"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Kerstconcert Crescendo en Jozefschoolkoor Weesp , 22 december 2017

Vrijdagavond 22 december – vlak vóór kerstavond – gaf Muziekvereniging Crescendo Muiden traditiegetrouw haar kerstconcert. In de kerk klonken niet alleen kerstmuziek en kerstliederen die door iedereen naar hartenlust meegezongen werden, maar ook andere, vrolijke, ‘winterse’ geluiden. De fanfare speelde onder leiding van dirigent Karel Jongerling en de leden van het opleidingsorkest “Toetti” speelden mee in het orkest bij de uit te voeren meezing-liederen.

Dit jaar verwelkomden we het Jozefschoolkoor van de Jozefschool uit Weesp om samen dit bijzondere concert uit te voeren. Het schoolkoor bestond uit jongens en meisjes uit de groepen 4, 5 en 6 .

Zij zongen onder leiding van de muziekdocente van de Jozefschool Weesp: Arianne Bavinck. Vanzelfsprekend traden de fanfare en het kinderkoor ook gezamenlijk op.

Met deze avond vol muziek en zang hebben we hopelijk iedereen nóg meer in een vredige, hoopvolle stemming voor Kerst en het nieuwe jaar 2018 gebracht.

Traditiegetrouw werd de concertavond afgesloten met een traktatie van Crescendo voor het publiek: warme glühwein, chocolademelk en kerstkransjes. Dankzij de Activiteitencommissie van de Grote Kerk was dat ook nu weer mogelijk.

Voor een foto impressie van het Kerstconcert, klik hierDickensiaans Crescendo, 16 december 2017

Op zaterdag 16 december werd voor de eerste keer in de geschiedenis “Dickens in Muiden” georganiseerd. Muiden ging terug in de tijd: naar de Victoriaanse stijl en de 19de eeuw.

Op het verzoek van de organisatie om hieraan mee te werken werd binnen de gelederen van Crescendo enthousiast gereageerd en uit de fanfare werd voor deze dag een gelegenheidsorkest gevormd, een Dickens-orkest. Door dit Dickensiaans Crescendo werden met veel plezier extra kerstmuziek-repetities gehouden en gebrainstormd over de ‘outfit’ die gebruikt zou gaan worden.

Het uiteindelijke resultaat van dit alles is, heeft u kunnen zien en horen tijdens de optredens ’s middags en ’s avonds van ons Dickens-orkest. Van een stemmig “Stille Nacht” en een vrolijke “O Dennenboom” tot aan swingende “Jingle Bells”… er viel van alles te beluisteren.

Hopelijk bent u zelf ook de fantastische sfeer komen beleven tijdens deze vrolijke kerst-happening. Onze orkestleden hebben in elk geval enorm genoten van de voorbereidingen, van het spelen voor het talrijke publiek én van de ‘outfits’ (die waren geweldig!).

Voor een foto impressie, klik hierNajaarsconcert, 10 november 2017

Ons Donateursconcert was omgedoopt naar Najaarsconcert; een andere naam, maar de intentie van het concert bleef ongewijzigd!

De fanfare en opleidingsorkest Toetti hebben het publiek weer een afwisselend programma laten horen: van een statige, muzikale concertmars en een liefdesconcert tot aan een compositie van Carl Wittrock met virtuoze snelheid in vingers en geluid. Daarnaast waren er bekende melodieën van Britse zangers (Paul Ryan, Elton John, Tom Jones) en van de Canadees Michael Bublé.

De voorzitter, Martin van de Beld, benadrukte dat Crescendo qua naam misschien niet uniek is in Nederland, maar zeker wel uniek als vereniging. Dit komt met name door de sfeer en de inzet van de muzikanten, door de vrijwilligers waar steeds weer een beroep op kan worden gedaan en ook door de steun van de donateurs. Deze combinatie maakt wat hem betreft Crescendo uniek en dat is iets waar Muiden trots op mag zijn.

Afsluitend benadrukte hij het belang van de samenwerking die er is met andere verenigingen uit Muiden, omdat samenwerking belangrijk is om het verenigingsleven in stand te houden.

Het was een geslaagd Najaarsconcert met na afloop veel lovende reacties van het masaal toegstroomde publiek.

Voor een foto impressie van het Najaarsconcert, klik hierOpenluchtconcerten, juni-juli 2017

Het muzikale ‘seizoen’ sluit de fanfare van Crescendo Muiden altijd af met openluchtconcerten, die in de maanden juni en juli plaatsvinden. Dit jaar vonden deze plaats in “Mariahoeve” en in de “Bouvy-wijk”, bij de Grote Kerk

Bij deze wijkconcerten was ook opleidingsorkest “Toetti” aanwezig om hun vorderingen op het muzikale gebied te laten zien en horen!

Ook was er voor het eerst een optreden bij de Maxis. In een gezellige sfeer kon het winkelend publiek zich laten verrassen door de klanten van de fanfare.

Aan de reacties was te zien en te horen dat dit concertje zeer werd gewaardeerd.

Voor een foto impressie van de wijkconcerten in de Mariahoeve en Bouvywijk klik: hier

Voor een foto impressie van het concertje bij de Maxis klik: hierBoeken- en Rommelmarkt, 17 juni 2017

De Boeken- en Rommelmarkt in ons eigen verenigingsgebouw was ook dit jaar een leuke, gezellige en voor de clubkas geslaagde middag.

Onze verenigingsleden hadden weer véél attributen verzameld: boeken en allerlei andere, leuke en praktische dingen. En daarnaast was er een grote sortering ‘home-made’ lekkers te koop, waarvan menigeen buiten in het zonnetje kon genieten.

De artikelen werden natuurlijk voor een “klein prijsje” te koop aangeboden. Bij de start om 12.00 uur stond al een aantal mensen voor de deur te wachten om te komen rondsnuffelen en hun slag te slaan, want er was echt voor iedereen wel iets van zijn/haar gading bij. Er was volop aanloop. Om 16.00 uur sloten de deuren en mochten we concluderen dat alle opbrengsten bij elkaar weer een positieve injectie voor de clubkas vormden.

Graag bedanken we iedere bezoeker voor de gezelligheid die hij/zij meebracht en de aankopen die zijn gedaan!Uitslag trekking Bliksemverloting - 17 juni 2017

In de week van 10 t/m 17 juni jl. gingen de leden van Muziekvereniging Crescendo Muiden weer de straat op om huis aan huis in Muiden loten te koop aan te bieden.

Tegen de lage prijs van € 0,50 per stuk kon iedereen in het bezit komen van één of meerdere loten en meedingen naar de prijzen van deze traditionele Bliksemverloting.

Het verenigingsbestuur is blij met de grote inzet van haar leden om de loterij tot een succes te maken. En de gehele vereniging is dankbaar voor het feit dat zóveel mensen in Muiden haar een warm hart toedragen en loten hebben gekocht.

Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

PRIJS NR. LOT NR.
PRIJS
1
250
WAARDEBON TUINCENTRUM à € 100,=
2
1862
Waardebon HEMA à € 50,=
3
1072
Waardebon HEMA à € 25,=
4
2046
Atelier Helsloot: armband (kleur: lime)
5
2949
Atelier Helsloot: Djemmie ketting (lang, in 'gouden' zakje)
6
1480
Moulinex staafmixer
7
970
Automobielbedrijf Henk Griffioen: tegoedbon voor 1 taart
8
3209
Champagneset: fles + glazen
9
2404
Set à 2 stuks Rosti Mepal Thermomokken
10
4832
Cadeaubon De Bloementafel van Muiden à € 15,=
11
799
Fietsset: fietspomp met manometer + fietskettingslot
12
302
Atelier Helsloot: Djemmie ketting (kort, in 'zilveren' zakje)
13
1300
Atelier Helsloot: armband uit collectie 'Djemmie'
14
2206
Postcodeloterij Reiskoffer (± 55x35x20 cm.)
15
1605
Stoffen laptop-beschermhoes
16
2922
Cadeaubon De Bloementafel van Muiden à € 15,=
17
4785
Dove Men+Care scheercrême
18
2453
Automobielbedrijf Henk Griffioen: tegoedbon voor 1 taart
19
1834
Atelier Helsloot: armband (kleur: aqua)

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De heer R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!

* onder voorbehoud van typefouten


Dodenherdenking, mei 2017

De tamboers en fanfare van Muziekvereniging Crescendo hebben ook dit jaar mede de invulling in Muiden van de Nationale Dodenherdenking verzorgd.

De drie slagwerkers voerden met hun “Dodenmars” de stille tocht naar de Algemene Begraafplaats in Muiden aan. Hier, bij de zes graven van de in de Tweede Wereldoorlog (1943) omgekomen Britse en Canadese bemanningsleden van een bommenwerper van de RAF, vindt jaarlijks de Dodenherdenking plaats.

De fanfare speelde bij de entree van de begraafplaats. Een grote stoet belangstellenden was getuige van de stemmige muziek voorafgaand aan de klok van 20.00 uur. Het trompetsignaal Taptoe, de twee minuten stilte en vervolgens de Last Post (net als het signaal muzikaal uitgevoerd door trompettist Kees Hasenaar) waren dit jaar extra indrukwekkend door de absolute stilte als gevolg van het inmiddels aangelegde aquaduct in de A1, waardoor geen verkeerslawaai als ‘stoorzender’ meer werd waargenomen. Na twee coupletten van het Wilhelmus betrad de stoet de begraafplaats en speelde de fanfare nog langere tijd bij dit moment passende muziek.Openluchtconcert Herengracht, 30 april 2017

Op 30 april gaf Crescendo Muiden in samenwerking met het COF een openluchtconcert op de Herengracht in Muiden. De weergoden werkten net als vorig jaar mee, want het optreden werd gegeven terwijl er een heerlijk zonnetje scheen.

Het toegestroomde publiek, waarvan een gedeelte op het terras bij Ome Ko zat, waardeerde het concert zeer. En ook de mensen die Muiden doorkruiste op de fiets of motor, bleven graag even luisteren.
Met op de voorgrond het terras, aan de zijkant de bootjes in de Sluis en op de achtergrond het Muiderslot speelde Crescendo op deze mooie locatie een zeer toegankelijk programma.

De muzikanten van het orkest hadden er ook duidelijk zin in en lieten zien dat ze gezamenlijk met veel plezier en enthousiasme in een goede ontspannen sfeer samen musiceren.
Crescendo kijkt met veel plezier terug op dit zonnig concert, waarin ze de inwoners van Muiden heeft kunnen laten horen dat het orkest hedendaagse en gevarieerde muziek speelt.

Het is voor Crescendo Muiden een muzikaal weekje met afgelopen donderdag op Koningsdag de aubade en dit openluchtconcert op 30 april. Op donderdag 4 mei verzorgden ze net als ieder jaar de muzikale invulling bij de 4 mei herdenking. De volgende optredens vinden dan weer in juli plaats. Dan zijn er weer een aantal wijkconcerten gepland op de vrijdagavonden.

Voor een foto impressie van dit zonnig concert klik: hierBenefietconcert voor MS Vereniging Nederland, 24 maart 2017

Vrijdag 24 maart heeft Crescendo Muiden haar jaarlijkse Benefietconcert gegeven. Dit jaarlijkse concert wordt samen georganiseerd met de activiteitencommissie van de Grote Kerk in Muiden. Het gastoptreden werd dit jaar verzorgd door het Muidense dameskoor de Meiden van de Kade.

Het goede doel wordt ieder jaar met zorg geselecteerd en dit jaar was de opbrengst voor de MS Vereniging.

Het was een avond waarin uiteraard aandacht voor de MS Vereniging werd gegeven, maar die vooral in het teken stond van muziek.

Het orkest van Crescendo, onder leiding van Karel Jongerling, heeft laten horen dat ze het niveau, waar het de laatste jaren naartoe heeft gewerkt, kan blijven vasthouden. Met een zeer afwisselend programma van onder andere concertwerken als Rainbow Warrior, de concertmars Castell Coch, maar ook met de filmmuziek van The Incredibles, bleef het orkest de bezoekers geboeid houden.

Ook het opleidingsorkest Toetti liet van zich horen en speelde 3 stukken. De leerlingen in Toetti, jong en oud, laten keer op keer zien en horen hoe leuk het is om samen muziek te maken en dat de kwaliteit van wat ze laten horen concertwaardig is.

De Meiden van de Kade, onder leiding van dirigent Vincent de Lange, vulde de kerk met liederen over de wrede zee, het zware zeemansleven, verre havens en heimwee, maar ook met vrolijke, bekende liedjes over het water en Muiden. Als afsluiter van de avond speelde Crescendo samen met de Meiden van de Kade het nummer Amsterdamse Grachten. Een feestelijke afsluiter waarbij zelfs nog het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen.

De opbrengst van deze avond was het mooie bedrag van 735 euro. Chris Schouten, directeur van de MS Vereniging, was hier erg blij mee en heeft aangegeven dat dit bedrag zeker goed zal worden besteed

Voor een foto impressie van het concert klik: hier 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2016
archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004