"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Kerstconcert Crescendo en Vertigo, 19 december 2014


Muziekvereniging Crescendo gaf ook dit jaar traditiegetrouw een kerstconcert in de Grote Kerk van Muiden. De fanfare, het opleidingsorkest en de A.M.V.-leden trakteerden het publiek op sfeervolle winterklanken, eigentijdse kerstmuziek en traditionele kerstliederen waarbij het publiek - als men wilde – kon meezingen.

Elk jaar is er ook een gastoptreden. Op deze avond werd dat ingevuld door het Vertigo Saxophone Quartet. Dit is een jong kwartet dat bestaat uit vier getalenteerde en ambitieuze amateurmusici, die de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon bespelen. Het ‘amateur’ mag met een korreltje zout genomen worden, want het merendeel van deze musici volgt een opleiding aan het conservatorium of heeft deze al afgerond. Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is dan ook de thuishaven en repetitielocatie van het VSQ. Naast klassieke muziek brachten ook zij een speciaal kerstprogramma.

Dat het publiek ook deze bijdrage zeer waardeerde was duidelijk merkbaar aan het applaus.

Het was een prachtige en muzikaal zeer afwisselende avond in de aanloop naar Kerst!
Na afloop trakteerde Crescendo (m.m.v. de Activiteitencommissie van de Kerk) alle aanwezigen op glühwein of chocolademelk en kerstkransjes. Onder het genot van dit alles werd nog even gezellig nagepraat over het concert en vooruit gekeken naar Kerst en het nieuwe jaar.
Menige luisteraar verblijdde Crescendo na afloop van het concert met een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van alle kosten die met een dergelijk concert gemoeid zijn. Dit wordt door Crescendo zeer gewaardeerd!Donateursconcert, 9 november 2014


Sommige tradities houdt Muziekvereniging Crescendo Muiden graag in ere en één daarvan is het geven van een concert voor haar donateurs. Uiteraard zijn andere belangstellenden daarbij ook altijd van harte welkom.

Op zondag 9 november werd daarvoor de gymzaal van de P.C. Hooftschool in Muiden omgetoverd tot een kleine concertzaal. De fanfare met dirigent John Brouwer en de slagwerkgroep onder leiding van Cas van der Horst verzorgden weer een zeer afwisselend programma, dat door lady-speaker Corina van Ast op charmante wijze aan elkaar werd gepraat.
Het concert kende dit jaar ook een primeur: een optreden van het Opleidingsorkest. Met een enthousiaste John Brouwer op “de bok” (het platform van de dirigent) traden de verschillende leerlingen van Crescendo voor het eerst gezamenlijk, als orkest, op. Dit was ook voor het orkest zelf – met leden in werkelijk alle leeftijdsklassen – een spannende ervaring!

Het was duidelijk zichtbaar en hoorbaar dat het publiek van alle optredens genoot.
Voor een kijkje achteraf op dit bijzondere concert, klik: hier...

En mocht u nog geen donateur zijn, maar het wel willen worden en in het vervolg ook persoonlijk voor dit concert worden uitgenodigd (of als bestaande donateur uw jaarlijkse bijdrage willen verhogen), neemt u dan alstublieft contact op met de penningmeester van Crescendo. Dit kan eenvoudig per e-mail via: penningmeester@crescendo-muiden.nl.
Het bestuur is hiervoor op voorhand zeer dankbaar.

Wij hopen aan u, als donateur, nog veel jaren een donateursconcert te kunnen presenteren!Concert bij "Florisberg", 15 juni 2014


Vergezeld van stralende zonneschijn heeft Crescendo op zondagmiddag 15 juni jl. een openluchtconcert gegeven bij Zorgcentrum “Florisberg” in Muiderberg.

De slagwerkgroep, leerling-slagwerkers, een tweetal jongedames op blokfluit en de fanfare zetten de bewoners van “Florisberg” en alle andere belangstellenden zeer afwisselende en vrolijk klinkende muziek voor. Van klassieke muziek tot en met moderne ritmes en ‘songs’ … voor alles was een gewillig oor. En de luisteraars konden horen èn zien dat blokfluit spelen met je neus ook tot de mogelijkheden behoort!


De ruimte voor de entree van “Florisberg” werd deze middag omgedoopt tot concertplein en van 15.00 tot 16.30 uur heeft iedereen genoten van de muzikale klanken en elkaars gezelschap.
Hopelijk kunnen we de traditie van dit openluchtconcert blijven voortzetten en zijn de weersgoden ons in 2015 dan net zo goed gezind!

Voor de foto-impressie van dit concert, klik hier...Uitslag Bliksemverloting, 10 juni 2014

In de week van 2 t/m 7 juni jl. gingen de leden van Muziekvereniging Crescendo Muiden voor het 50ste achtereenvolgende jaar de straat op om huis aan huis in Muiden loten te koop aan te bieden. Onder hen waren leden die dit persoonlijk zelfs al voor de 50ste keer deden!

Tegen de nostalgische prijs van € 0,50 per stuk kon iedereen in het bezit komen van één of meerdere loten en meedingen naar de prijzen van deze traditionele Bliksemverloting.

Waar Crescendo op hoopte werd bewaarheid: de jubileumeditie werd een groot succes, want alle loten werden verkocht! Daarmee kreeg de loterij een extra feestelijk tintje en de clubkas een mooie financiële injectie!

Het verenigingsbestuur is blij met de grote inzet van haar leden om de loterij tot een succes te maken. En de gehele vereniging is dankbaar voor het feit dat zóveel mensen in Muiden haar een warm hart toedragen en loten hebben gekocht. Voor de 50ste Bliksemverloting geldt: “uitverkocht”!

Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

PRIJS NR. LOT NR.
PRIJS
1 2725
Lego Basisdoos 450-delig
2 2173
Set "Zelf sieraden maken"
3 83
Waxinelichtjesboom
4 2339
2 hartvormige Kaartenhangers
5 2224
Portefeuille
6 3482
Keukenset: keukendoek + theedoek
7 2099
Badset: badhanddoek + washand
8 1727
Set à 6 stuks amuselepels
9 4494
Champagnekoeler (mèt champagne)
10 2934
Portable CD-speler
11 1201
Philips radio-wekker
12 3209
Flexlamp met dimmer
13 158
Waardebon Tuincentrum à € 25,--
14 3100

Waardebon Tuincentrum à € 50,--

15 1505
WAARDEBON TUINCENTRUM à € 100,--

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De heer R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!

* onder voorbehoud van typefouten


Koffieconcert, 27 april 2014


In de door het C.O.F. georganiseerde feestweek in Muiden mocht Crescendo traditiegetrouw weer acte de présence geven.

Op zondag 27 april om 12.00 uur startte het Koffieconcert, waarbij de slagwerkgroep, saxofoonleerlingen en de fanfare achtereenvolgens lieten zien en horen waartoe Crescendo in staat is. Met een zeer afwisselend programma, diverse solisten en een vrolijk intermezzo van een pseudo Michael Bublé met het zeer swingende ‘Sway’ werd het publiek getrakteerd op koffie met smaakvolle muziek. Dat het geheel door de luisteraars gewaardeerd werd, was tijdens en na afloop van het concert goed merkbaar en was ook duidelijk zichtbaar aan de golvende bewegingen tijdens de welbekende ‘Second Waltz’.

Een koffieconcert waaraan iedereen met genoegen terugdenkt.

Voor de foto’s ervan: klik hier.Koningsdag 2014 - Aubade en Rommelmarkt, 26 april 2014

Op 26 april 2014 werd de eerste Koningsdag in de geschiedenis van Nederland gevierd en in Muiden mocht Crescendo daarbij vanzelfsprekend niet ontbreken.

In een prachtig ‘Oranje zonnetje’ werd door de fanfare – gezeten op de middelste sluiskolk – gespeeld tijdens de Aubade en speelde één van de trompettisten tijdens het hijsen van onze nationale driekleur. Met het Wilhelmus zong het talrijke publiek volop mee en na het oplaten van de vrolijk gekleurde ballonnen werden de feestelijke liedjes uit het toepasselijke ‘Holland Jubelt’ gespeeld. Het was feest!

’s Middags was de vereniging te vinden op de plaatselijke Rommelmarkt, waar de muzikanten met veel enthousiasme allerhande zaken verkochten, die door de verenigingsleden bijeen verzameld waren. Menige koper wist voor een heel klein prijsje leuke dingen te verkrijgen, terwijl al die kleine prijsjes bij elkaar voor de clubkas weer een positieve inbreng betekenden. Een win-win situatie voor alle partijen, terwijl het plezier hoogtij vierde.

Voor foto’s van deze vrolijke, succesvolle dag: klik hier.Serenade voor Roel Samplonius, 12 april 2014

Roel Samplonius is erelid van Muziekvereniging Crescendo Muiden. Hij is van klein kind af aan spelend lid bij de fanfare, is één van de oprichters van de slagwerkgroep (destijds drumband genaamd), is tientallen jaren penningmeester van de vereniging geweest en voor al zijn werkzaamheden een aantal jaren geleden Koninklijke Onderscheiden.

Op 14 april van dit jaar bereikte Roel de prachtige leeftijd van 80 jaar!
Dit werd op zaterdag 12 april feestelijk gevierd in Restaurant-Partycentrum De Herberg in Nederhorst den Berg.
Uiteraard verscheen daar ’s middags ook de fanfare om Roel, die nog steeds zijn partij op bugel in de fanfare volop meespeelt, met een serenade van harte te feliciteren!

Voor foto’s van deze krasse muzikant en de muzikale felicitaties: klik hier.Benefietconcert met muziek en zang voor Edukans, 14 maart 2014

Het benefietconcert dat Crescendo jaarlijks organiseert was dit jaar ten bate van Edukans.

Wat is Edukans?
“Wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren in ontwikkelingslanden.”

Iris den Blanken woont in Muiden, is saxofonist bij Crescendo en middelbare scholier. Als zodanig was Iris voorafgaand aan het benefietconcert twee weken als vrijwilligster voor Edukans aan het werk in Kenia.
Op 14 maart jl. zette zij zich – samen met alle anderen van Crescendo – muzikaal in voor dit goede doel. De fanfare speelde o.a. twee zeer bekende nummers van Michael Bublé, die voor deze gelegenheid werden vertolkt door zanger Geert Rigters.

Als gastvereniging werkte de harmonie van Sint Carolus uit Montfoort onder leiding van dirigent Cas van der Horst eveneens belangeloos aan dit concert mee. En ook deze muzikanten deden het publiek zichtbaar plezier met bekende muziek uit een wat verder verleden, zoals van Freddy Mercury, Duke Ellington en John Miles. Het publiek werd dan ook getrakteerd op een verrassende en afwisselende, muzikale avond!

Samen met een vertegenwoordiger van Edukans voerde Iris den Blanken tot slot ook nog even het woord over dit goede doel. De Grote Kerk van Muiden werd door haar Activiteitencommissie voor deze speciale gelegenheid wederom gratis ter beschikking gesteld; een fantastische geste!

Door al deze pro deo medewerking aan dit concert èn het goedgeefse publiek kwam de teller van de opbrengst van het Benefietconcert aan het einde van de avond uit op:

€ 343,70 !!

Een bedrag dat in z’n geheel ten goede komt aan Edukans en waarmee we met elkaar de kansen voor deze organisatie om haar doelstelling waar te maken, hebben vergroot!

Een warm gemeend “Dank u wel!” aan allen die – in welke vorm dan ook – meewerkten aan dit Benefietconcert èn aan het adres van het publiek c.q. de gulle gevers is dan ook zeer op z’n plaats:

Dank u wel; allemaal!!

Voor de foto-impressie van dit concert, klik hier...

Bekijk en beluister hier de opnamen op You Tube van Air Nostalgique uitgevoerd door Patricia van de Beld op de altsax, klik hier... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004