"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Kerstopnames, 11 december 2020

In deze bijzondere tijd was er helaas geen kerstconcert. Desondanks wilde graag op een andere wijze een muzikale kerstgroet brengen aan de inwoners van Muiden en omstreken.

Op vrijdag 11 december werd alles op alles gezet om opnames te maken van 4 gezellige kerstnummers.

Deze opnames zijn gemonteerd, waardoor u tijdens het luisteren van die nummers kunt kijken naar beelden van Crescendo door de jaren heen.

De foto's geven u tevens een blik op 125 jaar Crescendo, want 2021 wordt ons jubileumjaar dat we samen met u willen vieren. Met onder andere weer 'echte' concerten en een expositie.

De nummers waren opgenomen in Pro Musica en natuurlijk Corona proof.

Have Yourself a Merry Little Christmas (03:35)
All I want for Christmas is You 03:42)
Sleigh Ride(04:10)
Stille Nacht 04:28)
Met deze opnames hoopte we ook dit jaar toch een beetje bij te hebben kunnen dragen aan het kerstgevoel.
Maar natuurlijk hopen we nog meer dat we in 2021 weer echte concerten en optredens mogen verzorgen.Financiële bijdragen Rabo Amstel en Vecht, 5 t/m 25 oktober 2020

Crescendo is enorm vereerd met de toegekende financiële bijdragen die we mogen ontvangen van de Rabobank Amstel en Vecht.

De Rabobank zorgt ervoor dat we volgend jaar in ons jubileumjaar een aantal van onze zwaar verouderde instrumenten kunnen vervangen.

Corona heeft een gat geslagen in de financiële situatie van de vereniging en met deze giften kunnen we de pijn een beetje verzachten richting ons jubileumjaar (2021-2022) waar we groots willen uitpakken.

Tevens willen we iedereen bedanken die heeft gestemd bij de actie van de Rabo Clubsupport op onze mooie vereniging in deze moeilijke tijd.

Zodra we de instrumenten hebben aangeschaft zullen we hier uiteraard trots nog een mdedeling over plaatsen met foto. Vanwege corona loopt dat helaas even vertraging op, maar we zijn ons al druk aan het oriënteren.Corona, 2020

Naar aanleiding van de het advies van de overheid om alle evenementen met meer dan 100 bezoekers af te gelasten heeft het bestuur besloten om alle evenementen in 2020 niet door te laten gaan.

We hopen wel een invulling te kunnen geven aan Kerst, maar ook dat moet t.z.t. bekeken worden.

Dit zijn drastische maatregelen en voor het bestuur zijn dit geen eenvoudige beslissingen om te nemen, maar we zijn van mening dat dit wel de juiste beslissingen zijn.

Gezien de mogelijke gezondheidsrisico’s en kans op verdere verspreiding van het Corona virus onder de leden en bij onze bezoekers onderschrijven we in deze het advies van de regering.
Crescendo wint Muider Roemerprijs, 19 januari 2020

Bij de nieuwjaarsreceptie van de Stadsraad in de Kazerne in Muiden op 18 januari, heeft Crescendo de Muider Roemer prijs in ontvangst mogen nemen uit handen van burgemeester Ter Heegde.

De Muider Roemer is een vrijwilligersprijs van de Gemeente Gooise Meren voor de kern Muiden en wordt uitgereikt aan personen, groepen van personen of organisaties (verenigingen, stichtingen, etc.), die zich gedurende langere tijd op vrijwillige basis bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Muidense gemeenschap. Zij hebben een positieve bijdrage geleverd aan de leefbaarheid, aan (de bevordering van) ontmoeting en gesprek, sport en recreatie, kunst en cultuur en/of milieu en natuur

En dit jaar zijn wij dat dus geworden.

De prijs ging naar Crescendo vanwege onze muzikale bijdragen aan Muiden, zoals bv bij de Aubade, Dodenherdenking en het jaarlijkse Benefietconcert. Maar ook vanwege het aanbieden en toegankelijk houden van onze muzieklessen.

De prijs bestaat uit een mooi beeldje en een hele grote wisselbokaal. En natuurlijk heel veel eer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2019
archief: in de schijnwerper 2018
archief: in de schijnwerper 2017
archief: in de schijnwerper 2016
archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004