"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van crescendo-muiden.nl. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Tekst: Anja van Capelle

Koffieconcert in Aarlanderveen, 2 november 2008.


Na een eerdere samenwerking met de fanfare “Concordia” uit Bergschenhoek tijdens het zomeravondconcert in juni 2008, volgde er nu met deze zelfde fanfare een koffieconcert. We waren te gast in studio Oosterman in Aarlanderveen.

Om 8.45 uur werden de instrumenten geladen en vertrok de fanfare richting Aarlanderveen, om daar voor het concert uit nog een uurtje te repeteren. Na een snelle lunch kon om 12.15 uur het concert beginnen in een gezellig gevulde zaal. Onder leiding van onze dirigent, John Brouwer, werd een afwisselend programma gebracht, variërend van het ijskoude ‘Antarctica’ tot het beduidend warmere ‘African Symphony’.

Na de pauze was het de beurt aan Concordia Bergschenhoek, eveneens onder leiding van John Brouwer. Zij brachten een indrukwekkend programma, met onder andere ‘D-Day’, een stuk waarin de geluiden van de landing in Normandië op 6 juni 1944 – zoals vliegtuigen en sirenes – duidelijk herkenbaar waren, een Keltisch stuk met diverse solisten en het voor iedereen herkenbare ‘Pirates of the Caribbean’.

Om 14.30 uur werd er afscheid genomen, na wederom een geslaagd uitwisselingsconcert.
Voor een beeldimpressie van deze middag, klik hier.

Tekst: Wendy van Capelle

Afscheid van Martine Baltus, 6 Oktober 2008.

Op maandagavond 6 oktober 2008 nam Crescendo na 16 jaar (!) afscheid van haar majorette-instructrice Martine Baltus. Het werd een 'warm' afscheid! Martine werd met waxinelichtjes en in een feestelijk aangekleed verenigingsgebouw "Pro Musica" ontvangen door al haar 'meiden' en begeleidster, ouders van majorettes en leden van het bestuur en de P.R.-commissie.
Zelf startte Martine deze avond met het doornemen van de jurybeoordelingen van de dag ervoor toen de teams in Alkmaar deelnamen aan showwedstrijden. Haar gebruikelijke werkwijze na een concours, maar ditmaal wel met een veel omvangrijker, luisterend publiek. Daarna was de beurt aan de voorzitter, die - na het huldigen van één van de majorettes voor haar 10-jarig lidmaatschap van de vereniging - het woord richtte tot Martine. Hij prees haar voor al haar werk en veelzijdige inzet met en voor de majorettes van Crescendo gedurende al die jaren. Specifiek noemde hij ook haar enthousiaste bijdragen aan de Muziekweekenden van de vereniging, waarbij zij altijd kans zag ook de niet-majorettes van de club aan het dansen te krijgen. Iets, waaraan hijzelf ook heel leuke herinneringen heeft. Een 'bak uit het bos' en cadeaubon voor een 'lekker luchtje' gingen vergezeld van zijn waarderende dankwoord. Aansluitend stelde hij officieel haar opvolgster als majorette-instructrice, Nathalie Gerritsen, voor.
Terwijl een prima verzorgde catering zich afspeelde, was de golf aan geschenken daarna niet meer te stoppen. Martine zelf verraste al haar 'meiden' stuk voor stuk met een cadeautje en een op de persoon geschreven bedankkaartje. Zij wenste hen allen ook in de toekomst nog veel jaren en successen bij Crescendo toe. Maar de jongedames op hun beurt verwenden ook Martine, o.a. met rozen, briefjes en cadeaus met opdruk van de majoretteteams. En ook de overige aanwezigen bedankten Martine in alle toonaarden met woorden, een cadeautje, een zoen … Het was een glanzend, soms emotioneel, en 'warm' afscheid, zodat Martine 'beladen' (letterlijk en figuurlijk: met cadeaus, lieve woorden en goede herinneringen) aan het einde van de avond de deur van Crescendo's "Pro Musica" uit stapte.

Tekst: Anja van Capelle

Majorettes scoren in Alkmaar, 5 oktober 2008.

Voor de majorettes van muziekvereniging Crescendo Muiden vormden hun optredens in de grote sporthal in Alkmaar op zondag 5 oktober de afsluiting van hun wedstrijdseizoen 2008.
De minirettes behaalden in hun prachtige jurkjes en door hun stralende optreden met 75,18 punten een goed resultaat met hun “High School Musical”-show. De showgirls zetten op “Honey” een sprankelende, wervelende show neer, waarop zij terecht trots mochten zijn, maar hadden deze middag helaas te kampen met een teveel aan vallende batons (majorettestokken), dat voor aftrek van punten zorgde. Desondanks behaalden zij 72.98 punten; een mooi resultaat.

De wedstrijden in Alkmaar waren niet alleen de laatste in dit seizoen, maar tevens de laatste onder de bezielende leiding van instructrice Martine Baltus. Na 16 jaar neemt zij op maandagavond 6 oktober ’08 afscheid van de vereniging en al haar ‘meiden’. Zij draagt haar instructiewerkzaamheden en de baton over aan Nathalie Gerritsen, die haar eigen majoretteloopbaan lang geleden bij Crescendo startte en jarenlang les heeft gehad van haar voorgangster.

Ook bij Nathalie zijn elke maandagavond vanaf 18.00 uur nieuwe majorettes van harte welkom!

Tekst: Anja van Capelle

Muzikale Kasteeldag, 28 september 2008

Toen de PR commissie eerder dit jaar geconfronteerd werd met het niet doorgaan van het muziekweekend dit jaar, zijn alle plannen hiervoor in de ijskast gezet. De optie voor het verblijf in Willemsoord is geannuleerd (ja, dat moet tegenwoordig al bijna een jaar van te voren) en hebben we overlegd wat nu te doen. Niets doen was geen optie, daar het ook voor Crescendo belangrijk is om met alle leden ieder jaar iets met elkaar te doen, in principe zonder muziek te maken om zo elkaar beter te leren kennen.
Plotseling kwam daar de mogelijkheid om bij het Muiderslot te gast te zijn. Wat is nu mooier om als vereniging in je eigen woonplaats op te treden, zeker omdat er in Muiden eigenlijk geen plek is om met alle onderdelen van de vereniging gelijk op te treden. Zo gezegd, zo gedaan. We konden zo een concert geven en ook als vereniging samen zijn door het Muiderslot op eigen houtje te verkennen en/of mee te gaan met een gegidste rondleiding.
Wat een mooie locatie, en wat een vreselijk mooi weer hebben we gehad. Het was wat mij betreft een leuk en afwisselend concert, waarbij fanfare, majorettes en slagwerkgroep zich eens van een andere kant konden laten zien en horen in Muiden.
Vooraf was er enige scepsis over het mogelijke aantal toeschouwers, daar we er niet onder uit kwamen dat bezoekers de entree van het Muiderslot moesten betalen. En dat kan aardig in “de papieren lopen” als je gehele familie wil komen kijken.
Al met al hebben er zeker zo´n 150 mensen geheel of gedeeltelijk het concert gevolgd. Dat is toch een behoorlijk aantal.
(Een krant heeft nog door een verkeerde publicatie voor de nodige verwarring gezorgd door te publiceren dat het concert gratis toegankelijk zou zijn. Er zijn een aantal mogelijke toeschouwers op af gekomen, welke echter, na het lezen van de excuus brief die bij de kassa was opgehangen, weer huiswaarts zijn gegaan.)

Na het middag gedeelte zijn we naar ProMusica gegaan om daar gezamenlijk een verrassende maaltijd te gebruiken. (Dit was voor de PR deze keer eigenlijk wel een "luxe".) Gezien de positieve reacties viel de maaltijd letterlijk en figuurlijk in de smaak. Tussendoor werden de aanwezige jubilarissen gehuldigd. (Jammer dat ze er niet allemaal waren.) Eén van de jubilarissen heeft de vereniging als dank een (al-te-lang ontbrekende) verenigingvlag geschonken. Waarvoor nogmaals dank! De vlag heeft op de dag al dienst gedaan bij het Muiderslot en bij ProMusica. Waar je lang (van te voren) mee bezig bent is eigenlijk ook weer zo voorbij, maar al met al hebben we er als vereniging weer een mooie herinnering bij.

Tekst: Koos Schipper

Uitslag Bliksemverloting 24 september 2008

Op woensdag 24 september vond de jaarlijkse bliksemverloting van muziekvereniging Crescendo plaats. Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

prijs nr.lot nr.prijs
1 4010 Set à 6 stapelbekers in houder
2 2949 Tosti apparaat
3 2631 Tuinschaar
4 1306 D V D - RECORDER
5 426 kleuren-t.v. (37 cm)
6 3305 Handdoek + washand
7 3803 Legpuzzle
8 3678 Geschenkverpakking Adidas (for men)
9 3754 Accu-boormachine
10 1834 Curver koelbox 20 ltr.

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De familie R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!
* onder voorbehoud van typefouten


Tekst: Anja van Capelle

Een vrolijk, oranje Ranja Concert, 14 september 2008

In aansluiting op de oranje ranja was verenigingsgebouw “Pro Musica” op zondag 14 september jl. versierd met parasols, oranje slingers en oranje ballonnen tijdens het Ranja Concert. Een speciaal, kindvriendelijk concert, waarin kinderen en hun ouders kennis konden maken met alle onderdelen van muziekvereniging Crescendo Muiden: majorettes, blokfluiten, slagwerkers en fanfare.

Filmmuziek, een sprookje, rare hoedjes in één kleur per soort muziekinstrument, uitleg over de vereniging, het voorstellen van de nieuwe blokfluitleraar, een show van 3 mini majorettes, Japanse slagwerkmuziek, als solist optredende jeugdleden, een diapresentatie … en nog veel meer was er te zien en te horen tijdens het ruim een uur durende kinderconcert.

Na afloop was er nogmaals ranja voor de jeugd en koffie en thee voor de ouderen met een snoepje en koekje erbij.
Iedereen was ruimschoots in de gelegenheid alle instrumenten uit te proberen en zich op te geven voor een aantal proeflessen. Instructeurs gaven daarbij uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Voor een beeldimpressie van de middag kunt u de link “Foto’s” aanklikken.

Mocht u het concert niet hebben kunnen bijwonen, maar wel belangstelling hebben voor proef-lessen, dan kunt u het aanvraagformulier daarvoor hier alsnog downloaden en mailen of insturen naar de vereniging.

Download inschrijfformulier: Inschrijfformulier.doc

Tekst: Anja van Capelle

Leerlingen tonen vorderingen op voorspeelconcert, 24 juni 2008.

De zaal van verenigingsgebouw “Pro Musica” was zeer goed gevuld op dinsdagavond 24 juni jl. Niet alleen veel familieleden, maar ook leerkrachten en verenigingsleden waren aanwezig om het voorspeelconcert te zien en te horen.

In 18 optredens toonden de leden van de blokfluitgroep, de slagwerkers-in-spé en de leerlingen op koperblaasinstrumenten – in een grote verscheidenheid van allemaal verschillende muziekstukken en uitvoeringen – wat zij in de afgelopen periode hebben geleerd en hoe ver zij al zijn gevorderd met het bespelen van hun instrument (en dus ook hun algemene muziekkennis!).
Solisten en Duo’s, spelend met of zonder achtergrondmuziek in de vorm van een begeleidende CD, lieten werkelijk allerlei soorten muziek de revue passeren: kinderliedjes, Rock and Roll, Blues, etudes … Vanaf de toonladder “Do re mi” in een Sound of Music-uitvoering bij de start tot aan het melodieuze slagwerkduet “Frank’s liedje” van Frank met zijn leraar als afsluiting van het concert was het constant genieten voor al het publiek!

Voorzien van een “oorkonde” op naam was dit de afsluiting van het lesseizoen voor alle leerlingen. Na de zomervakantie wordt vol enthousiasme weer gestart aan het nieuwe, muzikale jaar.


Voor een beeldimpressie van deze avond, klik hier.

Tekst: Anja van Capelle

“Beestenboel” bij Zomeravondconcert, 20 juni 2008.

Het zomeravondconcert dat de fanfare van Crescendo jaarlijks in juni in de Grote Kerk geeft, had ook dit jaar – traditiegetrouw – een thema: “Beestenboel”; en dat werd het op vrijdagavond de 20ste juni!
Bij het binnenkomen van de kerk waren een groep honden (inclusief hondenbrokjes), een watertafereel met jungleboot, krokodil en eendje, en een dolfijn die zich als een vis in het water voelde te zien; papagaaien “slingerden” overal, veel andere dieren vanuit de gehele wereld waren overal aanwezig, en rondom de preekstoel was een heuse jungle met slang, nog meer krokodillen, een olifant, tijgers, leeuwen, beren, panters, enz. enz. ontstaan. Hoog aan een touw klommen aapjes en beren, en aan een grote kandelaar hing een vogelkooitje met daarin twee vogeltjes, die zich veilig verschanst hadden voor al die gevaarlijke dieren.

Bij de start van het concert bleken de fanfareleden bij hun opkomst al net zo’n diversiteit te herbergen: o.a. meerdere poezen en twee katers, een wollig schaap, apen (zelfs met echt apenhaar!), een heel grote, groene kikker, een schildpad, een beer en leeuwen namen plaats voor en tussen een jager, een paardenman, een junglereizigster en een boer. Er was veel te zien voor het publiek. En dat werd gevolgd door de uitvoering van een vijftal muziekwerken, waardoor er ook veel te beluisteren viel: van Antartica tot African Symphony en van de Kleine Zeemeermin tot The Lion King; veel dieren en hun leefwereld passeerden in muzikale vorm de revue.

Na de pauze werd het muzikale thema los gelaten en was er een gastoptreden van fanfare "Concordia" uit Bergschenhoek, die evenals Crescendo onder muzikale leiding van John Brouwer staat. Deze fanfare bestaat uit ruim 40 muzikanten en had een enorme hoeveelheid slagwerkinstrumenten meegebracht. Nadat alles en iedereen een plekje hadden gevonden en er ingespeeld en afgestemd was, kon zij haar aandeel van het programma, dat eveneens uit vijf muziekwerken bestond, vertolken. Concordia bleek een prachtige, vol klinkende fanfare van hoog muzikaal niveau, die melodieuze en soms verrassende muziek (met gesproken en gefluisterde 'teksten' erdoor) liet horen. Met "Cry of the Falcon" was er zelfs toch nog aansluiting met het thema "Beestenboel" te vinden. "Pirates of the Caribbean" klonk menigeen onder het publiek vanzelfsprekend bekend in de oren, maar dat gold niet minder voor de melodieën en ritmes uit het laatste muziekwerk, "Cry of the Celts", waarmee men allerlei verschillende Ierse volksdansen liet horen. In een muisstille kerk genoot iedereen van deze fanfare en haar vele solisten! En met een herhaling van de laatste Ierse volksdans en een warm applaus kwam er een einde aan deze "beestachtig" goede, muzikale avond.

Voor een blik achter de schermen bij onze gasten verwijzen wij u naar www.concordiabergschenhoek.nl
Lees het artikel in het Vechtjournaal: www.Vechtjournaal.nl
Bekijk de foto's: hier

Tekst: Anja van Capelle
Foto concert: Vechtjournaal

Crescendo’s majorettes scoren hoog! 15 juni 2008.

Op zondag 15 juni, vaderdag, betraden de majoretteteams van Muziekvereniging Crescendo Muiden traditiegetrouw het wedstrijdveld in de sporthal in Volendam om hun shows te laten beoordelen door een vakkundige jury.
Het was voor de jongedames het eerste concours in dit wedstrijdseizoen en tevens de eerste wedstrijd, waarbij de nieuwe, “strengere” jureringregels, zoals die sinds 2008 gelden, van toepassing waren.
Bij het jeugdteam waren twee minirettes die ook zelf hun primeur op wedstrijdgebied beleefden. Dat was echter niet te merken aan de enthousiaste wijze waarop de meisjes hun show op muziek uit de musical “High School” uitvoerden. Zij werden door de jury dan ook terecht beloond met 77.28 punten. Sinds dit jaar is er geen sprake meer van een 1e, 2e, enz. prijs, maar in de “oude” termen werd dit aangeduid als een heel “dikke” 2e prijs!

Het team met de showgirls liet op de wedstrijdvloer de muziek van de dansfilm “Honey” op wervelende wijze tot leven komen. De jury was hiervan zo gecharmeerd dat de dames maar liefst een beoordeling van 81.68 punten in de wacht sleepten; een 1e prijs (naar oud gebruik).
Er waren welverdiende felicitaties voor alle majorettes en hun instructrice voor deze goede prestaties!

Op 27 september en 5 oktober gaan de dames in resp. Sneek en Alkmaar proberen de thans behaalde scores nog verder te verbeteren. Belangstellende zijn altijd welkom, zowel bij de wedstrijden, als op maandagavond tijdens de repetities!


Tekst: Anja van Capelle

“Klassiek aan de Sluis”, 7 juni 2008.

Op zaterdagavond 7 juni 2008 speelde de fanfare van Crescendo, op uitnodiging van de organisatie, tijdens de tweede editie van “Klassiek aan de Sluis”. Op een podium middenin de Vecht met een oppervlakte van 4x12 meter, vonden dirigent John Brouwer, 32 muzikanten en een hele berg slagwerkattributen een plekje, en werden zij omgeven door het talrijke publiek aan de wal, op de Sluisbrug en in boten en bootjes om hen heen. Rond 22.15 uur, in het duister, op een perfect uitgelicht podium werd als eerste muziekstuk “Antartica” van Carl Wittrock vertolkt. De gehele entourage zorgde voor een heel bijzondere sfeer; er werd met hart en ziel muziek gemaakt en het publiek liet vervolgens overtuigend haar waardering blijken.

Daarna verscheen André Heuvelman (o.a. de trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) om als solist op trompet samen met de fanfare “Rendez vous” van Jan Hadermann” uit te voeren; een prachtig, melodieus werk. Voor menige bekende van de fanfare ging er nu toch “een nieuwe wereld open”: dat Crescendo dit óók kon! De fanfare zelf genoot er uiteraard ook volop van om met zo’n professionele trompettist te mogen optreden!

Na het vrij maken van een gedeelte van het podium door slagwerkinstrumenten aan de wal te zetten, konden alle beroepsmusici die eerder die avond al opgetreden hadden een plekje vinden om samen met André Heuvelman en de fanfare de door pianist/arrangeur Rik Elings gemaakte bewerking van “Tango Apasionado” van componist Piazzolla te gaan spelen. Van dit muziekstuk was het op voorhand de bedoeling dat dit letterlijk en figuurlijk het “klapstuk” van de avond zou gaan worden. Terwijl de laatste instrumenten nog aan wal werden gezet en musici het podium betraden, begon André Heuvelman alvast te spelen, en te herhalen, werd hij van een slagwerkritme voorzien, speelde een aantal beroepsmusici hun partij mee en begonnen de fanfareleden in kleinere en grotere aantallen zachtjes aan ook mee te spelen. André Heuvelman begon te zingen en te “wuiven”, sommige blazers ruilden hun instrument in voor hun zangstem en klapten vol overtuiging de maat mee, en dit alles groeide uit tot een geheel, waarbij iedereen op het podium – en dan ook ècht iedereen; niet alleen André en de fanfareleden, maar ook de contrabassist, 3 ‘man’ achter de vleugel, enz. enz. – “uit zijn dak” ging en de hele boel aan wal op z’n kop zette; het was FEEST!

Dat vond het publiek ook, want na een luid “Bis” vanaf de walkanten en vanuit de boten op het water ging deze Tango nogmaals “in de herhaling”. Muzikaal zal er ongetwijfeld het nodige op aan te merken geweest zijn, maar het was voor alle musici een fantastische ervaring en absoluut een memorabel einde aan een geweldige, muzikale avond en een zeer bijzonder concert!

Van deze avond zijn ook geluidsopnamen gemaakt die u kunt beluisteren via onze site. Klik in het menu op 'links' of klik hier
Bekijk foto's van de repetitieavond met André Heuvelman, klik hier
Bekijk foto's van dit bijzondere concert, klik hier

Tekst: Anja van Capelle
Foto: www.muider.nl...

Koffieconcert Crescendo in feestweek, 27 april 2008

Op zondag 27 april jl. gaven de slagwerkers, majorettes en fanfareleden van Crescendo op uitnodiging van het Comité voor Openbare Feesten wederom een concert in de feesttent op het Vestingplein. Dit jaar was de publieke belangstelling iets minder dan we uit andere jaren gewend zijn. Misschien moet de oorzaak daarvan wel toegeschreven worden aan het feit dat in deze periode van 14 dagen schoolvakantie veel mensen van de gelegenheid gebruik maakten om ook daadwerkelijk ‘weg’ te gaan. Ook bij de verenigingsonderdelen zelf hadden we hier en daar te kampen met afwezigen.
Ondanks dat werd met veel animo ’s morgens gestart met het omtoveren van de feesttent tot concertlocatie en het aanbrengen van de enorme posters en slingers in het thema “Beestenboel”. Om 12.00 uur, na het welkomstwoord van de C.O.F.-voorzitter, kreeg onze ladyspeaker Corina van Ast de microfoon en kon het concert beginnen.

De slagwerkers openden het gebeuren met drie mooie concertwerken, waarvan er zich één in de jungle afspeelde. Hierna volgden de majorettes die in twee shows het gebruik van hun nieuwe Poms lieten zien. “Poms” zijn een soort ritselende bossen van wit glinsterende strookjes materiaal, waarvan de jongedames er in elke hand één vasthouden. Het gebruik van de Poms door de majorettes in het openbaar was een primeur voor hen en voor het publiek. Ook hierbij werd met de muziek van “de oude stijfselkat” aangesloten op het thema van het concert.
Na de koffie met cake, waar het C.O.F. traditiegetrouw voor zorgde, was de beurt aan de fanfare. Vanaf Antartica tot Afrika, en van de leeuwkoning tot de onderwaterwereld waren alle uitgevoerde muziekstukken verwant aan “Beestenboel”. Zelfs bij “The Beatles” kwam de uitleg met een originele link via de ‘beetle’ bij de kevertjes terecht.
Slotstuk van het concert vormde de mars “Salamanca”, door de slagwerkgroep en fanfare gezamenlijk gespeeld.
Martine Baltus, John Brouwer en Job van Duijnhoven (de show- en muzikale leiding) en de ladyspeaker werden door het C.O.F. verwend met wijn en bloemen. En iedereen was uiteraard blij met het enthousiaste applaus en de positieve mondelinge reacties, die we na afloop kregen.
Daarna keerde het publiek huiswaarts, werd de tent weer ontdaan van alle dierlijke franje en brachten we het instrumentarium weer naar onze thuisbasis.

Voor een uitgebreide beeldimpressie van de bezigheden van Crescendo vóór, tijdens en na het concert … klik hier.
Tekst: Anja van Capelle

Kinderrijk Ranja concert, 16 maart 2008

Het Ranja concert in gebouw “Pro Musica” van muziekvereniging Crescendo Muiden had op zondag 16 maart jl. heel veel kinderen (met hun ouders) als publiek.
Over alle onderdelen van de vereniging werd door de leraren, instructeurs en dirigent verteld, terwijl vooral ook de jeugdige blokfluiters, majorettes, slagwerkers en blazers lieten zien en horen wat ze als lid van de vereniging allemaal doen en leren. Het was een kindvriendelijk concert, waarin o.a. allerlei kinderliedjes en de filmmuziek van “De Kleine Zeemeermin” en “The Lion King” gespeeld werden. Dit laatste muziekstuk werd gecombineerd met filmbeelden. Ook werd een continue beeldpresentatie van de talloze en zeer afwisselende verenigingsactiviteiten in de afgelopen vier jaren vertoond.


Na afloop van het concert was er gelegenheid alle instrumenten “uit te proberen”, een informatief gesprek te hebben met leerkrachten en leerlingbegeleiders en in te schrijven voor een serie proeflessen tegen gereduceerd tarief. Van al deze mogelijkheden werd op enthousiaste wijze gebruik gemaakt, zodat Crescendo kan terugkijken op een geslaagde happening en snel gaat starten met de lessen aan de (voorlopig 10) nieuwe inschrijvers voor de diverse proeflessen.

Bekijk de foto's

Indien u niet in de gelegenheid was het Ranja concert bij te wonen (of eventueel het meegenomen formulier bent kwijtgeraakt) dan kunt u de inschrijfformulieren voor proeflessen alsnog downloaden en mee gaan doen met alle nieuwe “starters”:
Klik hier voor: proeflessen majorettes
Klik hier voor: proeflessen blokfluit, slagwerk en fanfare (blaasinstrumenten).

Heeft u behoefte aan verdere, telefonische informatie dan kunt u contact opnemen met de secretaris van de vereniging, Gert Schouten, via telefoonnummer 0294 – 263841.

Tekst: Anja van Capelle

Afscheid van Henk Grootendorst.


Op dinsdag 26 februari 2008 overleed Henk Grootendorst.

Na een muzikale start in Weesp werd Henk muzikant bij Crescendo. Hij begon in 1983 als trommelaar bij de drumband en maakte eind 1990, begin 1991 de overstap naar de fanfare, waar hij bugel ging spelen. Naast het bespelen van een muziekinstrument was hij op nog veel meer gebieden zeer actief: hij was o.a. lid van de instrumentencommissie, trouw ophaler van oud papier en de initiatiefnemer van het oprichten in 1993 van de P.R.-commissie, waar hij vanaf de start tot aan zijn overlijden deel van uitmaakte. Daarnaast was hij een man met “gouden handen”; een “techneut”, die veel praktische vragen of problemen daadwerkelijk oploste door het gevraagde te repareren of te construeren.

Op vrijdagavond 29 februari was er voorafgaand aan de fanfarerepetitie een moment van stilte, waarin iedereen in gedachten bij Henk en zijn familie was.
Meer dan 40 jaar vulde muziek maken en het verenigingsleven een deel van zijn leven. En ook in zijn ‘warme’, indrukwekkende en door velen bijgewoonde begrafenis op maandag 3 maart was een deel ingevuld door een prachtige selectie van zijn lievelingsmuziek, die hijzelf had gespeeld met de fanfare.

Henk was een vriendelijke, zeer bescheiden man met een altijd stimulerend enthousiasme, die wij enorm zullen blijven missen.

Tekst: Anja van Capelle

Valentijnsconcert, 14 februari 2008


Op donderdagavond 14 februari gaven Crescendo’s fanfare samen met Muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg en het Weesper Gemengd Koor op uitnodiging een Valentijnsconcert in de Grote Kerk in Muiden. De avond (het concert) werd aangeboden aan iedereen die in de gemeente Muiden als vrijwilliger/-ster actief is en te zien aan de meer dan bomvolle kerk waren dat er een heleboel!

Het concert werd weer ongedwongen aan elkaar gepraat door Ties Hilgers van het Muiderslot. Het koor en G.A. Heinze traden elk zelfstandig, maar ook gezamenlijk op en G.A. Heinze bracht een aantal muzieknummers met zangsolisten. Het programma voor de pauze werd zo helemaal in stijl afgesloten met “Perhaps Love”.

Na de pauze speelde onze fanfare, waarbij dirigent John Brouwer bij de introductie van “Won’t be Missing You!” een ludieke invalshoek naar het Valentijn gebeuren onder woorden bracht. Slotstuk van het muzikale deel waren de nummers die G.A. Heinze en Crescendo gezamenlijk speelden: “The Lion King” o.l.v. Crescendo’s dirigent en “Arsenal” o.l.v. Peter Rieken. Na enige herindeling van de speelruimte had iedere muzikant een plekje en kon er muziek gemaakt gaan worden. Zowel muzikanten, als publiek genoten van deze massale afsluiting, die samenwerking symboliseerde.

Ruim 22.15 uur was dit muzikaal zeer afwisselende concert ten einde, werden er nog wat laatste (dank-)woorden gesproken, werden talloze instrumenten in orde gemaakt voor retourtransport en keerden publiek, zangers en muzikanten weer huiswaarts.

De organisatie had ook dit jaar veel werk gemaakt van de aankleding van het concert en de kerk: gedrukte programmabladen in stijl, consumptiebonnen, rode ballonnen in de vorm van een hart en gevuld met helium, zodat ze fier rechtop zweefden, namaak bloemstukken met rood en rozen als hoofdthema, rozenpapier om de pilaren, chocolade in hartvorm bij de koffie, kersenbonbons en pepermunt hartjes om te snoepen, enz. enz. Het was weer een leuke avond met mensen overal vandaan. Een traditie om in ere te houden.

Bekijk de foto's van het valentijnconcert klik: hier

Tekst: Anja van Capelle

Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004