"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Kerstconcert Crescendo en BinnensteBuiten - 16 december 2016

Op vrijdagavond 16 december gaf Muziekvereniging Crescendo Muiden traditiegetrouw haar kerstconcert in de Grote Kerk van Muiden.

De fanfare, opleidingsorkest Toetti en dirigent Karel Jongerling brachten in allerlei muziekstijlen kerstmuziek, kerstliederen om mee te zingen en winterse sferen de kerk in.

Deze keer verzorgde Crescendo het kerstconcert samen met Popkoor BinnensteBuiten uit Almere Buiten onder leiding van Mark Hilgenkamp. Dit koor is opgericht in 2008, telt bijna 40 leden en staat bekend om haar eigentijdse repertoire en bewerkingen van hedendaagse popnummers. Op deze avond zong het koor klassieke kerst- en winternummers, waaraan men een eigen ‘draai’ wist te geven.

De kerk was afgeladen en het was voor iedereen een avond om van te genieten. En volgens de traditie werd de avond natuurlijk afgesloten met warme glühwein, chocolademelk en kerstkransjes.

Voor een foto impressie van het Kerstconcert klik: hierVeluws Muziek Spektakel 2016 - 29 oktober 2016

Zaterdag 29 oktober 2016 reisde de fanfare van Crescendo af naar Heerde om daar deel te nemen aan het Veluws Muziek Spektakel 2016. Tijdens dit muzikale festival werden alle deelnemende verenigingen beoordeeld door een vakkundige jury en ontvangen zij na afloop de rapportage daarover.

De fanfare onder leiding van dirigent Karel Jongerling startte om 14.55 uur haar optreden en bracht Orion (Jan van der Roost), Ferdivedaasje (Leon Vliex) en Broken Sword (Kevin Houben) ten gehore.
Het was aan jurylid Danny Oosterman, dirigent van het Nationaal Jeugd Fanfareorkest en docent op het conservatorium, de eer om te beoordelen.

.

Het optreden werd goed beoordeeld met 83 punten voor Ferdivedaasje en 82,5 punten voor Broken Sword. Hiermee is Crescendo nog steeds een goede 4de divisie orkest.

Naast dit muzikaal geslaagde optreden was het een zeer gezellige dag, waarbij een groot gezelschap nog met zijn allen gingen eten in Heerde.

Voor een foto impressie van het Spektakel klik: hier
(er zijn twee links met foto's)

Ook staat er ee filmpje op YouTube, het betreft het stuk Orion. Om deze te bekijken en te beluisteren klik:
Orion, Veluws Muziekspektakel 2016 (04:35)
Donateursconcert - 22 oktober 2016

De fanfare en het opleidingsorkest van Crescendo Muiden hebben zaterdag 22 oktober haar jaarlijkse Donateursconcert gegeven.

De kerk was goed gevuld en er werd een zeer afwisselend programma gespeeld met voor de pauze het opleidingsorkest Toetti en na de pauze het fanfareorkest. Met het geven van dit concert bedankt Crescendo haar donateurs die onmisbaar zijn voor de vereniging.

Tijdens het dankwoord door voorzitter Martin van de Beld werd benadrukt dat Crescendo dit jaar 120 jaar bestaat en dat dat iets is waar ze trots op zijn en waar Muiden trots op mag zijn.

Het zijn de leden, de vrijwilligers en de donateurs die het behalen van deze mijlpaal mogelijk hebben gemaakt, zo vertelde hij. Hij benadrukte verder dat hij en de leden hopen nog vele jaren muziek te kunnen blijven maken voor de inwoners van Muiden en dat het goed gaat met de vereniging en ook het aantal leerlingen weer verder stijgt.

Op zaterdag 29 oktober gaat het orkest naar het Veluws Muziekspektakel, waar ze optreedt voor een jury die de te spelen stukken beoordeelt. Vanaf volgende week staat de kerstmuziek weer op de lessenaar en maken ze zich op voor het kerstconcert op 16 december waar iedereen ook van harte welkom is.

Voor een foto impressie van het Donteursconcert klik: hierConcerten op 4 verschillende locaties in juni en juli 2016

Met de zinsnede “Wij geven overal concerten!!” werd huis-aan-huis in Muiden de onderstaande informatie bezorgd.

Op zondag 26 juni om 15.00 uur gaf de fanfare een zomer(s)concert bij Zorgcentrum “FLORISBERG” op hun tijdelijke locatie in het voormalig klooster Mariënburg, Brinklaan 82 in Bussum.

De bewoners van “Florisberg” hebben er zichtbaar van genoten. Als afsluiter deed een oude bekende van de vereniging uit het verzorgingstehuis, Klaas de Gooijer, nog eenmaal mee op de grote trom bij een ouderwetse mars. Klaas is jarenlang lid geweest van Crescendo.

Voor een foto impressie van het Florisbergconcert klik: hier

Vorig jaar konden wij wegens onze zoektocht naar een nieuwe dirigent geen wijkconcerten geven, maar deze zomer kwamen we weer naar u toe!

De fanfare en het opleidingsorkest “Toetti” gaven 2 WIJKCONCERTEN in Muiden, de eerste in de Mariahoeve moest helaas vanwege het slechte weer worden geannuleerd.

De concerten in de wijken “Zuid-West” (op het speelplein in de Werven) en“Noord-West” (op het speelplein aan de Const. Huygenslaan) konden gelukkig wel plaatvinden.

Voor een foto impressie van het concert op De Werve, klik hier

Voor een foto impressie van het wijkconcert in "Noord-West waar ook de saxleerlingen van het schoolproject aan meededen klik: hierUitslag trekking Bliksemverloting - 11 juni 2016

In de week van 6 t/m 11 juni jl. gingen de leden van Muziekvereniging Crescendo Muiden weer de straat op om huis aan huis in Muiden loten te koop aan te bieden.

Tegen de lage prijs van € 0,50 per stuk kon iedereen in het bezit komen van één of meerdere loten en meedingen naar de prijzen van deze traditionele Bliksemverloting.

Het verenigingsbestuur is blij met de grote inzet van haar leden om de loterij tot een succes te maken. En de gehele vereniging is dankbaar voor het feit dat zóveel mensen in Muiden haar een warm hart toedragen en loten hebben gekocht.

Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

PRIJS NR. LOT NR.
PRIJS
1 275
Cadeaubon De Bloementafel van Muiden à € 15,=
2 4574
Atelier Helsloot: armband (kleur: lime)
3 2527
Atelier Helsloot: armband (kleur: bruin)
4 4972
Elektrische Friteuse (inhoud 2,2 ltr. /olie)
5 970
Waardebon HEMA à € 50,=
6 2841
Keukenset (2x keukendoek, 2x theedoek + 4x microvezeldoek)
7 298
WAARDEBON TUINCENTRUM à € 100,=
8 4568
Moulinex staafmixer
9 3966
Atelier Helsloot: armband uit collectie 'Djemmy'
10 848
Atelier Helsloot: armband uit collectie 'Djemmy'
11 3954
Waardebon HEMA à € 25,=
12 2837
Dove Men+Care scheercrême
13 315
Cadeaubon De Bloementafel van Muiden à € 15,=
14 3520
Lego Basisdoos 450-delig
15 958
Kaartenhangers (set à 2 stuks)
16 3231
Atelier Helsloot: armband (kleur: aqua)
17 4856
Atelier Helsloot: armband (kleur: oranje)
18 4535
Set à 4 plantenpotten Essence Rio Ø 26cm. (lime)

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De heer R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!

* onder voorbehoud van typefouten


Boeken- en rommelmarkt in Pro Musica – 11 juni 2016

Voor de Rommelmarkt op Koningsdag had onze vereniging véél attributen verzameld: boeken en allerlei andere, leuke en praktische dingen. Vanwege de slechte weersverwachtingen en de onmogelijkheid om alles droog te houden bij regenval, konden we toen niet deelnemen.

We hadden besloten om alsnog onze spullen te koop aan. Natuurlijk voor een “klein prijsje”, en met de hoop dat alle opbrengsten bij elkaar een positieve injectie voor de clubkas zou worden, want na het wegvallen van elke vorm van subsidie zijn alle “beetjes” inkomsten zeer welkom.

De deuren van ons gebouw stonden deze zaterdagmiddag wijd open en dat hebben we gemerkt.

Er was de gehele dag door veel aanloop door geïnteresseerden en ook bleven mensen gezellig hangen en genoten ze van vers gebakken cake en taartjes onder het genot van wat te drinken. De inzet van de vele vrijwilligers van onze vereniging maakte het plaatje compleet.

Het resultaat van deze middag was een mooie financiële bijdrage voor onze vereniging en een hele gezellige dag.

Al met al zeker voor herhaling vatbaar.

De middag werd afgesloten met de trekking van de Bliksemverloting, waarvan u de uitslag hierboven ziet.

Voor een foto impressie van deze middag klik hierConcert in de feestweek – 5 mei 2016

Op 5 mei/Hemelvaartsdag gaf Crescendo Muiden een feestelijk en met zon overgoten openluchtconcert op de Herengracht in Muiden.

Het toegestroomde publiek, waarvan een gedeelte op het terras bij Ome Ko zat, waardeerde het concert zeer.
Crescendo speelde voor deze gelegenheid voor de luisteraars een zeer toegankelijk programma.

In twee uit te voeren werken nam ook een aantal leerlingen uit het opleidingsorkest “Toetti” plaats in de concertopstelling en speelde mee met het grote orkest.

Het was voor Crescendo Muiden een muzikaal weekje met een (onverwacht) zonnige aubade op Koningsdag, het verzorgen van de muzikale invulling bij de 4 mei herdenking en dan ten slotte dit openluchtconcert als feestelijke afsluiter.

Crescendo Muiden kijkt met veel plezier terug op de afgelopen week, waarin ze de inwoners van Muiden heeft kunnen laten zien en horen dat de fanfare hedendaagse muziek maakt voor jong en oud en dat wordt gespeeld door een orkest met jong en oud. Een orkest met leden die gezamenlijk met veel plezier en enthousiasme musiceren voor de inwoners van Muiden.

Voor een terugblik op dit concert klik hierDodenherdenking - 4 mei 2016

In Muiden wordt jaarlijks invulling gegeven aan de Nationale Dodenherdenking, waarbij allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties worden herdacht.

Dat Crescendo hierbij altijd muzikaal een stukje van de herdenking invult, is al vele decennia een feit. Ook dit jaar begeleidden de tamboers de stille tocht naar de Algemene Begraafplaats in Muiden, waar de fanfare ter plekke - voorafgaand aan en na de twee minuten stilte om 20.00 uur - stemmige muziek, het trompetsignaal Taptoe en de Last Post (door één van de trompettisten) en twee coupletten van het Wilhelmus verzorgde.

Dit moment van stilte, herdenken, bezinning en verbinding is nog steeds zéér waardevol; óók (of misschien wel: juist!) in onze huidige samenleving.

Graag delen wij dit met u: nu en in de toekomstBenefietconcert in Muiden voor de Stichting ALS, 18 maart 2016

Jaarlijks organiseert Muziekvereniging Crescendo Muiden in samenwerking met de Activiteitencommissie van de Grote Kerk in Muiden een benefietconcert ten bate van een goed doel. En elk jaar verzorgt daarbij een ander muzikaal gezelschap een gastoptreden.

Op vrijdagavond 18 maart a.s. was het weer zover. De fanfare en “Toetti” (het opleidingsorkest) van Crescendo met dirigent Karel Jongerling waren er klaar voor. Men had een sprankelend, afwisselend programma ingestudeerd en heeft dit met plezier aan de luisteraars laten horen.


Gastvereniging deze avond was “Noot voor Noot” uit Muiderberg. Een wereldkoor dat met veel plezier en enthousiasme liederen uit alle windstreken laat horen. En alhoewel het koor in principe a capella (zonder begeleiding) zingt, gaf het deze avond ook een lied samen met de fanfare ten gehore. Het koor staat onder muzikale leiding van Peter Rieken.

Natuurlijk gaat het bij een concert om de muzikale inhoud, maar bij een benefietconcert gaat het natuurlijk ook (en misschien wel in de eerste plaats) om het goede doel! Dit jaar was dat de Stichting ALS.
ALS is een dodelijke zenuw-spierziekte en komt in Nederland bij ongeveer 1500 mensen voor. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan ALS, maar komen er ook 500 nieuwe patiënten bij. Hoop op een toekomst is er voor deze mensen niet. De gemiddelde levensverwachting bij ALS is 3 tot 5 jaar. Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te vinden. En daar is geld voor nodig.

Iedereen werkte pro deo mee aan deze concertavond. De toegangsprijs bedroeg € 5,00 per persoon, er waren consumpties verkrijgbaar en alle inkomsten deze avond kwamen voor 100% ten goede aan de Stichting ALS.
Het concert begon om 20.00 uur, een half uur van tevoren stonden de kerkdeuren aan de Kerkstraat 1 in Muiden al wijd voor open voor de luisteraars en was de koffie en thee vers en warm gereed. Weliswaar was de kerk niet helemaal tot aan de laatste zitplaats gevuld, maar de sfeer zat er goed in. Gloedvol werd er o.a. gesproken door mevrouw Jacquelien de Jong als vertegenwoordiger van de Stichting ALS.

Dat dit goede doel iedere aanwezige na aan het hart lag, werd aan het einde van de avond nog eens extra duidelijk toen de prachtige opbrengst bekend werd:

€ 759,12 !!

Dank aan iedereen die meewerkte en elke gulle gever!

Voor een terugblik op dit concert klik hier 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004