"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van crescendo-muiden.nl. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.


Kerstconcert Afgelast, 17 december 2010.


Voor het eerst sinds vele tientallen jaren heeft Crescendo een concert moeten afgelasten.
De barre, winterse weersomstandigheden op vrijdag 17 december 2010 waren daar debet aan.

Het werd onverantwoord geacht om alle deelnemers aan het Kerstconcert die avond - waarvan velen met de auto (en sommigen van heel ver) zouden moeten komen - de reis naar Muiden te laten maken. Daarom werd 's middags besloten het concert niet te laten plaatsvinden. Alle concertdeelnemers werden geïnformeerd en op allerlei manieren werd geprobeerd ook het verwachte publiek hiervan zoveel mogelijk in kennis te stellen door middel van mededelingen op de plaatselijke Kabelkrant, op diverse websites en - voorzover bekend - rechtstreeks.
Aan het publiek dat 's avonds tevergeefs de reis naar De Grote Kerk ondernam en daar voor een gesloten deur kwam te staan, biedt Crescendo haar excuus aan en wordt om begrip voor de uitzonderlijke situatie verzocht.

De fanfare en blokfluiters van Crescendo en het Kroon-koor uit Weesp hopen met elkaar in 2011 wel weer een sprankelend Kerstconcert voor de liefhebbende luisteraars te kunnen verzorgen,

en zij wensen u dit jaar - noodgedwongen zonder het vergezeld te kunnen laten gaan van muzikale klanken - toch
Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!Tekst: Anja van Capelle


Bezoek van de Goedheiligman, 2 december 2010.Bezoek van de Goedheiligman

Ook nu werd door Sint Nicolaas en Pieten koers naar ‘ons eiland’ gezet
en dat zorgde bij de kinderen van Crescendo weer voor dolle pret.
In de sneeuw en het donker was helaas wel zijn Grote Boek verloren gegaan,
maar gelukkig vond Nanette dat, en kwam zij er later mee aan.
Daarin stond allemaal goeds, wat de Luister-Pieten hadden gehoord;
en dus had de Sint voor ieder kind een vrolijk, goed woord.
Blokfluiten en zingen, de pepernotendans en daarnaast
ook uit “Wieger wil Weg!” nog het liedje “Ik heb haast”
zorgden voor veel gezelligheid, geluid en gelach,
en natuurlijk werd er gesnoept, maar dat mag op zo’n dag!
Toch kon het ook stil zijn, want vol aandacht luisterden ze allemaal
naar Nathalie ’s spannende Sinterklaas voorleesverhaal.
Bij de kleurplaten moesten de Pieten tot een winnaarkeuze komen,
maar ook al het andere kleurwerk werd mee terug naar Spanje genomen.
De tijd vloog om, en Sint moest nog meer bezoeken af gaan leggen,
zodat de tijd aanbrak om hem en zijn Pieten gedag te zeggen.
Maar eerst verscheen er nog een grote, juten zak
met daarin voor elk kind wel een of ander pak.
De keuze van Pakjes-Piet bleek helemaal ‘raak’,
want de cadeautjes vielen bij iedereen in de smaak.
Al zingend werd de Goedheiligman uitgeleide gedaan,
hopend dat hij ook volgend jaar weer voor onze deur zal staan.


Klik hier voor de foto's


Tekst: Anja van Capelle


Benefietconcert voor Brandwonden Stichting, 12 november 2010.

Op vrijdagavond 12 november 2010 gaven de fanfare en blokfluitgroep van Muziekvereniging Crescendo Muiden en het koor “De Meiden van de Kade” uit Muiden gezamenlijk een Benefietconcert ten bate van de Nederlandse Brandwonden Stichting.

In de goed gevulde Grote Kerk van Muiden werd het een prachtige en sfeervolle muzikale avond.

Dankzij het gratis beschikbaar stellen van het kerkgebouw en het kosteloos optreden van de beide verenigingen waren alle inkomsten deze avond voor het goede doel. De verkochte entreekaarten en consumpties en de extra vrijwillige bijdragen in de collectebussen zorgden voor een totale netto opbrengst van:

€ 693,82,

een fantastisch resultaat!

Met hartelijke dank aan alle medewerkenden, vrijwilligers en – uiteraard – het publiek en gulle gevers kan Crescendo terugzien op een succesvol concert, waardoor de Brandwonden Stichting weer een stukje van haar goede werk kan bekostigen.

Voor een foto-impressie, klik hierTekst: Anja van Capelle


Schoolreisconcert ism PC Hooftschool, 1 oktober 2010.


Op vrijdagavond 1 oktober werd in de gymzaal bij de P.C. Hooftschool in Muiden een feestelijk School-reisconcert gegeven.
Voorafgaand aan dit concert verzorgden leerkrachten van Crescendo een aantal muzieklessen op de school om de kinderen voor te bereiden op dit concert samen met de fanfare. Voor het muziekstuk “Wieger wil weg!” leerden de kinderen liedjes zingen, blokfluiten, xylofoon spelen en ritme instrumenten bespelen. Al snel bleek dat de leerlingen erg enthousiast waren over het muziekstuk.
De gymzaal was feestelijk versierd in het thema “Vakantie en Reizen” en alle kinderen en muzikanten waren gekleed in de meest uiteenlopende, prachtige “vakantiekleding”.

Met een “slaand” succes op emmers en grote vaten door de hippe slagwerkers van Crescendo startte de avond, waarna de majorettes een eigentijdse show op muziek van Michael Jackson lieten zien.
Hierna was de beurt aan alle kinderen (ruim 80!) om samen met Crescendo het ingestudeerde muziekstuk “Wieger wil weg!” uit te voeren.

Juf Marlies vertelde tussen de verschillende delen van het muziekstuk het verhaal van Wieger, die op reis ging met zijn vader, moeder en zusje naar Spanje om daar vakantie te vieren. Het was fantastisch om te zien en te horen wat de kinderen in de paar weken vóór het concert hadden geleerd. Vol overgave en met grote inzet deed iedereen mee. En terecht werden de kinderen dan ook beloond met een daverend applaus van alle toehoorders.

Ongetwijfeld hebben alle ouders en anderen in het publiek genoten van het enthousiasme waarmee de kinderen optraden en de prachtige entourage en kleding in de stijl van het muziekstuk. Het is een echt “muzikaal feest” voor jong en oud geworden!

Crescendo wil hierbij de leerkrachten en alle zingende en musicerende leerlingen bedanken voor de enthousiaste medewerking aan dit muzikale schoolproject! En wellicht … tot een volgende keer!

Als er leerlingen zijn (ouders mag ook!) die interesse hebben voor het volgen van proeflessen bij Crescendo neem dan gerust contact met ons op. Jij/u bent van harte welkom!
Voor informatie hierover; kijk bij “informatie” op de site.

Vermeld mag worden dat de realisatie van dit muziekproject voor Crescendo mede mogelijk is door een sponsorbijdrage van de Rotary Club Weesp-Vechtstreek Noord.

Klik hier voor de foto's van de kickoff, de lessen en het concert.

Tekst: Anja van Capelle


Schotse Verenigingsdag, 19 september 2010

Op 19 september jl. vond de jaarlijkse Verenigingsdag van Crescendo plaats. Een dag waarop de leden niet muzikaal behoeven te presteren, maar (samen met hun gezinsleden) op een andere, gezellige wijze de middag en avond met elkaar doorbrengen.

Sportieve, spel-, quiz- en dansprestaties vormden dit jaar een deel van de daginvulling, die in het teken stond van Schotland en The Highland Games. Deze speelden zich af op boerderij "Slothoeve" van de familie Nell in Muiden. Onder leiding van Petra Nell werd via een educatieve polderwandeling de boerderij bereikt. Deelnemers en toeschouwers in de leeftijd van 10 maanden tot ruim 80 jaar genoten van alle activiteiten en gezelligheid.
Teams met de toepasselijke namen "de Highlanders", "de Doedelzakken", "de Whisky-brouwers" en "de Kilts" streden vol plezier tegen elkaar op de diverse wedstrijdonderdelen, die gebaseerd waren op de originele Highland Games, zoals die in Schotland plaatsvinden.
Het weer zat mee: het bleef droog!

Na terugkomst in het verenigingsgebouw maakte het bestuur van de gelegenheid gebruik om de aanwezige jubilarissen voor hun jarenlange lidmaatschap van de vereniging te huldigen. Hierna volgde een "Schotse" maaltijd met gerechten die aan de stijl en het thema van de dag waren aangepast. Na een afsluitend kopje koffie en thee keerden alle deelnemers moe, voldaan en "gevuld" weer huiswaarts. Met plezier kijkt men terug op deze Verenigingsdag!

Voor een foto-impressie: klik hier.Tekst: Anja van Capelle


Uitslag Bliksemverloting, 15 september 2010

Op woensdag 15 september vond de jaarlijkse bliksemverloting van muziekvereniging Crescendo plaats. Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

prijs nr.lot nr.prijs
1 2745 Kabelhaspel
2 2632 Set van 4 zilveren 'muzikale' theelepeltjes
3 3491 Digitale keukenweegschaal
4 4236 Set van 2 flessen wijn
5 1334 Tuinschaar
6 3216 Waxinelichtjesboom
7 451 Princess friteuse
8 833 Set van 2 flessen wijn
9 761 Handdoek + washand
10 1879 16 delig servies
11 1021 Geschenkverpakking Adidas (for men)
12 2660 Set van 4 zilveren 'muzikale' theelepeltjes
13 1010 SONY D V D - RECORDER
14 2268 Princess citruspers
15 405 Set van 2 flessen wijn
16 1903 Emsa isoleerkan
17 1449 Set van 4 zilveren 'muzikale' theelepeltjes

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De familie R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!
* onder voorbehoud van typefouten


Tekst: Anja van Capelle

Crescendo C-Factor, 27 juni 2010.

Pro Musica zag er op zondag 27 Juni jl. heel anders uit. Onder een overduidelijk aanwezig zonnetje bleek het repetitiegebouw omgetoverd tot een mediapark studio. (Gelukkig wel zonder de dikke snoeren van TV- camera’s en quasi interessante personen.)

Creatieve “Crescendi ”hebben zich helemaal uitgeleefd op organisatie,aankleding en logo en zoals te doen gebruikelijk: ..tot in de puntjes geregeld…..!!!!

De verwachtingen waren hoog gespannen,zowel bij de deelnemers, de juryleden en de organisatoren en presentatoren.

Geleidelijk aan kwam publiek binnen en oefenden een paar deelnemers nog even hun partij,heerlijk relaxed sfeertje en met een geopende bar uitstekend vertoeven voor aanvang.
De deelnemers werden vlot en humoristisch gelanceerd/geïntroduceerd en door een kundige jury op respectvolle wijze beoordeeld,daar kunnen ze in het radio/TV mediagebeuren nog heel veel van leren.
Tussen de optredens door bij de changementen een muziekje (via de nieuwe installatie)en het ging allemaal zo vlot en soepel,geroutineerd dat je eigenlijk vergat dat het pas de 1e C-faktor was.

En dan opeens het allerlaatste nummer waarna de jury zich terug trekt voor eind beraad. Het aanwezige publiek mag een stem uitbrengen voor de publieksprijs,gewoon lekker strak, met een stembriefje.

Een uitstekend idee om de wisseltrofeen te vernoemen naar zeer verdienstelijke -inmiddels overleden- leden .Ook hier weer goed toegelicht.

Aangezien er geen (directe) leerlingen meededen was het voor mij heerlijk genieten op de laatste rij. (Met dank aan de collega's voor het aanleveren van de artiesten.)
De 1e C-factor….een veelbelovend en uniek fenomeen dat een succesvolle traditie van jarenlange navolging verdient.


Namen noemen?, ik vergeet er vast een aantal aan het papier toe te vertrouwen. Dus gewoon : dank jullie wel deelnemers,dank jullie wel organisatoren,dank jullie wel jury,publiek,barbediening,opbouwer,opruimers…………
(vast weer iemand vergeten) Kort en krachtig dan maar: Dank je wel Crescendo.

Tekst: Hugo de Graaff


OPENLUCHT CONCERTEN IN MUIDEN, 18 juni en 2 juli.

Op vrijdagavond 18 juni gaf de fanfare van Muziekvereniging Crescendo Muiden een klein openlucht concert in de wijk Mariahoeve in Muiden.
De lucht was grijs en het waaide behoorlijk, dus er waren wasknijpers nodig om de bladmuziek op de lessenaars te houden en een vest voor de muzikanten vanwege de temperatuur, maar toch werd met veel plezier opgetreden op het “plein” achter het gemeentehuis, op de kruising van De Lange Gangh en de Spiering.

Ook menige luisteraar trotseerde de frisse wind en kwam genieten van dit korte, muzikale intermezzo in de woonwijk.

Op vrijdagavond 2 juli a.s., haar laatste repetitieavond voor de zomervakantie, was de fanfare nogmaals in de buitenlucht voor zo’n mini concert. Deze keer was wijk Noord-West aan de beurt en nam ze plaats op het speelplein bij de P.C. Hooftschool. De muzikanten waren blij dat hun muziek die avond vergezeld ging van een zonnetje!

Bekijk de foto's van het mini openluchtconcert in de wijk Noord West, klik hier


Foto: Richard Soeter

Tekst: Anja van Capelle


Openlucht concert bij "Florisberg" in Muiderberg, 13 juni 2010.


Net als in 2009 werd het jaarlijkse concert van muziekvereniging Crescendo Muiden voor de bewoners van Zorgcentrum “Florisberg” in Muiderberg in de open lucht gegeven.

Het plein voor de hoofdentree was veranderd in een vrolijke “concertzaal” met veel publiek, dat in heerlijke weersomstandigheden –niet te zonnig en niet te kil– kon genieten van alle onderdelen van de Muidense muziekvereniging!

Hollandse Hits, een Chinese show, de ondergang van de veerboot The Herald of Free Enterprise, Michael Jackson, een blokfluitoptreden en Ierse volksdansmuziek … het is slechts een kleine greep uit het zeer afwisselende programma dat geboden werd. Zelfs de door de W.K. voetbal bekende Vuvuzela toeters (een echt bestaand, Zuid-Afrikaans blaasinstrument!) kwamen tijdens het concert tevoorschijn.

Uit de enthousiaste reacties van alle bewoners van, en harde werkers in Florisberg bleek duidelijk dat dit openlucht concert voor herhaling vatbaar blijft!
Wilt u ook nog even (na-)genieten van de sfeer van dit concert, dan verwijzen wij u graag naar onze foto-link; klik hier.

Het slotnummer van dit concert, Fascinating Drums, is terug te zien op YouTube. Klik hier.


Tekst: Anja van Capelle


Majorettes scoren in Soesterberg, 6 juni 2010.


De majorettes van Crescendo namen op zondag 6 juni 2010 deel aan (solisten)wedstrijden tijdens het concours in Soesterberg.

Het team, bestaande uit 4 meiden, zette een Chinese show – inclusief decor – op de wedstrijdvloer neer en behaalde daarmee 70 punten, waarmee het op de tweede plaats eindigde.

Stephanie Verheul nam voor het eerst in haar majoretteloopbaan als solo twirlster deel aan een concours. Een groot succes, want zij wist met haar optreden 78.2 punten in de wacht te slepen!

Dankzij veel trainen en de enthousiaste inzet van instructrice Nathalie Gerritsen konden de majorettes tevreden huiswaarts keren.

Hun dank gaat uit aan de fans op de tribune, die zelfs uit Duitsland (!) speciaal naar Soesterberg waren gekomen.


Tekst: Anja van Capelle


Muzikale Intocht Avondvierdaagse, 3 juni 2010.


Op donderdagavond 3 juni werden alle wandelaars uit Muiden en Muiderberg, die de vier avonden van de jaarlijkse Avondvierdaagse achter de rug hadden, op de Amsterdamsestraatweg in Muiden, zoals altijd, muzikaal opgewacht door Crescendo.

Met stralend mooi weer en in een feestelijke stemming liepen de lopers achter de muziek aan nog een extra rondje door de straten van Muiden om vervolgens naar “De Kazerne” te worden gebracht. Daar wachtte hen allen de welverdiende medaille.


Voor foto’s van deze avond: klik hier.Tekst: Anja van Capelle


Slagwerkleerlingen aan de slag, 1 juni 2010.

Dat binnen alle onderdelen van Crescendo het gehele jaar door lessen (individueel en/of groepsgewijs) worden verzorgd, is een bekend gegeven.

Majorettes, blokfluiters, slagwerkers, koper- en saxofoonspelers … er wordt veel geleerd in een jaar! Niet zo vaak worden er van deze intensieve, maar ook vrolijke lessen foto’s gemaakt, maar op 1 juni van dit jaar gebeurde dit wel tijdens een slagwerkles.

Vandaar dat u via een klik hier slagwerkleerlingen aan de slag kunt zien!


Tekst: Anja van Capelle


Donateurconcert Crescendo in “De Rijver”, 30 mei 2010.


Eind 2009 werd Multifunctioneel Centrum “De Rijver” in Muiderberg feestelijk heropend na een uitgebreide verbouw en vergroting van het gebouw. Hierdoor is “De Rijver” een prima locatie voor het geven van een concert geworden, aldus onze muzikale collega’s uit Muiderberg: het heeft voldoende ruimte, een podium en is geschikt om alle verenigingsonderdelen te laten optreden.

Dát wilde Crescendo ook graag eens ervaren en daarom gaf de muziekvereniging haar donateurconcert dit jaar (waarschijnlijk voor het eerst in haar geschiedenis) niet in Muiden, maar in Muiderberg: in “De Rijver”! Op zondag 30 mei jl. werden alle instrumenten en verdere benodigdheden naar Muiderberg verhuisd – helaas voor de sjouwers moest dat gebeuren in de stromende regen! Vlak voor aanvang werd het echter droger, zodat het publiek iets minder nat geregend kon arriveren. Alhoewel er in de zaal nog zitruimte beschikbaar bleef, was de vereniging tevreden met de opkomst van het publiek. Naast haar beschermheer en zijn echtgenote, die daarvoor zelfs uit Friesland waren gekomen, wisten toch de nodige mensen uit Muiden en Muiderberg de weg naar deze , voor Crescendo nieuwe concertlocatie te vinden!
Zoals gebruikelijk verzorgde elk onderdeel van Crescendo een deel van het concert, waardoor weer vol enthousiasme een sprankelend en veelzijdig programma aangeboden werd. En de mening van de muzikanten uit Muiderberg deelde men volop: “De Rijver” biedt een prima concertruimte! Hopelijk mag Crescendo bij een herhaling in de toekomst nog meer publiek verwelkomen.

Voor een beeldimpressie van het geheel kunt u terecht op de fotolink van onze website. Klik hier


Tekst: Anja van Capelle


Slagwerkgroep geeft koffieconcert in Aarlanderveen, 28 maart 2010.


Op zondag 28 maart 2010 vond in Studio Oosterman in Aarlanderveen een bijzonder koffieconcert plaats, verzorgd door een fanfare, een drumfanfare en een slagwerkgroep.

De Drumfanfare van Muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (D.S.S.) uit Aarlanderveen o.l.v. Yolanda Brouwer opende het concert zeer toepasselijk met “On Parade”, omdat zij gewoonlijk marcherende optredens heeft. Tijdens het concert lieten de muzikanten echter zien en horen dat zij ook op concertgebied goed presenteren. Er werd een afwisselend, swingend, muzikaal programma aangeboden met jonge solisten op de bongo’s en zelfs vocaal!

De fanfare van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (K.N.A.) uit Koudekerk o.l.v. Marcus Kerpershoek vervolgde het concert met voor het merendeel Musical klassiekers. Muziek uit o.a. “The Phantom of the Opera”, “Mamma Mia” en “Hair” klonk het publiek bekend in de oren.

Onze Slagwerkgroep uit Muiden o.l.v. Cas van der Horst verzorgde het laatste gedeelte van het concertprogramma. Na drie mooie concertwerken, waaronder “The Herald of Free Enterprise” dat herinnert aan de ramp met de gelijknamige veerboot voor de Belgische kust in 1987, werden alle gebruikelijke slagwerkinstrumenten aan de kant gezet en bewezen de slagwerkers dat er ook fantastische slagwerkmuziek uit emmers, kuipen, olievaten en “boomwackers” (plastic buizen met verschillende toonhoogten) is te halen!
Hiermee kwam met vrolijke kleuren, op ludieke wijze, een muzikaal einde aan het concert.


Alhoewel de zaal niet helemaal gevuld was met publiek, heeft men deze dag beslist kunnen genieten van de koffie met bijzondere, muzikale omlijsting!

Voor een fotoimpressie van de middag, klik hier
Tekst: Anja van Capelle


School-reisconcert, 23 maart 2010.


Als afronding van het project “Reizen” werd op dinsdagavond 23 maart werd in gymzaal Het Anker in Muiden een feestelijk School-reisconcert gegeven.

Voorafgaand aan dit concert hebben leerkrachten van Crescendo een aantal muzieklessen verzorgd op de school, om de kinderen voor te bereiden op dit concert samen met Crescendo. De voorbereiding bestond uit het instuderen van het muziek stuk “Wieger wil weg” door middel van zingen, blokfluiten, xylofoon spelen en het bespelen van ritme instrumenten. Waarbij al snel duidelijk werd dat de leerlingen erg enthousiast waren over het muziekstuk.

De gymzaal was feestelijk versierd in het thema “Reizen” en alle kinderen en muzikanten waren gekleed in de meest uiteenlopende vakantie “kleding”.

De hippe slagwerkers van Crescendo startten de avond met een “slaand” succes op emmers en grote vaten, waarna de majorettes een eigentijdse show op muziek van Michael Jackson lieten zien.

Daarna was de beurt aan alle blokfluiters van Crescendo, waartoe ook de groep behoort die op dinsdag tussen de middag les heeft in de Jozefschool. Het was fantastisch om te zien en te horen wat de jongens en meisjes in nog geen jaar tijd allemaal hebben geleerd.

Hierna was de tijd gekomen voor alle kinderen om samen met Crescendo het ingestudeerde muziekstuk “Wieger wil weg!” uit te voeren.

Meester Kees vertelde tussen de verschillende delen van het muziekstuk het verhaal van Wieger, die op reis ging met zijn vader, moeder en zusje naar Spanje om daar vakantie te vieren. Het was top om te zien en te horen wat de kinderen in de ruim twee weken vóór het concert hadden geleerd. Uit volle borst werd enthousiast meegedaan.

Als toegift werd het laatste deel van het stuk nog een keer door iedereen gespeeld, waarna er een daverend applaus was van alle toehoorders.


Ongetwijfeld hebben alle ouders en anderen in het publiek genoten van het enthousiasme waarmee de kinderen optraden en de prachtige entourage en kleding in de stijl van “Reizen en op vakantie gaan”. Het is een groot muzikaal “feest” geworden!

Voor een foto impressie van de voorbereidingen en van het concert klik hier

Crescendo wil hierbij de schooldirectie, leerkrachten en natuurlijk alle zingende en musicerende leerlingen bedanken voor de enthousiaste medewerking aan dit muzikale schoolproject! En wellicht tot een volgende keer!

(Vermeld mag worden dat de realisatie van dit muziekproject voor Crescendo mede mogelijk is door een sponsorbijdrage van de Rotary Club Weesp-Vechtstreek Noord.)

Tekst: Koos Schipper


Stamppot- en Filmavond, 13 maart 2010.

Afgelopen zaterdagavond 13 maart was het dan toch eindelijk zo ver!

Na een herkansing waren er 40 inschrijvingen binnen gekomen, waardoor deze sfeervolle avond toch door kon gaan. Dit jaar stond de stamppotavond in het teken van de Après-ski.
De P.R.-commissie was er zaterdag al vroeg bij om het clubgebouw in de juiste sfeer te brengen en de nodige voorbereidingen te treffen. Zoals de aanwezigen hebben ervaren waanden ze zich in een echte après-skihut met uitzicht op een winters tafereel met onder andere het winterse bos, de ijsbaan en de skipiste. Op de achtergrond klonk de après-ski muziek. Voor de kinderen was er een speciale tekentafel en zelfs een sjoelbaan op een skihelling.

Dit jaar konden niet alleen de leden van Crescendo zich inschrijven voor deze avond, maar ook de rest van het gezin mocht meegenieten. Zo was zelfs opa Von Rosenberg uit Duitsland aanwezig.

We begonnen deze avond met een drankje en een stukje worst en kaas. Hierna was het tijd om een plekje op te zoeken aan de tafels. Nadat de PR het welkomstwoordje had uitgesproken begon de maaltijd met een goulashsoep met gebroken brood geserveerd op houten broodplanken. Na deze gang was het tijd voor het eerste stukje film uit de geschiedenis van Crescendo.

De plaatsenwisseling was dit jaar nieuw. Zo kreeg iedereen de kans om meerdere aanwezigen te spreken op deze gezellige avond.
Via bingonummers kon een ieder zijn nieuwe plek opzoeken. Het was inmiddels tijd voor de hoofdmaaltijd!
Keuze was er uit zuurkool, boerenkool of hutspot. Dit geserveerd met een halve worst en jus in een kuiltje. Ook na deze gang was er een plaatsenwisseling en een nieuw stukje film.
Het ijs als toetje maakte de maaltijd af. Daarna was er nog tijd voor een kopje koffie of thee met een koekje. De kinderen vermaakten zich prima en de oudere jeugd zocht elkaar op voor een gezellig praatje.


De PR kijkt terug op een sfeervolle en gezellige avond. We bedanken alle aanwezigen voor hun bijdrage hieraan!

Klik hier voor een foto impressie van deze gezellige avond

Tekst: Nathalie Gerritsen


Het jaar 2010 is voor Crescendo “met vuurwerk” begonnen.


Tussen 29 december, de avond na onze “oliebollen repetitie”, en 2 januari is er in “Pro-Musica” brand gesticht d.m.v. vuurwerk.

Het vuurwerk is via de brievenbus naar binnen geschoten en heeft een deel van de hal in brand gezet.

Een geluk bij een ongeluk is geweest dat alle binnen deuren gesloten waren en er daardoor waarschijnlijk een zuurstof gebrek is geweest, waardoor het vuur vanzelf is uitgegaan.

Anders was wellicht het gehele gebouw afgebrand.

De hal is behoorlijk beschadigd en het gehele pand heeft roet schade.

De brand lucht is overal nog goed te ruiken.

Ondertussen wordt er met man en macht gewerkt om het gebouw weer voor gebruik gereed te maken.Bekijk de foto's: klik hier

Tekst: Koos Schipper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004