"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Kerstconcert Florisberg, 19 december 2015

Crescendo Muiden bracht kerstmuziek naar de Florisberg-bewoners!

Eerder dit jaar moesten de bewoners van Zorgcentrum Florisberg uit Muiderberg noodgedwongen verhuizen naar een tijdelijke locatie in Bussum. Om te laten merken dat Crescendo hen niet ‘vergeten’ is, bezocht de fanfare hen op 19 december en trakteerde ze op een kerstconcert.

De fanfare speelde eigentijdse en traditionele kerstmuziek, originele kerstliederen om mee te zingen en sfeermuziek die in de decembertijd thuishoort. Het was een gezellige en muzikaal afwisselende zaterdagmiddag vlak voor Kerst!

Ook andere belangstellenden waren bij dit concert van harte welkom als luisteraar. Ongetwijfeld vonden de voormalige bewoners van Florisberg het extra feestelijk om bekende gezichten uit Muiden en Muiderberg in het publiek (terug) te zien.

Voor een terugblik op dit concert klik hierKerstconcert, 18 december 2015

Crescendo Muiden en het Amsterdams Kerst Koor!

De jaarlijkse traditie van een kerstconcert in de Grote Kerk van Muiden, uitgevoerd door Muziekvereniging Crescendo en voorzien van een gastoptreden, kreeg ook dit jaar een vervolg.

De fanfare en “Toetti” (het opleidingsorkest van Crescendo) speelde eigentijdse kerstcomposities en uiteraard was er ook de samenzang.

Het gastoptreden werd ditmaal ingevuld door het Amsterdams Kerst Koor onder leiding van dirigente Marja Oldenhave.

Het was een prachtige en muzikaal zeer afwisselende avond in de aanloop naar Kerst. Na afloop trakteerde Crescendo (m.m.v. de Activiteitencommissie van de Grote Kerk) alle aanwezigen op glŁhwein of chocolademelk en kerstkransjes.

Voor een terugblik op dit concert klik hierDonateursconcert, 8 november 2015

In dit concert stelden wij aan Muiden voor: de nieuwe dirigent van Crescendo’s fanfare!

De fanfare heeft in 2015 moeten zoeken naar een nieuwe dirigent en heeft die gevonden in Karel Jongerling. Vanaf de zomervakantie hebben de muzikanten onder zijn bezielende leiding gerepeteerd aan een mooi, nieuw concertprogramma en dat werd onze donateurs, maar ook alle andere belangstellenden, tijdens dit concert met veel plezier aangeboden. “Het lijkt wel alsof er een wervelwind door het orkest is gegaan” was één van de positief bedoelde commentaren die na afloop werden gehoord.

Ook de slagwerkgroep onder leiding van Cas van der Horst liet deze middag weer van zich horen. Het was zoals gebruikelijk een prachtig optreden, dat deze middag echter een speciale betekenis kreeg, omdat de groep voor de laatste keer in deze bezetting optrad en daarbij ook afscheid nam van haar muzikaal leider.

Het opleidingsorkest, dat ook dirigent Karel Jongerling op de bok heeft staan, gaf vanzelfsprekend tevens acte de présence. Eén van de door haar uit te voeren muziekstukken bleek, zoals van tevoren al verklapt, niet alleen een lust voor het oor maar ook voor het oog! Een kapster, een Chinees, een spijkerbroek en parfumfles, sirenes, glasgerinkel en daarbij vooral heel veel, zeer toepasselijke klanken van dit mini-orkest zorgden voor onafgebroken aandacht van het publiek. Tijdens deze middag kreeg het opleidingsorkest ook een eigen naam, die met behulp van alle aanwezigen op originele wijze bekend werd: “Toetti”. De naam is een vrolijke verbuiging van het Italiaanse woord “tutti”, dat in de muziek vaak als aanduiding gebruikt wordt en “allen / het gehele orkest speelt” betekent.

Zondag 8 november was de gymzaal van de P.C. Hooftschool in Muiden weer even een concertzaal, waarin muzikanten en publiek een muzikaal feestje beleefden, en vaste lady-speaker Corina van Ast het geheel op charmante wijze aan elkaar praatte.

Voor een terugblik op dit concert klik hierFanfare Crescendo naar MVV Matinee in Venhuizen, 1 november 2015


Op zondag 1 november was er de “MVV Matinee” in Venhuizen en daar verzorgde de Muidense fanfare samen met haar muzikale collega’s van Muziekvereniging Venhuizen een dubbelconcert. Beide orkesten musiceren onder leiding van Karel Jongerling en Crescendo.

Het orkest van Crescendo werd hartelijk ontvangen door de collega's uit Venhuizen met broodjes en koffie. Ook voor de fans die meekwamen uit Muiden werd er goed gezorgd. Als eerste speelde de fanfare van Crescendo en na de pauze volgde het opteden van MVV.

Het concert werd feestelijk afgesloten met een gezamenlijk stuk dat door beide fanfares werd gespeeld.

Er is na afloop al aangegeven door beide verenigingen dat een retourbezoek van MVV aan Muiden zeker op het programma komt te staan.

Als u hier klikt ziet u een fotoimpressie van deze gezellige middag.


Duo Slagwerkconcert Muiden - Muiderberg, 11 oktober 2015

De slagwerkgroepen van Muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg en Muziekvereniging Crescendo Muiden gaven op zondag 11 oktober 2015 gezamenlijk een concert in de gymzaal van de P.C. Hooftschool in Muiden.

Het werd een sprankelend gebeuren, waarbij van veel verschillende soorten slagwerkmuziek genoten kon worden.
Elke groep bracht haar eigen muziek, maar de slagwerkers uit Muiderberg en Muiden hadden als voorbereiding ook een aantal gezamenlijk repetitieavonden achter de rug en konden daardoor ook drie muziekstukken gezamenlijk ten gehore brengen.

Het publiek genoot van de enthousiaste slagwerkers en de mooie concertmuziek en ontdekte nogmaals dat slagwerkmuziek véél meer is dan marsmuziek en de standaard tweekwarts maten! De muzikanten uit Muiderberg en Muiden kunnen terugkijken op een mooi, geslaagd concert. Via de foto’s die tijdens dit concert gemaakt zijn kunt ook u erop terugkijken als u hier klikt


Uitslag Bliksemverloting, 8 juni 2015

In de week van 1 t/m 7 juni jl. gingen de leden van Muziekvereniging Crescendo Muiden weer de straat op om huis aan huis in Muiden loten te koop aan te bieden.

Tegen de lage prijs van € 0,50 per stuk kon iedereen in het bezit komen van één of meerdere loten en meedingen naar de prijzen van deze traditionele Bliksemverloting.

Het verenigingsbestuur is blij met de grote inzet van haar leden om de loterij tot een succes te maken. En de gehele vereniging is dankbaar voor het feit dat zóveel mensen in Muiden haar een warm hart toedragen en loten hebben gekocht.

Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

PRIJS NR. LOT NR.
PRIJS
1 3788
Flexlamp met dimmer
2 3321
Philips radio-wekker
3 2419
Atelier Helsloot: armband uit collectie 'Djemmy'
4 1548
Atelier Helsloot: armband uit collectie 'Djemmy'
5 971
Waardebon Tuincentrum ŗ Ä 50,--
6 2583
Waxinelichtjes-standaard
7 1800
Keukenset (2x keukendoek, 2x theedoek + 4x microvezeldoek)
8 1351
WAARDEBON TUINCENTRUM ŗ Ä 100,--
9 2223
Moulinex staafmixer
10 3869
Lego Basisdoos 450-delig
11 1715
Portefeuille
12 3634
Atelier Helsloot: armband uit collectie 'Djemmy'
13 361
Atelier Helsloot: armband uit collectie 'Djemmy'
14 1972
Set ŗ 6 stuks amuselepels
15 3352
Kaartenhangers (set ŗ 2 stuks)

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De heer R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!

* onder voorbehoud van typefouten


Fanfare zonder dirigent : een agenda zonder concerten

Als u een regelmatige bezoeker van onze website bent en volgt wat de fanfare gebruikelijk aan concerten geeft, dan zal het u niet ontgaan zijn dat de agenda in 2015 tot dusver leeg gebleven is. Dit heeft te maken met het feit dat wij in januari van dit jaar geconfronteerd werden met een plotseling vertrek van onze dirigent, John Brouwer. Dit vertrek betekende voor hem een positieve stap voorwaarts in zijn muzikale carrière, waarbij wij hem uiteraard veel succes toewensen. De fanfare zat echter met het praktische probleem dat er op vrijdagavond geen dirigent meer was onder wiens leiding gerepeteerd kon worden voor de voorgenomen concerten.

Er werd naarstig gezocht naar een interim-dirigent en met drie tijdelijke vervangers “op de bok” (het platform, waarop een dirigent staat tijdens het dirigeren) voor de repetitieavonden en twee interim-dirigenten tijdens drie optredens van de fanfare, die zij echt niet kon afzeggen, was de noodzakelijke, maar muzikaal niet optimale oplossing geboren. De fanfare is al deze dirigenten echter zeer dankbaar voor hun inzet en de bereidheid de dirigeerstok tijdelijk te hanteren.

Tegelijkertijd werd een sollicitatieprocedure voor een nieuwe, vaste dirigent voor de fanfare opgestart. De proefdirecties van de geselecteerde kandidaten zullen vůůr de zomervakantie plaatsvinden. Aansluitend zal na stemming door de leden van de fanfare deze definitieve, nieuwe dirigent van de fanfare worden gekozen. Na de zomervakantie zullen de repetitieavonden onder zijn of haar vaste leiding plaatsvinden en weer programmering van concerten kunnen plaatsvinden.

Hopelijk is met deze uitleg voor iedereen duidelijk waarom de fanfare noodgedwongen ontbreekt op een aantal gebruikelijke, muzikale momenten in dit kalenderjaar.Concert in de feesttent, 26 april 2015

Op zondag 26 april jl. verzorgde Muziekvereniging Crescendo Muiden traditiegetrouw een concert in de feesttent van het Comité voor Openbare Feesten in Muiden. Vers gezette koffie met plakken cake vonden gretig aftrek bij het publiek, dat bij dit koffieconcert uiteraard ook getrakteerd werd op een scala aan muzikale klanken.
Het opleidingsorkest liet zich van haar beste kant zien in drie muziekstukken, waaronder één met een solo van Aïsha van de Beld.

De leerlingen van de opleiding Algemene Muzikale Vorming traden samen met hun docente op en brachten een ware potpourri van liedjes.
Met opzwepende, ritmische klanken wist ook de slagwerkgroep het publiek bijzonder te boeien.

En de fanfare besteedde muzikale aandacht aan het feit dat Nederland 70 jaar geleden bevrijd werd. Zij koos voor de uitvoering van “Music for a Celebration”, “Soldaat van Oranje”, “Vera Lynn Forever” en “Le Jour le Plus Long”. Bij dit laatste werd door de muzikanten uitgebreid gefloten, waarbij het publiek met plezier inhaakte op het bekende thema. De fanfare stond deze dag onder leiding van interim-dirigent Thomas Geerts.

De introductie van muzikanten en muziekwerken werd, zoals altijd, verzorgd door Corina van Ast.
Voor een terugblik op dit concert met een oranje tintje, klik hier... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004