"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.


Kerstconcert Crescendo en Kroonkoor, 16 december 2011.


Vorig jaar moesten op de avond van het jaarlijkse Kerstconcert van onze muziekvereniging de kerkdeuren helaas gesloten blijven vanwege de extreem winterse omstandigheden en onveiligheid op de weg en werd het concert afgelast (uniek in onze geschiedenis!), maar dit jaar waren de weergoden Crescendo’s fanfare en het Kroonkoor uit Weesp gelukkig beter gezind.

In De Grote Kerk aan de Kerkstraat in Muiden kon het Kerstconcert ditmaal wel doorgang vinden, en op vrijdagavond 16 december mocht een uitgebreid publiek dan ook genieten van een zeer sfeervolle avond.

Het Kroonkoor, dat als gastvereniging optrad, is een gelegenheidskoor, dat elk jaar alleen een speciaal Kerstrepertoire instudeert en uitvoert. Dit jaar brachten zij met dirigent Marco de Jong een selectie die varieerde van licht klassieke Kerstwerken tot aan een zeer swingende gospel. Naast vaste pianist Hugo de Graaf zorgden violiste Ingrid de Vries en gitarist Ton Verhoef voor een muzikale toevoeging aan de koorwerken.


De fanfare onder leiding van John Brouwer zorgde voor een al even afwisselend programma met o.a. Poolse Kerstliederen, de Kerst-klassieker “White Christmas” en sloeg een brug naar hoop en wereldvrede met “Song for a new generation”. Daarnaast gaf het publiek volop gevolg aan de uitnodiging om mee te zingen met een aantal zeer bekende Kerstliedjes.
Door de vicevoorzitter van Crescendo, Martin van de Beld, werd het Kerstprogramma kort onderbroken om de ruim 80-jarige saxofonist mevrouw Eversdijk in het zonnetje te zetten die met dit Kerstconcert haar actieve deelname aan de fanfare afsloot. Hij roemde al haar inzet op velerlei ander gebied voor de vereniging en haar trouwe repetitiebezoek. Uit naam van de vereniging ontving zij het speciale lidmaatschap 'Lid van Verdienste' voor haar inzet en betrokkenheid de afgelopen bijna 32 jaar. Voorzien van een oorkonde, boeket bloemen en een overweldigend applaus nam zij daarna haar plaats in het orkest weer in om ook de laatste muziekwerken nog mee te spelen.

Na afloop trakteerde Crescendo - mede dankzij de medewerking van de Activiteitencommissie van De Grote Kerk - alle aanwezigen op glühwein, chocolademelk en kerstkransjes. Er werd nog even op gezellige, informele wijze nagepraat met elkaar.

Wilt u ook nog even sfeer proeven? Dat kan via de foto's van deze avond; klik hier.

Het concert werd afgesloten met de welgemeende wens, die we op deze plek graag herhalen:

Warme, sfeervolle Kerstdagen, een vrolijke jaarwisseling
en alle goeds voor 2012!
Graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Benefietconcert i.s.m. goois Jeugd orkest, 4 november 2011.


Op vrijdagavond 4 november jl. heeft de fanfare van Crescendo haar jaarlijkse Benefietconcert voor een Nederlandse organisatie die zich inzet voor de medemens gegeven.

Dit gebeurt altijd in samenwerking met de Activiteitencommissie van de Grote Kerk in Muiden, die het kerkgebouw hiervoor gratis ter beschikking stelt.

Dit jaar werd gekozen voor “de Hartstichting/ Jeugdvakantieweken” en was het Goois Jeugd (Symfonie) Orkest uit Hilversum het enthousiaste gastorkest dat eveneens belangeloos aan dit concert meewerkte.
De combinatie van een blaasorkest en een symfonieorkest zorgde voor een verrassend en afwisselend programma voor alle luisteraars. Men heeft genoten van een mooie, sfeervolle avond.

De opbrengst van entreekaarten, consumpties en vrijwillige bijdragen bracht het eindtotaal van deze avond op:

ruim € 600,-- !!!

Een geweldige ‘opsteker’ voor dit goede doel! De officiële vertegenwoordiger van de Hart- en Vaatgroep gaf in zijn speech aan dat dit geld gebruikt zal gaan worden voor de aanschaf van rugzakken met medische materialen, die tijdens de jeugdvakantieweken door aanwezige medische vrijwilligers gebruikt kunnen worden. Alle vakantie vierende (zware) hartpatiëntjes worden daarmee op een fantastische wijze geholpen.

Voor een foto impressie kunt u hier klikken


Aflsuiting seizoen voor Jeugd, juli 2011.


Jeugdorkest

De laatste repetitie voor de vakantie van het jeugdorkest werd afgesloten met limonade en wat lekkers en kregen alle deelnemers een oorkonde en een attentie.

Slagwerkleerlingen

Op de laatste lesdag voor de vakantie kwamen alle slagwerkleerlingen samen om te ervaren wat het is om samen muziek te maken. Dit werd een echte happening.
Na afloop, onder het genot van een glaasje limonade en wat lekkers kreeg iedereen een oorkonde en een attentie.

Voor een beeldimpressie van de repetities kunt u terecht op de fotolink van onze website. Klik hier

 

Wijkconcerten, Juli 2011.


Op de laatste wekelijkse repetitie avonden in juli ,voor de vakantie, is de fanfare de wijken van Muiden ingetrokken om korte concertjes te geven.

Op vrijdagavond 1 juli was als eerste de “Werven “ aan de beurt.
8 juli waren we in “Noord-West” en 15 juli in “Mariahoeve”.
Op alle avonden stonden er al wijkbewoners ons op te wachten en sommigen hadden de tuinstoelen meegenomen.

Achteraf kunnen we zeggen dat we het bijzonder getroffen hebben met de weersomstandigheden.
De eerste avond was het bewolkt en windering, de tweede avond ging de “bui” net aan ons voorbij en de laatste avond was het een echt zomerse avond.
We hebben een deel uit ons repertoire gespeeld en aan de reacties van de toehoorders was duidelijk te horen dat ze het bijzonder op prijs stelden.

Voor een beeldimpressie van het concert in Noord West kunt u terecht op de fotolink van onze website. Klik hier
Florisbergconcert, 26 juni 2011.


Zo langzamerhand kunnen we spreken van een traditie.

Net als in voorgaande jaren werd het jaarlijkse concert van muziekvereniging Crescendo Muiden voor de bewoners van Zorgcentrum “Florisberg” in Muiderberg in de open lucht gegeven.
Het plein voor de hoofdentree was veranderd in een vrolijke “concertzaal” met veel publiek, dat in zomerse weersomstandigheden kon genieten van de slagwerkgroep, majorettes en fanfare van de Muidense muziekvereniging!

Uit de enthousiaste reacties van alle bewoners van, en harde werkers in Florisberg bleek duidelijk dat dit openlucht concert voor herhaling vatbaar blijft!

Voor een beeldimpressie van het Florisbergconcert kunt u terecht op de fotolink van onze website. Klik hier


Uitslag Bliksemverloting, 30 mei 2011

In de week van 25 tot en met 29 mei vond de jaarlijkse bliksemverloting van muziekvereniging Crescendo plaats. Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

PRIJS NR. LOT NR.
PRIJS
1 4100 WAARDEBON TUINCENTRUM à € 100,--
2 4392 Waardebon Tuincentrum à € 50,--
3 47 Waardebon Tuincentrum à € 25,--
4 488 Set van 2 flessen wijn
5 9 Set à 6 r.v.s. amuselepels
6 475 Waxinelichtjesboom
7 4415 Set "Zelf sieraden maken"
8 4365 Set van 2 flessen wijn
9 2592 Handdoek + washand
10 4399 Zomerpakket: mega Tennis + mega Frisbee
11 3205 Geschenkverpakking Gloria Vanderbilt
12 1966 Set van 4 zilveren 'muzikale' theelepeltjes
13 615 Cupcake-standaard
14 2796 10-delige DVD-box "Voetballers"
15 963 Set van 2 flessen wijn

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!

* onder voorbehoud van typefouten
Tekst: Anja van Capelle


Aubadeconcert Koninginnedag, 30 april 2011.Met ingang van dit jaar loopt de muziek-vereniging Crescendo niet meer op straat. Wel zal zij een actieve rol blijven vervullen bij diverse plaatselijke festiviteiten door middel van het geven van optredens in concertvorm. Deze vorm biedt de vereniging meer mogelijkheden en variatie ten aanzien van de presentatie en de muziekkeuze. Ook maakt het de vereniging toe-gankelijker voor muzikanten voor wie op straat lopen geen optie is.

In plaats van de gebruikelijke rondgang met Koninginnedag heeft het orkest van Crescendo een feestelijk tintje gegeven aan de aubade bij de sluis met een speciaal aubadeconcert.

Het was voor veel Muidenaars wennen, maar de reacties waren over het algemeen positief.
Voor een beeldimpressie van het Aubadeconcert kunt u terecht op de fotolink van onze website. Klik hier

Donateursconcert, 17 April 2011.

Om 12.00 uur werden alle instrumenten en verdere benodigdheden naar Muiderberg verhuisd. (Wat moet er toch altijd veel mee, maar vele handen maken licht werk.)

Gelukkig was het beter weer dan vorig jaar toen het stroomde van de regen! Nu was het weer misschien wel weer te mooi om binnen te zitten. Het podium werd ingericht, stoelen in de zaal geplaatst e.d. Er was zelfs tijd genoeg om vooraf nog even in te spelen.

In een goed gevulde zaal (al kan er altijd meer bij) kon om 15.00 u. gestart worden met het programma. Alle onderdelen, fanfare, slagwerkgroep, majorettes jeugdorkest en blokfluitgroep van Crescendo wisselden elkaar af, waardoor er een afwisselend en veelzijdig programma aangeboden werd. Na afloop werden alle instrumenten weer teruggebracht naar “Pro Musica” en werd de zaal opgeruimd.

Crescendo kan terug zien op een mooi concert.

Voor een beeldimpressie van het geheel kunt u terecht op de fotolink van onze website. Klik hier
U kunt ook de fanfare bekijken met de Mary Poppins medley op YouTube. Klik hier 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004