"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.VERVALLEN: Kerstconcert Crescendo en Jozefschoolkoor Weesp , 21 december 2018

Wellicht heeft u op een eerder moment in deze rubriek gelezen dat wij in samenwerking met het Jozefschoolkoor uit Weesp een kerstconcert zouden geven op 21 december a.s.

Door bijzonder trieste omstandigheden komt dit concert te vervallen.
Diana Jongerling, de echtgenote van onze dirigent en hoornist in onze vereniging, is op 1 december jl. overleden.

In gedachten én muzikaal, bij haar crematie, zijn wij bij hen.
Daarna heeft iedereen tijd nodig dit verlies te verwerken. Het traditiegetrouw geplande kerstconcert stond daarvoor te kort na deze droeve gebeurtenis in ieders agenda.

Hopelijk leest u dit bericht tijdig en komt u niet tevergeefs naar dit afgelaste concert.Filmconcert ‘Be our guest’, 3 november 2018

Ieder jaar bedanken wij onze donateurs voor hun steun aan onze vereniging met een speciaal concert. Dit jaar stond dat concert helemaal in het teken van filmmuziek door de jaren heen.

Voor de fanfare betekende dit een compleet nieuw muziekprogramma instuderen en door veel muzikanten die achter de schermen betrokken waren bij de organisatie van het geheel werden ontelbare uren vrije tijd gestopt in het samenstellen van het programma ‘om de muziek heen’. Want deze avond kon het publiek niet alleen genieten van filmmuziek, maar ook van de bijbehorende filmbeelden en grappige, zelf samengestelde filmpjes ter introductie van elk muziekstuk.

Natuurlijk werd daarbij ons opleidingsorkest 'Toetti' niet vergeten; ook de kinderen daarvan brachten twee muziekstukjes met prachtige, muzikale Disney-beelden op de achtergrond. In de middaguren werd de Grote Kerk in Muiden voorzien van alles wat nodig was voor deze speciale, muzikale avond, genoten de muzikanten zelf van de introductiefilmpjes en vond de generale repetitie plaats.

Het filmconcert had de titel ‘Be our guest’ en dáárop werd ’s avonds volop gereageerd: donateurs en niet-donateurs, die vanzelfsprekend ook welkom waren, vulden de kerk tot aan de laatste zitplaats. Men genoot voorafgaand aan het concert of in de pauze van een consumptie, sprak met de muzikanten en een aantal van hen ging op de foto met Jack Sparrow (uit ‘Pirates of the Carribean’).

‘The Sound of Music’, ‘Moment for Morricone’, ‘Grease’, ‘Out of Africa’, ‘Jurassic Park’, ‘Braveheart’, ‘Harry Potter’, ‘Pirates of the Carribean’, ‘La La Land’ en ‘Beauty and the Beast’ waren te zien en te horen.

Tijdens ons filmconcert voelde de kerk aan als een heuse concertzaal en genoten muzikanten én publiek van een heel bijzondere avond! Het publiek beloonde dit met een daverend applaus, de fanfare was blij met de geslaagde opzet en zij sloot daarom zeer toepasselijk af met ‘Happy’.

Bent u op de foto gegaan met Jack Sparrow of wilt u (nogmaals) een blik werpen op de laatste voorbereidingen door Crescendo en de concertavond zelf?

Hier vindt u de Jack Sparrow foto’s: foto's
Hier vindt u een impressie van de avond: foto'sOpenluchtconcerten, juli 2018

Het muzikale ‘seizoen’ sluit de fanfare van Crescendo Muiden sinds vele jaren af met openluchtconcerten in Muiden, waarbij op voorhand gehoopt wordt op droog weer met liefst een zonnetje erbij (en uiteraard ook op luisterend publiek!).

De concerten vonden dit jaar plaats in de maand juli en deze keer was gekozen voor de volgende locaties: “Noord-West” en “Zuid-West”

Bij deze wijkconcerten was ook het opleidingsorkest “Toetti” aanwezig om haar vorderingen op het muzikale gebied te laten zien en horen!

Het weer zat dit jaar enorm mee. Bij beide optredens kon het toegestroomde publiek in het zonnetje genieten van een gevarieerd programma van bijna een uur.

Door de positieve reacties van het publiek na afloop was het duidelijk dat beide optredens zeer werden gewaardeerd. Volgend jaar gaan de wijkconcerten zeker weer plaatsvinden, maar dan zullen we weer in andere wijken in Muiden spelen. Hopelijk hebben we ook dan weer prachtig weer.
Crescendo's Boeken- en Rommelmarkt, 16 juni 2018

De Boeken- en Rommelmarkt die al tweemaal eerder in ons eigen verenigingsgebouw werd georganiseerd is zo’n leuk, gezellig en voor de clubkas geslaagd evenement dat we er graag een traditie van hebben gemaakt. Daarom werd deze ook dit jaar georganiseerd.

Onze verenigingsleden hadden weer veel attributen verzameld: boeken en allerlei andere, leuke en praktische dingen.
Ook was er ‘home-made’ lekkers te koop, waarvan gesmuld werd.

Uiteraard boden wij alle spullen te koop aan voor een “klein prijsje”, maar met als resultaat dat alle opbrengsten bij elkaar weer een positieve injectie gaven voor de clubkas.

We willen alle kopers en bezoekers bedanken en mocht u het gemist hebben, we gaan ongetwijfeld volgend jaar weer in de herkansing en ook dan bent u van harte welkom.Uitslag trekking Bliksemverloting - 16 juni 2018

In de week van 9 t/m 16 juni jl. gingen de leden van Muziekvereniging Crescendo Muiden weer de straat op om huis aan huis in Muiden loten te koop aan te bieden.

Tegen de lage prijs van € 0,50 per stuk kon iedereen in het bezit komen van één of meerdere loten en meedingen naar de prijzen van deze traditionele Bliksemverloting.

Het verenigingsbestuur is blij met de grote inzet van haar leden om de loterij tot een succes te maken. En de gehele vereniging is dankbaar voor het feit dat zóveel mensen in Muiden haar een warm hart toedragen en loten hebben gekocht.

Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

PRIJS NR. LOT NR.
PRIJS
1
257
HOOFDPRIJS: ELEKTRISCHE BARBECUE (Intratuin 46 cm)
2
1830
Waardebon BOL.com à € 50,-
3
4992
Waardebon HEMA à € 25,-
4
1217
Tafelschildersezel + 2 canvas doeken + set à 12 penselen
5
4596
Automobielbedrijf Henk Griffioen: tegoedbon voor 1 taart
6
162
Cadeaubon De Bloementafel van Muiden à € 15,-
7
2771
Atelier Helsloot: armband met bedels
8
4012
Postcodeloterij Reiskoffer (± 55x35x20 cm.)
9
652
Dove Men+Care scheercrême
10
2081
Snoerboer set à 2 Hippe Lampen
11
849
Set à 2 stuks Rosti Mepal Thermomokken
12
1972
Telescopische werphengel
13
2985
Atelier Helsloot: Djemmie ketting (lang, in 'gouden' zakje)
14
4080
Cadeaubon De Bloementafel van Muiden à € 15,-
15
401
Bamboe serveerplank
16
3297
Champagneset: fles + glazen
17
92
Automobielbedrijf Henk Griffioen: tegoedbon voor 1 taart
18
3765
Atelier Helsloot: armband (kleur: lime)
19
138
Stoffen laptop-beschermhoes

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De heer de heer M.C. van Ast, De Lange Gangh 34, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 265 776

Met dank aan alle kopers van loten !!

* onder voorbehoud van typefouten


Concert in De Hogeweyk, Weesp - 5 mei 2018

Zaterdag 5 mei verhuisde Muziekvereniging Crescendo Muiden al haar instrumenten naar “De Hogeweyk” in Weesp om daar de bewoners van deze beschermde woonbuurt voor mensen met de ziekte van Alzheimer en/of dementie te trakteren op een muzikale middag.

Dankzij het mooie weer vond het concert niet in het theater van “De Hogeweyk”, maar op het grote plein vóór het theater in de stralende zon plaats.

Naast de fanfare liet ook het opleidingsorkest “Toetti” deze middag van zich horen. Het figuurlijke ‘muziek voor jong en oud’ was daardoor ook letterlijk van toepassing: alle leeftijden maakten muziek en/of konden ervan genieten! Samen met de fanfare trad operazangeres Harriët Meijers op. Haar prachtige vertolking in de openlucht van “Cavalleria Rusticana” kon rekenen op enthousiaste reacties en groot applaus van het publiek. Zelf zongen de bewoners volop mee met bekende liedjes uit vroeger tijden die de fanfare ook speelde. En bij de uitvoering van twee coupletten van ons volkslied, dat op deze concertdatum waarop de vrijheid wordt gevierd zeer toepasselijk was, werd niet alleen meegezongen maar stonden de bewoners (voor zover hun gezondheid het toeliet) ook allemaal op uit hun stoelen. Een indrukwekkend moment.

Crescendo kijkt weer met veel plezier terug op haar bezoek aan “De Hogeweyk”.

Via de foto’s kunt u nog een keer nagenieten; klik: hierKoningsdag en Dodenherdenking, 27 april en 4 mei 2018

Twee geheel verschillende gebeurtenissen: een moment van vieren en een moment van herdenken, maar op beide vrijdagen was Crescendo daarbij aanwezig.

Het Comité voor Openbare Feesten (COF) in Muiden organiseerde op Koningsdag de Aubade, waarbij de verjaardag van Koning Willem Alexander wordt gevierd. De fanfare was op 27 april al even vóór 10.00 uur aanwezig op de Herengracht en startte met haar muziek de viering, omlijstte het hijsen van de vlag en ondersteunde het publiek dat volop meezong met ons volkslied.

Een week later was de Nationale Dodenherdenking, waarbij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties worden herdacht.
Ook nu werd de door het COF georganiseerde stille tocht vanaf de kerk naar de Algemene Begraafplaats in Muiden voorafgegaan door onze tamboers en verzorgde de fanfare ter plaatse het trompetsignaal Taptoe, de Last Post, twee coupletten van het Wilhelmus en bijpassende, stemmige muziek.

In onze ‘roerige’ wereld blijft dit moment van stilte, herdenken, bezinning en verbinding zéér waardevol, en wij mochten dit op 4 mei jl. met velen delen.

Via deze link kunt u een paar foto's terugzien van de aubade: hierOrkest-les van schoolproject Het Fantastisch Muziekproject, 9 april 2018

Bijna twee maanden geleden maakten de leerlingen uit groep 5 van de beide basisscholen in Muiden kennis met allerlei muziekinstrumenten in het kader van Het Fantastisch Muziekproject.

In de tussenliggende tijd werd er door de kinderen hard geoefend op het instrument van hun keuze en dat was op maandagmiddag 9 april goed te horen! In “Pro Musica”, het muziekgebouw van Crescendo, vond de eerste repetitie van de schoolorkesten uit Muiden plaats.

Met bugels, cornetten, trompetten, saxofoons, “boomwhackers” (slagwerk-pijpen met verschillende kleuren en dus verschillende toonhoogten!) en hun zangstemmen lieten de leerlingen horen en zien dat de liedjes “Hallo allemaal” en “In the Jungle” niet alleen van televisie bekend bij ze zijn! Vol aandacht voor de docenten van de Gooise Muziekschool werd er gemusiceerd.

Op maandag 16 april is er het eindresultaat van dit muzikale Schoolproject: een heus concert met publiek in de R.K. kerk in Muiden.

Voor foto’s van de orkest-les: klik hierConcert with Friends voor Stichting Alzheimer Nederland, 16 maart 2018

Op vrijdagavond 16 maart werd de prachtige traditie van een concert voor een goed doel in ere gehouden: alle opbrengsten waren deze avond bestemd voor Alzheimer Nederland, de stichting die zich inzet voor mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Fantastisch werk, en een goed doel dat o.i. geen verdere uitleg behoeft.

Onze fanfare zorgde samen met een keur aan (lokale) artiesten voor de invulling van het concertprogramma, dat daardoor zéér gevarieerd qua samenstelling was. Vanwege deze unieke samenwerking werd de titel van het concert omgedoopt van Benefietconcert naar Concert with Friends.

De fanfare speelde zelf enkele concertwerken, waaronder de filmmuziek van Crimson Tide (over een dreigende kernoorlog), maar begeleidde met de ‘Second Waltz’, ‘A Salzburg Impression’ en ‘Evening Song’ ook John Alfredo en Guus Kroon, die op de tonen van deze muziek verhalen vertelden en hun eigen dichtwerken voordroegen. De 11-jarige Vera Lynn de Groot verwarmde ieders hart met een prachtig solo-optreden op gitaar, dat ze afsloot met haar lievelingsnummer van The Beatles. De fanfare speelde een gedeelte uit de opera ‘Cavalleria Rusticana’, waarop operazangeres Harriët Meijers een schitterend ‘Ave Maria’ vertolkte. Ron Griffioen bracht het publiek naar een geheel ander genre en zong, begeleid door Crescendo, vol overtuiging het beroemde lied ‘Sway’ van Michael Bublé. En Arianne Bavinck en Isabelle von Balluseck lieten als zangduo samen met de fanfare de kerk swingen met hun vertolking van het lied ‘That Man’ van jazz- en popzangeres Caro Emerald.
Crescendo heeft de inzet van al deze artiesten voor dit benefietconcert zeer gewaardeerd en enorm genoten van de samenwerking met hen!

Het was een heel bijzondere concertavond, die door het publiek zichtbaar én hoorbaar werd gewaardeerd! En datzelfde gold voor alle medewerkenden aan de avond.
De Activiteitencommissie van de Grote Kerk stelde de kerk hiervoor kosteloos beschikbaar en ook alle musici traden belangeloos op; elke eurocent was deze avond alleen voor het goede doel.

Dankzij een kerk vol luisteraars die entree betaalden, giften en de verkoop van consumpties bedroeg de totale opbrengst voor de Stichting Alzheimer: € 745,--!

Namens ons allen aan ú allen: dank u wel hiervoor!!

Via de foto’s kunt u nog een keer nagenieten; klik: hierSchoolproject Het Fantstisch Muziekproject, 19 februari 2018

Vanuit het Jubal-fonds wordt het financieel mogelijk gemaakt om de leerlingen uit groep 5 van de beide basisscholen in Muiden kennis te laten maken met muziek en muziekinstrumenten.

In samenwerking met de scholen en onze muziekvereniging verzorgen docenten van de Gooise Muziekschool de invulling van dit project. De grote, centrale bijeenkomsten daarvan vinden plaats in “Pro Musica”, het muziekgebouw van Crescendo.

Op maandagmiddag 19 februari startte het project met een introductie-les in ons gebouw: 38 jongens en meisjes kregen uitleg over samen muziek maken, een aantal blaasinstrumenten en hoe je die qua mondstuk moet bespelen om er geluid uit te krijgen. Er werd enthousiast gereageerd, volop geprobeerd en veel gelachen! Tot slot waren er voor alle leerlingen “boomwhackers” (gestemde slagwerk-pijpen), waarmee – na wat uitleg en oefenen – met elkaar een heus lied werd gespeeld!

Alle leerlingen mogen nu hun voorkeur voor een drietal instrumenten kenbaar maken en krijgen een aantal weken in kleine groepjes op school les op één van de instrumenten van hun keuze. Daarna worden in “Pro Musica” twee groepsrepetities met het totale schoolorkest gehouden en op maandag 16 april zal het eindresultaat van dit muzikale Schoolproject te zien en te horen zijn in de R.K. kerk in Muiden.

Van deze introductie-les kunt u via de foto’s meegenieten; klik: hier 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2017
archief: in de schijnwerper 2016
archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004