"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Kerstconcert, 14 december 2012

Op vrijdagavond 14 december gaf Crescendo haar jaarlijkse Kerstconcert in de Grote Kerk van Muiden.

Deze keer in een geheel andere, originele samenstelling omdat de fanfare dit samen met het alom bekende Weesper Saxofoonkwartet heeft verzorgd.

Met verschillende klanken, werd een gevarieerd programma gebracht met een paar Kerstliederen waarbij meegezongen werd door het volop aanwezige publiek.

Ook dit keer mocht Crescendo zich verheugen op de medewerking van de Activiteitencommissie van de Grote Kerk waardoor na afloop van het concert alle aanwezigen weer werden getrakteerd op glühwein, chocolademelk en kerstkransjes om de “warme” sfeer nog even vast te houden en met elkaar gezellig na te praten.

Voor foto's van het kerstconcert klik hier...

Fanfare naar Streekfestival in Bodegraven, 10 november 2012

Op zaterdag 10 november jl. heeft de fanfare van Crescendo deelgenomen aan de 17e editie van het Streekfestival Groene Hart, dat plaatsvond in het Evertshuis in Bodegraven.

Hier kwamen vijftien verschillende muziekgezelschappen bijeen om op te treden en door een professionele jury hun kunnen te laten beoordelen. Zo’n festival is geen concours; er kunnen geen prijzen in de wacht worden gesleept, maar wel worden er juryrapporten gegeven met opbouwende kritiek, waarmee de orkesten en hun dirigenten aan de slag kunnen om hun kwaliteit nog verder te verbeteren. Elk deelnemend orkest wordt door de juryleden op haar eigen niveau beoordeeld.

De fanfare van Crescendo kwam voor het eerst sinds langere tijd weer uit in een dergelijke wedstrijd, speelde in de 4e divisie en trad bijna een half uur op. In die tijd speelde zij de concertmars “Arsenal” en de concertwerken “Pilatus: Mountain of Dragons” en “A Musical Fantasy”, waarmee zij een gemiddelde beoordeling van alle categorieën met het cijfer 8 in de wacht wist te slepen.

Dirigent en fanfare waren vanzelfsprekend zeer verheugd met dit behaalde resultaat.Aan deze festivaldeelname werd een verdere invulling van de dag in Bodegraven gekoppeld met een bezoek aan een bezienswaardigheid, een gezamenlijke maaltijd en – voor de liefhebbers – het beluisteren van het avondprogramma van het Streekfestival. Na een lange, maar prachtige dag kwamen de muzikanten tegen middernacht terug in Muiden en werden de laatste instrumenten weer teruggezet in het clubgebouw.

Op de eerstvolgende repetitieavond van de fanfare na het Festival werden alle leden op originele en zeer smakelijke wijze gefeliciteerd door de voorzitter van de vereniging, hetgeen door iedereen enorm gewaardeerd werd.

De fanfare kan tevreden terugkijken op een in alle opzichten zeer geslaagde Festival-dag!

Voor foto's van de Festival-dag èn de muzikale gelukwens-tompoucen klik hier...

U kunt ook de gemaakte geluidsopnamen beluisteren: Geluidsopnamen (scroll naar beneden naar Streekfestival 2012)...

Donateursconcert, 4 november 2012

Een zeer geslaagd donateurconcert en weer terug in Muiden

Na twee jaar optreden in Muiderberg keerde Crescendo – op veler verzoek – terug naar Muiden voor het geven van haar jaarlijkse donateurconcert, dat op 4 november jl. plaatsvond in de o.a. met muzieknoten versierde gymzaal van de P.C. Hooftschool.

De fanfare, de saxofoonleerlingen, de leden van de A.M.V.-/blokfluitgroep en de slagwerkgroep trakteerden de luisteraars weer op een veelzijdigheid aan muziek, vanuit de hele wereld en van klassiek tot “fantasy”. Kortom: voor elk wat wils! En zoals gebruikelijk werd dit concert op charmante, enthousiaste wijze aan elkaar gepraat door lady-speaker Corina van Ast.


Het werd een sfeervol en melodieus concert, waarvan Crescendo’s donateurs en vele anderen volop genoten.

De foto's van het Donateursconcert kunt u bekijken: klik hier

Wijkconcerten in juni en juli 2012

Net als in de voorgaande jaren ging de fanfare van Crescendo tijdens haar laatste repetitieavonden vóór de zomervakantie naar buiten om de inwoners van Muiden te trakteren op een reeks van drie wijkconcert.

Vrijdag 22 juni: Dit keer was het eerste concert op 22 juni bij De Kogge voor de garages. Het was spannend of het door kon gaan vanwege de harde wind en regen, maar uiteindelijk is besloten om het erop te wagen. Ondanks deze weersonstandigheden hielden we het droog en met de nodige knijpers aan de muziek werd het erg gezellig. (met dank aan de betreffende bewoners!)

Vrijdag 29 juni 2012: Bij Const. Huygenslaan scheen de zon en was er volop publiek aanwezig die zittend op de meegebrachte klapstoeltjes konden genieten van een gevarieerd programma tijdens een mooie avond.

Vrijdag 6 juli 2012: in “Mariahoeve”, bij het volkstuinencomplex aan de Nooit Gedacht werd het seizoen afgesloten. Alles zat mee, mooie locatie, prachtig weer en veel publiek. En naturlijk niet te vergeten de consumpties in de pauze die werden aangeboden door de tuin vereniging. Een mooiere en gezelligere afsluiting van het seizoen konden we ons niet wensen.

De wijkconcerten waren weer een succes met veel lovende reacties.

Heeft u het gemist? Volgend jaar doen we het zeker nog eens. De foto's van het wijkconcert kunt u bekijken: klik hier


Te gast in Naarden bij Nardinc, 2 juni 2012


Op zaterdagavond 2 juni jl. was de fanfare van Crescendo te gast bij Muziekvendel Nardinc in Naarden.

In het verenigingsgebouw “De Proms” aan de Keverdijk verzorgden de beide fanfares elk voor zich de invulling van een half concertprogramma, waarin het publiek getrakteerd werd op allerlei soorten muziek: van licht klassiek tot bekende popmuziek, en van oudheidkundige taferelen tot aan musicalfragmenten. De gesproken teksten in één van Crescendo’s muziekstukken zorgde ook nu weer voor verbaasde aandacht van het publiek.

Aan het slot van de avond voegden de leden van de beide fanfares zich probleemloos samen om gezamenlijk de bekende mars “Under the Double Eagle” en het vrolijke “Festival Variations” aan het publiek te laten horen. De ‘mega’ fanfare die hierdoor ontstond stond hierbij resp. onder leiding van Crescendo’s dirigent John Brouwer en Nardinc’s dirigent Marco de Jong.

Zowel voor het publiek, als voor de muzikanten zelf vormt een dergelijk samen musiceren een ‘groots’ slot van een concert.
Met plezier kijkt Crescendo terug op het concert en de muzikale samenwerking.
Uitslag Bliksemverloting, 4 juni 2012

In de week van 28 mei tot en met 3 juni vond de jaarlijkse bliksemverloting van muziekvereniging Crescendo plaats. Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

PRIJS NR. LOT NR.
PRIJS
1 1661 WAARDEBON TUINCENTRUM à € 100,--
2 3 Waardebon Tuincentrum à € 50,--
3 2342 Waardebon Tuincentrum à € 25,--
4 3516 Aromaset Jasmijn
5 53 Set à 6 r.v.s. amuselepels
6 2722 Waxinelichtjesboom
7 3600 Set "Zelf sieraden maken"
8 725 Set van 3 voorraadbussen "Klaproos"
9 1230 Handdoek + washand
10 310 Zomerpakket: mega Tennis + mega Frisbee
11 3278 Princess dressing mixer
12 2037 Lego Basisdoos 450-delig
13 2078 Cupcake-standaard
14 3653 10-delige DVD-box "Voetballers"
15 1836 H2O Uno (spel in waterbestendige uitvoering)

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De heer R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!

* onder voorbehoud van typefouten
Tekst: Anja van CapelleAfscheid in de Ridderzaal van het Muiderslot, 20 mei 2012

Op zondag 20 mei 2012 verzorgde een zestal muzikanten van Crescendo een bijzonder afscheid in de Ridderzaal van het Muiderslot.

Na 32 jaar kwam er een einde aan de traditie van de koffieconcerten die elk seizoen op zondagochtend in diezelfde Ridderzaal gegeven werden. De Stichting Stad Muiden, die de organisatie ervan al die jaren heeft verzorgd, had voor dit laatste concert een invulling met veel symboliek voor ogen, waarvoor ook om de medewerking van Crescendo was verzocht. Nadat het strijkers ensemble “The Hague String Variations” prachtige muziek had laten horen in een qua aantal afbouwende samenstelling (kwartet, trio, duo en solo), vormden de Crescendo muzikanten het voor het publiek toch wel zeer verrassende slot van het concert met de vertolking van de “Abschieds-Marsch”.

Deze muziek (met een toepasselijke titel) had een bij deze gelegenheid passende inhoud: langzaam en treurig met veel bewuste dissonanten.
En zo kwam er een triest, maar sfeervol einde aan een Muidense traditie in het Muiderslot.


Voor de foto’s van dit bijzondere optreden: klik hier.

The C-Factor, 18 maart 2012

Op zondag 18 maart 2012 vond voor de tweede maal “The C-Factor” plaats. In muziekgebouw “Pro Musica” laten jonge en wat oudere leden dan zien en horen wat zij allemaal al geleerd hebben en doen bij Crescendo.

Deze middag kon iedereen genieten van een negental, zeer verschillende optredens die varieerden van blokfluit tot dans, van xylofoon en trom tot saxofoon en van gitaar tot koperen blaasinstrumenten. Kortom: enorm afwisselend voor het publiek, dat er volop van heeft genoten.

Het meedoen eraan is uiteraard veel belangrijker dan het ‘winnen’, maar degenen die naar huis mochten gaan met een wisseltrofee vonden dat toch wel erg leuk en gaan hem volgend jaar beslist weer verdedigen tijdens de volgende editie van “The C-Factor”.

Voor de foto’s van deze vrolijke, inspirerende muzikale middag: klik hier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004