiz gespeeld, ook werden 3 leden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange lidmaatschap in de wereld van de muziek.

De jubilarissen waren: Koos Schipper, 60 jaar lid. Rinus van Ast, 70 jaar lid en Roel Samplonius met maar liefst 75 jaar lidmaatschap.

Hier vindt u een impressie van deze gezellige avond: foto's...


Jubileumkrant en Historische slideshow, februari 2022

Speciaal voor het Jubileumjaar heeft onze jubileumcommissie een prachtige jublileumkrant in elkaar gezet die door Muiden werd verspreidt, met alles over de vereniging, interviews, festiviteiten, activiteiten, etc..

Klik hier om de krant digitaal te lezen: digitale jubileumkrant

Ook is er een slideshow met foto's van 125 jaar Crescendo gepubliceerd op Youtube. Tijdens het voorbijgaan van de foto's is muziek te horen die eerder door Crescendo is gespeeld. U hoort Pilates - Moutains of Dragons en vervolgens Cross of Honour

Geniet van een extra lange slideshow van 125 jaar Crescendo:

Slideshow 125 jaar Crescendo Muiden (13:26)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2021
archief: in de schijnwerper 2020
archief: in de schijnwerper 2019
archief: in de schijnwerper 2018
archief: in de schijnwerper 2017
archief: in de schijnwerper 2016
archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004