"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Oud papier ophalen gestopt, 31 december 2021

De muziekvereniging haalde ruim 60 jaar lang elke laatste zaterdag van de maand oud papier op in Muiden.

Waarom...? Het papier ophalen was niet alleen een sociaal gebeuren maar de opbrengst was van levensbelang voor de vereniging. Optredens zoals die op Koningsdag, 4 en 5 mei, etc., konden we dankzij deze bron van inkomsten voor Muiden blijven verzorgen.

Nooit hebben we verzaakt. Maar de GAD heeft iom met de Regio Gooi en Vechstreek besloten het vanaf 2022 zelf te gaan doen als onderdeel van een bezuinigingsronde.

De verenigingen in de regio die oud papier ophaalden, waaronder Crescendo, zijn hier de dupe van. En zijn hierdoor geconfronteerd met een zeer pijnlijke onzekere financiële toekomst.

Op 31 december 2021 hebben we voor het laatst het oud papier opgehaald in Muiden.

Hier vindt u een impressie van het ophalen zoals dat vroeger ging en van de allerlaatste keer: foto's...Crescendo - Rabo Clubsupport, 6 november 2021

Net als vorig jaar hebben we een inschrijving gedaan bij Rabo Clubsupport om een bijdrage uit het Rabofonds te mogen ontvangen. En ook dit jaar hebben we uw hulp gevraagd.

Het doel waarvoor u mocht stemmen was:
Crescendo zit in het jubileumjaar met veel leuke activiteiten voor haar leden, de inwoners van Muiden (e.o) en voor oud-leden (zoals een reünie).

Corona heeft helaas een grote gat geslagen in de financiële situatie van de vereniging en de ontwikkelingen met betrekking tot het ophalen van oud papier maken het er niet beter op.

Vanwege de financiële onzekerheid én om ons 125 jaar feestelijk te vieren, hebben we gevraagd om te stemmen op onze mooie vereniging, want we kunnen alle hulp goed gebruiken.

Crescendo is enorm vereerd met de toegekende financiële bijdragen die we mogen ontvangen van de Rabobank Amstel en Vecht.

Crescendo bedankt alle stemmers en natuurlijk Rabo Amstel en Vecht voor deze belangrijke impuls voor onze vereniging.Feestelijke start Jubileumjaar + Groepsfoto's, 20 augustus 2021

Op 20 augustus is het Jubileumjaar van Crescendo feestelijk geopend.

Tijdens deze avond werden ook voor de leden de feestelijke activiteiten bekend gemaakt. Activiteiten voor de leden, maar uiteraard ook activiteiten om samen te kunnen vieren met de inwoners van Muiden. Met naast de activiteiten een speciaal voor Crescendo gebrouwen jubileumbiertje (ook met een 0% uitvoering). En natuurlijk wordt er ook muziek gemaakt in het jubileumjaar. Alle activiteiten zijn terug te vinden in de agenda op deze site.

Deze avond foto’s gemaakt van de secties en een foto van het hele orkest. Zoals op de foto’s is te zien (link hieronder) zijn we nog steeds een mooi orkest die bestaat uit muzikanten van alle leeftijden.

Na de foto’s werd er een uurtje muziek gemaakt, waarna ook aanhang en geïnteresseerden mochten komen om de avond verder feestelijk door te brengen om de aftrap te vieren.

De voorzitter, Martin van de Beld, opende deze tweede helft met een toastmoment. Voordat hij de proost uitbracht, bracht hij de aanwezigen ook een beetje terug in de tijd dat Crescendo werd opgericht, 1896.

Uit de historie blijkt dat bij de start van onze vereniging de muzikale vorming secundair was, aangezien het reglement van de vereniging bepaalde: "Het doel der Vereeniging is, door onderlinge bijeenkomsten het gezellig samenzijn te vergrooten en...". Het gezellig samenzijn stond voorop en pas daarna kwam het musiceren.
En het gezellig samenzijn is ook een speerpunt geweest voor de jubileumcommissie.

Er was een grote dank aan jubileumcommissie die veel tijd heeft gestoken in het maken van een programma en het organiseren van de activiteiten. Ondanks alle onzekerheden vanwege Corona hebben ze zich niet laten tegenhouden en zijn ze blijven doorgaan.

We hopen dat we er met zijn allen een leuk gezellig jaar van gaan maken waar we later met veel plezier op mogen terugkijken.

Hier vindt u een impressie van de avond met een selectie van de groepsfoto's: foto's...

De agenda met alle festiviteiten vindt u hier: agenda... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2020
archief: in de schijnwerper 2019
archief: in de schijnwerper 2018
archief: in de schijnwerper 2017
archief: in de schijnwerper 2016
archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004