"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van crescendo-muiden.nl. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.


Kerst met Crescendo en Immanuël, 18 December 2009.

Op vrijdagavond 18 december 2009 gaf de fanfare van muziekvereniging Crescendo haar jaarlijkse Kerstconcert in de Grote Kerk in Muiden. De dirigeerstok was daarbij ook nu weer in handen van John Brouwer.

Zoals gebruikelijk traden ook de jonge leden van Crescendo’s blokfluitgroep op tijdens dit concert, hetgeen o.a. een vertederend beeld bij een vol enthousiasme gespeeld “Jingle Bells” te zien gaf. Blokfluitleraar Hugo de Graaff had het merendeel van de groep hiervoor in slechts een paar maanden tijd “klaar gestoomd”.
Daarnaast liet, als gastvereniging uit Hilversum, het Chr. Mannenkoor Immanuël onder leiding van Cas van der Horst van zich horen.
Door een afwisselend geheel van muziekstukken, waarin ook solistisch optreden van twee trompettisten was opgenomen, werd ook dit jaar weer een gevarieerd programma aangeboden, dat door ladyspeaker Corina van Ast op prettige wijze aan elkaar gepraat werd.

De blokfluitgeluiden, welluidende mannenstemmen en fanfareklanken wisten in de mooie kerk het publiek in Kerstsfeer te brengen. En na afloop trakteerde Crescendo alle aanwezigen op een glaasje glühwein, chocolademelk en kerstkransjes.

Bekijk de foto's.

Tekst: Anja van Capelle

Sinterklaasfeest, 1 december 2009.


Met kussen en knuffels, en gekleed voor de nacht
werd in “Pro Musica” door iedereen op de Sint gewacht.
Een jonge, Zwarte Piet was van al het werken een beetje moe
en deed in een bed nog even stiekem zijn oogjes toe.
De kinderen vonden het prachtig en gingen stil bij hem kijken
totdat hij wakker gezongen werd; de slaap moest wijken!
Sint was er nog niet, maar er was geen tijd te verliezen,
want met elkaar oefenden we het lied “Ik kan niet kiezen”,
uit het Pyjamaconcert; en dat ging goed – ze waren heel wat mans
en datzelfde gold bij het oefenen van de Pepernotendans.
De Pieten gingen daarna op pad om de Sint te ‘strikken’
en wij zouden hem bij binnenkomst dan een beetje laten schrikken.
De feestzaal was donker en je kon heel goed luisteren
naar de Sinterklaasliedjes, die we toen moesten fluisteren.
Sint was natuurlijk door al dat gerommel wel een beetje verrast,
maar bleek toch wel heel graag bij ons weer te gast.
Er werd gedanst en gezongen, en de blokfluiters speelden volop,
de sfeer in de zaal was echt helemaal “top”!
Alle kinderen kwamen natuurlijk naar voren, naar de Sint,
en hij had een praatje of vraag bij ieder kind.
Toen het eind van het feest bijna was aangebroken,
bleven de ouders niet langer van het feest verstoken:
op “Ik kan niet kiezen” werd de polonaise ingezet
en ook de Pepernotendans zorgde nogmaals voor heel veel pret.
Bij de schoorsteen lag er een pakje bij elke schoen en slof,
want de Goedheiligman vergeet niemand; en dat is “tof”!
Daarna moesten Sint en de Pieten verder, namen we afscheid van het stel
en met veel gezwaai en “Dag Sinterklaasje” lukte dat wonderwel.

Bekijk de foto's


Tekst: Anja van Capelle

Muzikale omlijsting van de bezoeken van Sinterklaas, 21 November 2009.

Dat Sinterklaas het na zijn aankomst in Nederland altijd heel druk heeft met het bezoeken van alle dorpen en steden in ons land, werd Crescendo op zaterdag 21 november jl. nog eens extra duidelijk.
Ver van tevoren was onze muziekvereniging al benaderd door het organiserend comité in Driemond of wij de intocht van de Sint aldaar muzikaal konden omlijsten. En zo kon het gebeuren dat wij op deze ochtend bijtijds vanuit “Pro Musica” vertrokken om tijdig in Driemond op de kade te staan, waar de Goedheiligman met zijn echt stomende boot rond 11.00 uur aanmeerde. Aansluitend werd een rondgang door het dorp gemaakt, waarbij de Sint ons – gezeten in een door paarden voortgetrokken koets – volgde. Talloze Sinterklaasliedjes en marsen werden er door de fanfare en slagwerkers gespeeld. Voorop liep onze majorettegroep, die voor deze gelegenheid was uitgebreid met een enthousiaste groep majorettes van Showgroep Xtreme uit Heemskerk. Tegen 12.00 uur kwam er een einde aan deze rondgang, want voor de Sint was het hoog tijd om alle kinderen uit Driemond persoonlijk te gaan ontvangen. Hij moest een paar uur later namelijk alweer in Muiderberg aanwezig zijn.

Datzelfde gold voor Crescendo, die kort daarvoor ook door de Muiderbergse organisatie gevraagd was om de ontvangst van Sinterklaas te voorzien van vrolijke Sinterklaasmuziek.

Na een gezamenlijke lunch van alle majorettes en muzikanten in ons verenigingsgebouw “Pro Musica” (met speculaasjes en pepernoten bij de koffie) stapten we dan ook snel weer in de auto’s om eerder dan de Sint, die natuurlijk met zijn boot vanuit Driemond naar Muiderberg moest varen, weer aan de waterkant te staan en “Zie ginds komt de stoomboot” te spelen bij zijn entree in Muiderberg. Helaas bleek de waterstand te laag dus kwam zijn boot niet in zicht, maar gelukkig had men de Sint op andere wijze naar de rand van het IJmeer weten te vervoeren en stond zijn schimmel klaar voor de tocht naar de muziektent op de Brink in Muiderberg, waar hij later die middag alle kinderen de hand zou schudden. Onderweg werd af en toe gestopt om de producten van de “pepernotenfabriek”, die meereed in de stoet, uit te delen. Ook hier was er veel publiek en werd volop meegezongen met de Sinterklaasliedjes.

Halverwege de middag kwam er een einde aan de muzikale omlijsting van Sint’s werkdag en nam Crescendo met “Dag Sinterklaasje” afscheid in Muiderberg van de Goedheiligman.

Bekijk een samenvatting van beide intochten op: YouTube

Bekijk de foto's van de intocht in Driemond: klik hier


Tekst: Anja van Capelle

Benefietconcert met een ‘zonnetje’! 30 oktober 2009.

Nationale Vereniging De Zonnebloem – al 60 jaar goed voor elkaar!

Een organisatie die enorm goed werk voor onze medemens verricht èn in 2009 een jubileum viert: dát verdiende een benefietconcert, aldus Muziekvereniging Crescendo Muiden! En daarom verzorgden haar fanfare en blokfluitgroep samen met het Goois Jeugd (symfonie-) Orkest uit Hilversum op vrijdagavond 30 oktober 2009 belangeloos een concert in de Grote Kerk van Muiden, die daarvoor door de Activiteitencommissie van de kerk gratis beschikbaar werd gesteld.

Het werd in alle opzichten een concert met een 'zonnetje'! Het publiek kwam in grote getale en vulde de kerk tot en met de laatste zitplaats. Na een openingswoord door een bestuurslid van de Zonnebloem kon het muzikale programma van start.

De blokfluiters zorgden voor een openingsnummer met muziek en show, waarna de beide orkesten voor een zeer gevarieerd programma zorgden dat door de luisteraars zeer gewaardeerd, en uitgebreid met (soms daverend) applaus beloond werd. Het geheel werd op charmante wijze aan elkaar gepraat door Crescendo's ladyspeaker.
Vooraf, in de pauze en na afloop vonden de door de vrijwilligers van de Zonnebloem verkochte consumpties (met cake!) gretig aftrek en de hele avond ademde een fantastische sfeer uit. Met een dankwoord en fleurige attenties voor een aantal personen besloot de voorzitter van de Zonnebloem de avond.

Voor een uitgebreide foto impressie van deze avond klik hier
De totale eindopbrengst van de entreegelden, de verkoop van de consumpties en de extra vrijwillige bijdragen bij de uitgang van de kerk bedroeg: € 795,53! En doordat ieders medewerking aan dit Benefietconcert geheel gratis was, komt dit geweldige bedrag geheel ten goede aan “De Zonnebloem”!

Met vooral ook hartelijke dank aan alle vrijwilligers kan Crescendo terugzien op een Benefietconcert met een ‘zonnetje’!

Tekst: Anja van Capelle

Sponsorbijdrage van Rotaryclub voor Crescendo’s Schoolconcertenproject 2010! 26 oktober 2009.

Ter gelegenheid van de Weesper Verenigingenmarkt 2009 deed de Rotaryclub Weesp-Vechtstreek Noord eerder dit jaar een sponsoraanbod van 5x € 500,00 voor kleinschalige projecten van organisaties in Muiden en Weesp. Deelname voor de inschrijving was vrij. De bestemming van het sponsorbedrag moest een sociaal breed gedragen karakter hebben en het doelproject mocht niet commercieel zijn of bedoeld om tekorten weg te werken.

Namens onze muziekvereniging deed de P.R.-commissie een uitgebreide en – zoals was voorgeschreven – goed gemotiveerde aanvraag voor het scholenproject 2010, waarmee een vervolg op de Pyjama-concerten van 2009 zou kunnen worden gerealiseerd en o.a. de aanschaf van het vervolg op “Wieger wordt Wakker!” zou kunnen worden aangeschaft.

Tot onze grote verrassing ontvingen wij eind september het bericht dat ons project tot de vijf uitverkorene behoorde en dat wij van harte uitgenodigd werden om op maandag 26 oktober 2009, tijdens de bijeenkomst van de Rotaryclub in Weesp de symbolische cheque van € 500,00 in ontvangst te komen nemen.
Inmiddels heeft dit feestelijke gebeuren plaatsgevonden, waarbij de P.R.-leden Koos Schipper en Anja van Capelle Crescendo vertegenwoordigden.

Vanzelfsprekend is de vereniging heel blij met de toekenning van deze sponsorbijdrage!
Ook vanaf deze plaats willen wij het bestuur van de Rotaryclub Weesp-Vechtstreek Noord nogmaals heel hartelijk bedanken voor deze grote, financiële bijdrage ten bate van onze muzikale activiteiten!!


Tekst: Anja van Capelle

Succes met Spaanse majoretteshow, 4 oktober 2009.

Op zondag 4 oktober jl. sloten de majorettes van Muziekvereniging Crescendo het concoursseizoen in 2009 af met hun deelname aan de wedstrijden in sporthal “De Hoornse Vaart” in Alkmaar. Wederom vormden de opzwepende, Spaanse klanken van Floriciënta de basis voor de vrolijk show, die zij vol overtuiging op de wedstrijdvloer toonden.

Uiteraard was ook op deze dag het laatste woord aan de juryleden, en met 71,43 punten werd de opvoering van het Muidense team goed gewaardeerd. Hiermee eindigden de majorettes als 2e van hun sectie; een prima afsluiting van het seizoen.
Moe, maar voldaan keerden de meisjes met hun instructrice, begeleidster en fans huiswaarts.

Op 5 oktober starten de majorettes aan de samenstelling en het instuderen van een nieuwe show. Belangstellenden zijn altijd welkom op maandagavond vanaf 18.00 uur in verenigingsgebouw “Pro Musica”, Fermanplantsoen 1 (aan het einde van de Weesperstraat) in Muiden.


Tekst: Anja van Capelle

PYJAMA-CONCERT IN DE P.C. HOOFTSCHOOL - EEN MUZIKAAL FEEST! 25 SEPTEMBER 2009

Op vrijdagavond 25 september 2009 was er een Pyjama-concert in de gymzaal van de P.C. Hooftschool in Muiden. De muzikanten van de fanfare en slagwerkgroep van Crescendo speelden en zongen samen met alle leerlingen een speciaal muziekstuk: “Wieger wordt wakker!” Het werd een vrolijke avond, waarop plezier en muziek de boventoon voerden. Juf Marlies was de “vertelster” van het verhaal over het jongetje Wieger, die in zijn bed ligt te dromen. Hij moet wakker worden en opstaan, want na 2 jaar blokfluitles is het tijd geworden dat hij les gaat krijgen op een ander blaasinstrument. Hij weet alleen nog niet wat hij zal kiezen … een bugel, trombone, trompet of …?
De muzikanten en kinderen traden allemaal op in pyjama, nachthemd, ochtendjas, trappelzak, enzovoorts – en heel veel “knuffels” waren meegenomen naar deze wel heel bijzondere “pyjama party”! Van tevoren hadden de schoolkinderen onder leiding van de blokfluitleraar en PR-leden van Crescendo zich enthousiast voorbereid op de uitvoering: de kinderen leerden blokfluit spelen, teksten van liedjes zingen en ritmiek (klappen en met de voeten stampen), dat allemaal te zien en te horen was in dit bijzondere muziekstuk.

De muzikanten en een aantal majorettes lieten deze avond zien en horen wat zij en Crescendo allemaal “in huis” hebben.

Crescendo dankt de directie en leerkrachten van de P.C. Hooftschool heel hartelijk voor hun gastvrijheid en enthousiaste medewerking aan dit unieke concert!

Aan het einde van de avond werd de mogelijkheid tot het volgen van proeflessen voor blokfluit, een blaasinstrument of slagwerkinstrument, en majorette geboden.

Crescendo hoopt veel van de muzikale kinderen van deze avond terug te zien bij de vereniging!

Belangstellenden kunnen hier het aanmeldingsformulier daarvoor downloaden.

Met specifieke vragen inzake de lessen bij Crescendo kunt u zich wenden tot:

- Anja van Capelle 0294-263572
tijdelijk leerling-coördinator blazers (blokfluit+koper)

- Wendy van Capelle 0294-263572
leerling-coördinator slagwerk.Allerlei informatie over Crescendo is op deze website te vinden en hopelijk kunnen kort na het Pyjama-concert ook foto’s ervan worden gepubliceerd.

Bekijk ook de speciale web-pagina van dit muzikale project, klik hier
Bekijk de foto's van de voorbereiding, klik hier
Voor de foto's van het concert, klik hier

Tekst: Anja van Capelle

Verenigingsdag 2009, 13 september 2009.

Op zondag 13 september vond de Verenigingsdag plaats. Traditiegetrouw een dag voor en met alle leden van de vereniging die daarvoor inschrijven, maar van tevoren niet weten wat hen te wachten staat! Eén ding is wel van tevoren bekend: er wordt die dag niet zelf gemusiceerd.

Deze keer moesten alle deelnemers zich met hun fiets melden bij het verenigingsgebouw “Pro Musica”, dat was omgetoverd in Italiaanse stijl. Na een alcoholvrije welkomstcocktail ging het vervolgens in een door veiligheidsvestjes bont gekleurde stoet langs de Noordpolderweg richting Muiderberg. De groep werd in kleinere teams verdeeld en trotseerde storm en een enkele spetter regen terwijl de hindernissen op de midgetgolfbaan “De Leeuwenkuil” werden genomen.

Na een consumptie op het terras nam iedereen weer plaats op het zadel om via de Googweg naar de Zuidpolderweg te rijden, waar de teams op huisnummer 5 een aantal behendigheidsspelen en een quiz te wachten stond. Bij sommige onderdelen bleek het handig iets van de geschiedenis van Crescendo of haar leden te weten! Ook hier was er bij de start voor iedereen iets te drinken en te snoepen.

Na nog een laatste stukje stevig trappen op de pedalen kwam iedereen weer heelhuids en fris van alle buitenlucht in “Pro Musica” aan. Daar wachtte een drankje met hartige en zoute hapjes en daarna een uitgebreid Italiaans pasta-buffet, waaraan een ieder zich tegoed deed. Viënetta ijs met parasolletjes en koffie met amaretto-koekjes besloten deze vrolijke dag geheel in stijl.

Voor foto’s van de Verenigingsdag: klik hier.

Tekst: Anja van Capelle

Uitslag Bliksemverloting 16 september 2009

Op woensdag 16 september vond de jaarlijkse bliksemverloting van muziekvereniging Crescendo plaats. Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

prijs nr.lot nr.prijs
1 4095 Set à 6 stapelbekers in houder
2 1535 Set zilveren 'fun' armbanden
3 3152 Tosti apparaat
4 263 Set à 2 flessen wijn
5 3466 Tuinschaar
6 3930 Set zilveren 'fun' armbanden
7 2996 Electrische tafelgrill
8 638 Set à 2 flessen wijn
9 3286 Handdoek + washand
10 1123 SONY D V D - RECORDER
11 3089 Geschenkverpakking Adidas (for men)
12 666 Set zilveren 'fun' armbanden
13 3308 Princess citruspers
14 3757 DVD-speler
15 3365 Set à 2 flessen wijn

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De familie R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!
* onder voorbehoud van typefouten


Tekst: Anja van Capelle

Majorettes blij met succes in Volendam, 21 juni 2009.

Op Vaderdag, zondag 21 juni jl., namen de majorettes in Volendam deel aan wedstrijden.

In Sporthal Opperdam werden al vroeg op de ochtend de beste beentjes voor gezet! Op de vrolijke, Spaanse klanken van Floriciënta werd een fraaie show ten beste gegeven. De meisjes en hun instructrice kwamen tevreden van de wedstrijdvloer, maar het bleef toch spannend tot het einde van de dag wat het oordeel van de jury zou zijn.

Uit de algehele puntentoekenning bleek er "zwaar" gejureerd. Met een puntentotaal van ruim 74,58 (en maar 2 teams die deze dag hoger hadden gescoord) waren de majorettes zeer in hun nopjes! Blij en tevreden keerde de hele groep weer huiswaarts.

En voordat de majorettes in oktober, in Alkmaar, wederom aan wedstrijden gaan deelnemen, zullen zij proberen hun show nog verder te perfectioneren en dan een nóg hoger puntentotaal in de wacht te slepen. Er wordt hard geoefend!
Tekst: Anja van Capelle

Openlucht concert bij "Florisberg" in Muiderberg, 14 juni 2009.

Traditiegetrouw geeft muziekvereniging Crescendo Muiden jaarlijks een concert voor de bewoners van Zorgcentrum “Florisberg” in Muiderberg.

Dit jaar werd gekozen voor een openlucht concert, zodat er geen ruimtelijke beperkingen waren en alle onderdelen van Crescendo konden optreden. Op de geplande concertdag, zondag 14 juni, was het even spannend of het weer de muzikanten gunstig gezind zou zijn, maar vroeg in de middag werd het droog en verscheen er zelfs een zonnetje, zodat besloten werd het gehele gebeuren ongewijzigd door te laten gaan. Alle muzikanten en attributen verhuisden naar Muiderberg en alle bewoners werden heerlijk geïnstalleerd in een tuinstoel vóór de deur van het Zorgcentrum.

Blokfluiten, slagwerkers, majorettes en blazers … met elkaar wisten ze een zeer afwisselend programma brengen, waarvan alle luisteraars – ook de niet-bewoners, die zich hadden aangesloten bij de grote schare bewoners – volop genoten! Het werd voor de muzikanten en alle belangstellenden een sfeervolle en muzikale middag.

Voor een beeldimpressie klik hier
Tekst: Anja van Capelle

Klassiek aan de Sluis , 6 juni 2009.

Op zaterdagavond 6 juni verzorgden de fanfareleden van Crescendo het slotoptreden van de derde editie van “Klassiek aan de Sluis”. Als gevolg van ernstige problemen met de geluidsinstallatie op de drijvende concertlocatie in de Vecht moest de organisatie van dit evenement de muzikanten noodgedwongen lang laten wachten.

Maar uiteindelijk kon de fanfare om ongeveer 23.30 uur plaatsnemen op het podium en haar muzikale bijdrage aan dit openlucht concert met klassieke muziek leveren. Na de uitvoering van een modern werk naar eigen keuze verscheen de sopraan Claudia Patacca bij de fanfare op het podium, waarna zij gezamenlijk het "Nessun Dorma" van Puccini ten gehore brachten. Dit werd door het publiek luidkeels en met een warm applaus gewaardeerd.

Sluitstuk van de avond vormde ook dit jaar "Tango Apasionada", waarbij de fanfare samen met alle artiesten van die avond optrad en het publiek volop meezong.

Van deze avond zijn geluisopnamen gemaakt door dhr. Hageman. Deze kunt u beluisteren via de link 'Links' links in het menu.

Voor foto's klik hier


Foto: www.muider.nl

Tekst: Anja van Capelle

Een optreden voor “Hooft op Hol”, 27 mei 2009.

Op woensdag 27 mei was Crescendo al vroeg op pad: om 06.50 uur (!) gingen de slagwerkgroep en fanfare al musicerend door de straten om bij de Sluis in Muiden mee te werken aan de officiële opening van het Theaterfestival “Hooft op Hol” door minister Plasterk.

Onder klaroengeschal stapte de minister, exact op de plaats waar Pieter Corneliszn. Hooft 400 jaar geleden zijn intrede in Muiden deed, vanaf een V.O.C.-schip aan wal. Na op historische wijze te zijn ingehuldigd als beschermheer van dit festival volgde hij in gezelschap van de slotvoogd, burgemeesters, schoolkinderen en medewerkers van het Muiderslot de muziekvereniging. In een vrolijke, muzikale optocht liep men naar het kasteel, waar iedereen vervolgens op een ontbijt getrakteerd werd. De leden van Crescendo mochten hiervoor in de Ridderzaal aanschuiven aan een Middeleeuwse dis.

Om 08.30 uur stapten de muzikanten weer terug in het 'moderne' leven en naar hun eigen "Pro Musica"; een unieke ervaring rijker!


Tekst: Anja van Capelle

DUO-concert door fanfares in Muiden, 15 mei 2009.

Op vrijdagavond 15 mei jl. gaf de fanfare van muziekvereniging Crescendo Muiden een concert in de Grote Kerk van Muiden en had daarvoor de fanfare van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk uit Aarlanderveen als gastvereniging uitgenodigd.
Na afloop was het publiek unaniem van mening een prachtige concertavond te hebben beleefd. Crescendo's fanfare o.l.v. John Brouwer kwam zeer muzikaal naar voren en bracht een afwisselend repertoire, van de tekenfilmmuziek "The Lion sleeps tonight" tot aan het "Ave Maria" met een trompetsolo van Kees Hasenaar.
In de pauze en na afloop zorgde de Activiteitencommissie van de Grote Kerk ervoor dat de luisteraars iets te drinken konden krijgen, waarvan volop gebruik werd gemaakt.

Als "neusje van de zalm" stond de fanfare van D.S.S. na de pauze geprogrammeerd. Deze fanfare o.l.v. Danny Oosterman heeft meerdere malen deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en werd daarbij zelfs als "derde van de wereld" geclassificeerd. Deze amateur fanfare speelt dan ook op kwalitatief zeer hoog niveau.
Zij bracht ook tekenfilmmuziek (van "Lilo & Stitch" en "Rocky"), maar daarnaast o.a. ook een prachtig concertwerk van de componist Philip Sparke en een katholieke processiemars.
In het "Kattenduet" van Rossini speelden John en Yolanda Brouwer (Crescendo's dirigent en zijn echtgenote, die beide musicerend lid zijn van D.S.S.) de solo's op bugel en trompet; een prachtige vertolking, die het publiek deed geloven dat er werkelijk een poes en kater in de kerk waren!
Fanfare D.S.S. werd beloond met een welverdiende, staande ovatie die - na het spelen van een wervelende toegift - nogmaals herhaald werd.

Het publiek was van mening dat deze bijzondere muzikale avond kon wedijveren met een "avond uit" in een concertzaal! Voor Crescendo waren deze geluiden fijn om te beluisteren. Zij is voornemens volgend jaar wederom een 'top' orkest uit te nodigen in Muiden en hoopt dat dan nóg meer mensen gebruik maken van deze gelegenheid om gratis (!) zo'n prachtige concertavond bij te wonen.

(klik hier voor de foto's van het concert)

Tekst: Anja van Capelle

Feestweek in Muiden, April/Mei 2009

Zoals elk jaar stond er weer een aantal optredens voor Crescendo gepland in de feestweek rondom Koninginnedag.

Koninginnedag zelf startte met de Aubade, welbekende muzieknoten van "Holland Jubelt", stralende zonneschijn en een al even "stralende" trompettist Kees Hasenaar, die bij het hijsen van de vlag andere, vrolijkere signaalmuziek dan op 4 mei (wanneer hij de "Last Post" speelt) ten gehore bracht. Een goede keuze, waar zorg aan besteed was!
Na het "Wilhelmus" en het oplaten van de ballonnen brachten we het publiek naar de feesttent, waar nog een paar extra marsen werden gespeeld.
Halverwege de dag werd Nederland opgeschrikt door de dramatische gebeurtenissen in Apeldoorn.

Er werd contact opgenomen met het Comité voor Openbare Feesten in Muiden en het comité besloot dat het geplande koffieconcert in de feesttent op 3 mei toch doorgang kon vinden.
En zo waren publiek en "Crescendo" deze zondag dan ook van harte welkom in de tent. Het C.O.F. zorgde voor koffie en cake en drie onderdelen van de muziekvereniging voor het nodige aan luister- en kijkplezier. In de goed gevulde tent brachten de slagwerkgroep o.l.v. Cas van der Horst en de fanfare met dirigent John Brouwer een qua muziekkeuze zeer afwisselend programma, en beleefden de majorettes de primeur van hun concoursshow 2009. Het was voor deze jongedames tevens de eerste keer na de wisseling van instructrice in 2008 dat zij een show in het openbaar brachten. De majorettes staan sindsdien onder leiding van Nathalie Gerritsen uit Muiden.
Het gehele concert werd op charmante wijze weer "aan elkaar gepraat" door Crescendo's ladyspeaker Corina van Ast.


Traditiegetrouw is er in de "feestweek" ook altijd het moment van herdenking en bezinning op 4 mei 's avonds: de Dodenherdenking.
Hierbij begeleiden 3 tamboers met omfloerste trommen de stoet vanaf de kerk naar de begraafplaats en aldaar laat de fanfare - om het plechtige moment van stilte heen - koraalmuziek, ons Nationale Volkslied en de "Last Post" horen. Voor deze gelegenheid werd de fanfare gedirigeerd door de tijdelijke dirigent van de slagwerkgroep, Cas van der Horst.

Voor een beeldimpressie van (een deel van) deze activiteiten klik hier.
Tekst: Anja van Capelle

Serenade voor Erelid, 13 maart 2009.Op vrijdagavond 13 maart brachten majorettes, de slagwerkgroep en fanfare aan erelid Roel Samplonius en zijn echtgenote Iep voor hun huisdeur een serenade. De reden voor deze muzikale hulde was het feit dat zij elkaar op deze dag exact 50 jaar geleden het jawoord gaven. Een “vrolijke noot” en een boeket bloemen mochten daarbij natuurlijk niet ontbreken!

Voor één keer mocht bugelspeler Roel op deze vrijdagavond verstek laten gaan op de repetitieavond van de fanfare, omdat zijn huiskamer gevuld was met visite.

Bij terugkomst in “Pro Musica” bleken zijn kinderen – die in het complot van deze verrassingsserenade zaten – namens hun ouders alle leden van Crescendo op een wel zeer smakelijke manier te bedanken!

 

Tekst: Anja van Capelle

Vriendinnenavond Majorettes 9 maart 2009.

Op maandagavond 9 maart 2009 hadden de majorettes van Crescendo vriendinnen uitgenodigd om eens kennis te maken met hun sport en een avond mee te oefenen met de baton (“majorettestok”). Een tiental meisjes gaf aan deze uitnodiging gehoor en stapte voor het eerst “Pro Musica” binnen.
In de zaal was een kleine tentoonstelling gemaakt van alle “outfits”, die de minirettes en majorettes in de afgelopen jaren bij de diverse shows tijdens wedstrijden hadden gedragen. Tevens werden door middel van een klein televisietoestel beelden vertoond van shows uit heden en verleden, zodat de jongedames zich voor konden stellen hoe het eindresultaat van veel oefenen op de maandagavond eruit kan zien.
Onder leiding van instructrice Nathalie Gerritsen en een aantal reeds vergevorderde majorettes werd daarna gepoogd alle meisjes de eerste beginselen van het draaien met een baton bij te brengen. Het werd een leuke en informatieve avond, waarop veel enthousiaste geluiden te horen waren.
Met een speciale brochure over de majoretteafdeling van Crescendo en een inschrijfformulier voor proeflessen namen de gasten aan het einde van de avond afscheid van de instructrice. Uiteraard hopen de huidige majorettes dat hun vriendinnen de gelederen komen versterken!

Ben je het inschrijfformulier kwijt of lees je dit voor het eerst en wil je ook inschrijven?
Bezoek dan de speciale webpagina over het Pyjama-concert van vrijdag 6 maart jl. op deze website en download daar het inschrijfformulier, dat je ook voor deze majoretteproeflessen kunt gebruiken.

Het is de bedoeling vóór de zomervakantie nogmaals een dergelijke avond, maar dan voor iedereen toegankelijk en van tevoren uitgebreid bekend gemaakt, te organiseren. Als je niet zo lang wilt wachten, vinden de majorettes dat alleen maar heel fijn en ben je elke maandagavond vanaf 18.00 uur van harte welkom op hun repetitieavond in “Pro Musica”, Fermanplantsoen 1 (aan het einde van de Weesperstraat) in Muiden!

Voor een kijkje achter de schermen op deze avond, klik hier.

 Tekst: Anja van Capelle

Pyjama-concert in de Jozefschool - een vrolijk spektakel! 6 maart 2009

Op vrijdagavond 6 maart 2009 was er een Pyjama-concert op de Jozefschool in Muiden. De muzikanten van de fanfare en slagwerkgroep van Crescendo speelden en zongen samen met leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 een speciaal muziekstuk: “Wieger wordt wakker!” Het werd een vrolijk spektakel, waarbij plezier en muziek de boventoon voerden. Meester Ruud was de “verteller” van het verhaal over het jongetje Wieger, die in zijn bed ligt te dromen. Hij moet wakker worden en opstaan, want na 2 jaar blokfluitles is het tijd geworden dat hij les gaat krijgen op een ander blaasinstrument. Hij weet alleen nog niet wat hij zal kiezen … een bugel, trombone, trompet of …?
De muzikanten en kinderen traden allemaal op in pyjama, nachthemd, ochtendjas, trappelzak, enzovoorts – en heel veel “knuffels” waren meegenomen naar deze wel heel bijzondere “pyjama party”!
De slagwerkgroep, een saxofoonduo en blokfluittrio lieten deze avond eveneens zien en horen wat zij en Crescendo allemaal “in huis” hebben.

Crescendo dankt directie en leerkrachten van de Jozefschool heel hartelijk voor hun gastvrijheid en medewerking aan dit unieke concert!

Aan het einde van de avond werd de mogelijkheid tot het volgen van proeflessen voor blokfluit, een blaasinstrument of slagwerkinstrument geboden.
Crescendo hoopt veel van de muzikale kinderen van deze avond terug te zien bij de vereniging!


Met specifieke vragen inzake de lessen bij Crescendo kunt u zich wenden tot:

- Andrea Rietbergen 06-22912408
leerling-coördinator blazers (blokfluit+koper)

- Wendy van Capelle 0294-263572
leerling-coördinator slagwerk.

Allerlei informatie over Crescendo is op deze website te vinden en u kunt de foto’s ervan bekijke via de link 'foto's in het menu.

Tekst: Anja van Capelle

Nieuwe shirts voor majorettes Crescendo!

Door sponsoring van Fox Productions Weesp hebben de majorettes nieuwe shirts gekregen. We hebben zwarte shirts met het logo van de muziekvereniging achter op de rug. Deze kunnen we dragen tijdens wedstrijddagen, prijsuitreikingen en dergelijke.
Nu zijn we ook herkenbaar tijdens de concerten als we niet in onze showkleding lopen!
We zijn er heel erg blij mee!

Fox Productions bedankt!


Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004