"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van crescendo-muiden.nl. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.


Voorspeelavond slagwerkleerlingen, 18 december 2007

Op dinsdag 18 december hield de slagwerkgroep een voorspeelavond (in Kerstsfeer) voor haar leerlingen. In het bijzijn van ouders, opa's en oma's lieten de leerlingen horen wat ze tijdens de lessen geleerd hebben. Frank Meijer had zelfs een stukje ingestudeerd op de grote concert bass drum, dat hij samen met zijn docent Glenn Liebaut ten gehore bracht.

In de pauze stelde de slagwerkgroep hun instrumentarium op. Na de pauze speelden de leerlingen in een klein ensemble nog een stukje en toen mochten ze ook nog meespelen met de slagwerkgroep. Omdat dat zo'n groot succes was, werd het stuk zelfs twee keer gespeeld.

Om ongeveer 20.45 uur waren we klaar en werd er nog even nagepraat over deze gezellige avond. Voor de foto's verwijs ik u naar het fotogedeelte van onze site. Foto's

Tekst: Ernst-Jan Zevering

Sinterklaas op (be)zoek, 30 november 2007

Op vrijdagavond 30 november 2007 zou Sinterklaas weer op bezoek komen bij alle kinderen van “Crescendo”. Maar helaas … om zes uur, het geplande tijdstip van het begin van zijn feestje, waren er bijna 30 kinderen in het verenigingsgebouw en gelukkig ook de Hoofd-Piet, maar Sinterklaas … was in geen velden of wegen te bekennen!
Wat bleek? De Goedheiligman was de dag ervoor per ongeluk op zijn bril gaan zitten, en zijn leesbril was eigenlijk ook al lang aan vervanging toe, zodat hij die vrijdagmiddag naar de brillen-winkel was! Gelukkig sluiten winkels meestal om zes uur en iedereen hoopte dan ook dat hij snel zou arriveren.

In de tussentijd had iedereen veel plezier met Zwarte Piet en werden er volop liedjes gezongen. Rondom de schoorsteenmantel in het gebouw stonden al heel veel schoentjes en laarzen, die in de nacht ervoor al door de Pak-Pieten van cadeautjes waren voorzien. De kinderen hadden o.a. blokfluiten, batons en een saxofoon meegebracht, het gebouw was feestelijk versierd en eigenlijk was het al heel gezellig allemaal, maar … nog steeds ontbrak de jarige: Sinterklaas!
Na een kwartiertje werd duidelijk dat hij nog niet in aantocht was en werd iedereen een beetje bang, dat hij de weg kwijt was; ook omdat hij zo slecht kon zien en het al erg donker was buiten. De Hoofd-Piet ging naar buiten, Sinterklaas zoeken, en in het verenigingsgebouw gingen we met z’n allen de Pepernotendans oefenen, zodat we die weer konden laten zien aan Sint, als hij er was.
Gelukkig arriveerde Sint toen en konden Piet en hij zelfs nog even mee dansen aan het einde van dit swingende Sinterklaasliedje. Daarna bleek dat hij echt aan een nieuwe bril toe was, maar die kon hij pas een paar dagen later ophalen. Gelukkig kon Piet hem goed helpen met het Grote Boek en had Sinterklaas voor iedereen een goed woord en vond hij het leuk om al die kinderen bezig te zien met muziek en dans. Ook de allerkleinsten zaten even op zijn schoot en voor iedereen was er lekkers en een cadeautje. De kleurplaten, die alle kinderen zo mooi mogelijk hadden ingeleverd, hingen als een grote slinger boven zijn hoofd.

Eigenlijk vertrokken Sint en Piet veel te laat (de allerjongsten zouden in slaap vallen!) om zijn paard Amerigo weer op te zoeken en verder te gaan met het bezoeken van alle andere kinderen in het land, maar wij vonden het wel erg gezellig met Sint en Piet in ons midden. Hopelijk komt hij volgende jaar weer! En dan heeft hij vast zijn nieuwe, goede leesbril inmiddels gekregen.

Via de foto’s kan iedereen nog een beetje (na-)genieten van de Sinterklaassfeer. Klik hier.

Tekst: Anja van Capelle

Slagwerkgroep behaalt eerste prijs op Slagwerkconcours Hoogezand, 3 november 2007

De slagwerkgroep van muziekvereniging Crescendo nam op zaterdag 3 november 2007 deel aan een podium-concours in theater “In ’t Kielzog” in Hoogezand (Gr.). Zij kwam uit in de eerste divisie.
Het half uur wedstrijdmuziek werd door de dames en heren gevuld met drie zeer verschillende muziekstukken, waarvan “A Festive Day in a Spanish Village” en “Street Beats” ook in Muiden eerder dit jaar ten gehore waren gebracht. Dit laatste muziekstuk kent muzikale solo’s op pannen, emmers en speciekuipen; iets wat ook in Hoogezand met muisstille aandacht van het publiek beloond werd!

De heren Van der Kolk, Beumer en Rongen – grootheden op muziekgebied – vormden de jury tijdens deze wedstrijddag. Met 83.53 punten voor de vrije werken en 81.97 punten voor het verplichte werk kregen de slagwerkers een gemiddelde puntenaantal van 82.75 van hen toegekend, hetgeen goed was voor een 1e prijs!!

Tekst: Anja van Capelle

Majorettes in de Schijnwerpers, 8 oktober 2007

Maandag 8 oktober was het zover. Het was al vroeg verzamelen voor alle betrokkenen in "Pro Musica". Omkleden in de showoutfit, opmaken e.d. Buiten stond al een versierde (bedankt Nanette) tractor met openwagen (bedankt Johan) te wachten en de leden van de "Boerenkapel" kwamen ook binnen. Om even over halfzeven was iedereen zover om te vertrekken.
M.b.v. van een keukentrap kon iedereen de kar opklimmen en een plaats zoeken op een van de strobalen. Onder het genot van de "deuntjes" van de Boerenkapel werden de meiden naar het terrein van S.C. Muiden, aan de Pr. Irenestraat in Muiden gereden. (bedankt Metha en S.C. Muiden)

Een complete verrassing voor de majorettes. Hier stonden al veel belangstellenden te wachten op wat zou komen. Na wat gestoei met de geluidsinstallatie konden de beide groepen laten zien wat zij doen tijdens wedstrijden. In de speciale thema-outfits werden hun shows nog éénmaal opgevoerd, waarbij hun instructrice Martine Baltus het geheel voorzag van achtergrondinformatie en leuke wetenswaardigheden over de groepen en hun sport, waarbij minirette Beau haar assisteerde.
Door het "vallen van de avond" werden de meiden nog eens extra belicht door de schijnwerpers, waardoor het geheel een extra feestelijk tintje kreeg. Toch heel wat anders dan als Crescendo erop uit trekt met de buiten optredens zoals b.v. de aubade op Koninginnedag en de intocht van Sint Nicolaas.
Aan het eind van het programma werden de groepen als afsluiting van het wedstrijd seizoen, "in het zonnetje" gezet. Instructrice Martine Baltus en "de moeder" van de majorettes, Amanda van den Akker, kregen een mooi boeket bloemen en alle meisjes een roos.
Ondertussen werden ledenwerf formulieren uitgereikt. Zo voor de start van een nieuw seizoen zijn nieuwe leden altijd welkom. Na afloop werd de tocht terug naar "Pro Musica" weer met de boerenkar gemaakt. De stemming zat er goed in, en in het donker ook weer een belevenis.

Iedereen bedankt en tot een volgende keer.

In oktober start ook het nieuwe trainingszeizoen en alle belangstellende jongelui worden van harte uitgenodigd om via het inschrijfformulier voor kennismakinslessen op maandagavond een kijkje te komen nemen in Pro Musica en uit te proberen of de majorettes bevalt!

Download hier het inschrijfformulier voor de aanbieding "Kennismakingslessen Majorette": majorettes inschrijfformulier.doc

Bekijk de foto's van 7 oktober in Alkmaar: foto's majoretteconcours Alkmaar
Bekijk de foto's van 8 oktober in Muiden: .foto's Majorettes in het Zonnetje

Tekst: Koos Schipper

Majorettes Succesvol in Alkmaar, 7 oktober 2007

Op Zondag 7 oktober sloten de majorettes van Crescendo in Alkmaar het wedstrijdseizoen succesvol af met een bijna gelijke score voor beide teams. "Zoop in Afrika", de show van de minirettes was goed voor 78,83 punten en met "It's Disco Time!" sleepten de oudsten 78,95 punten in de wacht.

Een goed eind van de wedstrijden!

In oktober start ook het nieuwe trainingszeizoen en alle belangstellende jongelui worden van harte uitgenodigd om via het inschrijfformulier voor kennismakinslessen op maandagavond een kijkje te komen nemen in Pro Musica en uit te proberen of de majorettes bevalt!

Download hier het inschrijfformulier voor de aanbieding "Kennismakingslessen Majorette": majorettes inschrijfformulier.doc

Tekst: Anja van Capelle

Uitslag Bliksemverloting 19 september 2007

Op woensdag 19 september vond de jaarlijkse bliksemverloting van muziekvereniging Crescendo plaats. Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

prijs nr.lot nr.prijs
1 3551 Set à 6 stapelbekers in houder
2 1020 Tosti apparaat
3 1346 Philips Vruchtenpers
4 1934 D V D - RECORDER
5 1074 kleuren-t.v. (37 cm)
6 0490 Handdoek + washand
7 3378 Legpuzzle
8 3865 Geschenkverpakking Adidas (for men)
9 3906 Accu-boormachine
10 2566 Curver koelbox 22 ltr.

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De familie R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76

Met dank aan alle kopers van loten !!
* onder voorbehoud van typefouten


Tekst: Anja van Capelle

Miss-Majoretteprijs voor Crescendo in Zwaag, 16 september 2007

In Sporthal “De Opgang” in Zwaag overheerste zondag 16 september jl. bij het gehele deelnemersveld van de majorettewedstrijden verbazing en teleurstelling over de lage jurering in zijn algemeenheid.
Deze viel ook ten deel aan “Zoop in Afrika” en “It’s Disco time!”, de shows van de teams uit Muiden.
Wel waren de dames heel blij met de toekenning van de Miss-Majoretteprijs. Deze ere-titel ging naar Dorea van Wees, als teamleidster van de minirettes.

Op zondag 7 oktober a.s. gaan de dames nog eenmaal in de herhaling in Alkmaar.


Tekst: Anja van Capelle

Verenigingsdag, 9 september 2007

Iedere keer staat de PR weer klaar. Het ene jaar een heel weekend en het volgende jaar een verenigingsdag.

Ja, vorig jaar een jubileum weekend en nu een gezellige dag rond "Pro Musica". En dan de vraag wat bedenken ze dit keer weer voor ons? Het weer zat ontzettend mee. Een rustige dag met soms wat zon en niet één regendruppel. Het is ze dit jaar weer helemaal gelukt om ons gezellig bezig te houden.
Bij binnenkomst een kop koffie/thee of limonade. Vervolgens de indeling in het blauwe, gele, rode of groene team. Naar buiten, daar stond een levensgroot ganzenbord op ons te wachten. Een van de teamleden fungeerde als levende gans. Zo waren er opdrachten te vervullen;een golfballetje in het gaatje mikken, water proosten, hoedje maken, lepeltje doorgeven met ping-pongballetje en diverse vragen beantwoorden. Al die tijd stond de gans op het bord. Bij een beurt kon het natuurlijk zomaar gebeuren dat de gans opnieuw moest beginnen. Kennelijk waren de leden veel sneller dan de PR-leden, want wij waren te snel klaar. Geen probleem het spel gewoon nog eenmaal spelen. Een glaasje fris en op pad door Muiden met vragen, een plattegrond en foto´s. Onderweg mocht een ijsje gegeten worden. Heel leuk om te doen.

Bij terugkomst in het gebouw stond de PR buiten en binnen pannenkoeken en spek te bakken. Dit maal geen barbecue, maar pannenkoeken een leuk initiatief. Na een vlaflip en koffie en nog even het gebouw opruimen een gezellige geslaagde dag.

Bekijk de foto's, klik hier.

Tekst: Anrea Rietbergen

Voorspeelconcert door leerling-slagwerkers en nog veel meer!, 3 juli 2007

Twee maal per jaar organiseren de leraren van de slagwerkgroep een "voorspeelconcert", waarin de leerling-slagwerkers laten horen wat zij zoal geleerd hebben.

Op dinsdagavond 3 juli 2007 stond daarom weer een aantal leerlingen in verenigingsgebouw Pro Musica "in het voetlicht". Helaas waren een paar leerlingen door bijzondere omstandigheden verhinderd om hieraan deel te nemen, maar dat maakte het optreden van de anderen voor het meer dan 30-koppige publiek extra bijzonder.

Door te luisteren naar Irma, Stan en Frank werd duidelijk, dat er ook in de toekomst van de slagwerkgroep "veel muziek zit"!
Na de leerlingen trad de slagwerkgroep aan om een drietal muziekstukken te laten horen. Met "Samba d' Afrique" werd begonnen en daarbij mochten alle leerling-slagwerkers meespelen; een waar feest voor groot en klein! Bij het horen, maar vooral ook het aanschouwen van "Streetbeats" werd het een ieder duidelijk waarom er zoveel emmers en speciekuipen verbruikt worden door de slagwerkers! Het slot van deze informele, van koffie, limonade en wat lekkers voorziene avond werd gevormd door een exclusief optreden van slagwerkleraar Glenn en zijn speciaal hiervoor naar Muiden gekomen collega Stijn als Japans slagwerkduo. Beiden kwamen hiervoor in de typisch Japanse kledij ten tonele en bespeelden met dikke stokken de Japanse trom. Een indrukwekkend optreden, waarbij de trillingen door het gebouw en het publiek gingen. Ook de erebekers bovenop de keukenluifel kwamen hier merkbaar niet onderuit!

Deze avond vormde hiermee een fantastische afsluiting van het slagwerkseizoen. Na de zomervakantie gaan repetities en lessen weer volop verder!

Bekijk de foto's, klik hier

Tekst: Anja van Capelle

Openingsconcert Spieringfestival, 29 juni 2007

De concertformule "Alle Hens aan Dek!" van 22 juni werd op vrijdagavond 29 juni in een iets uitgedunde versie herhaald door de fanfareleden van Crescendo en "De Meiden van de Kade".

Helaas kwam de regen "met bakken" naar beneden, zodat dit openingsconcert van het Spieringfestival startte met half doorweekte muzikanten, koorleden onder paraplu's, lege terrasstoelen en nauwelijks publiek op de Sluis.
Naarmate het concert vorderde konden de paraplu's opgeborgen worden en nam het publiek in aantal toe om te luisteren naar zang en muziek.

Ondanks de weersomstandigheden werd vol overtuiging opgetreden en kwam het Muider Schipperbitter-lied als toegift vol enthousiasme uit de vele kelen van koor, fanfare en publiek.

Tekst: Anja van Capelle

Majorettes 'SCOREN' ondanks slecht weer!, 24 juni 2007

De majorettes van Muziekvereniging Crescendo Muiden namen op zondag 24 juni 2007 deel aan een concours op het sportcomplex Dynamo in Ursem. Het wedstrijdterrein bleek een grasveld te zijn en de weersomstandigheden waren slecht: het regende tijdens de optredens van allebei de teams, zodat de natte batons (majorettestokken) een extra moeilijkheidsfactor voor de meisjes vormden.

Toch wist de jongste groep met hun show "Zoop in Afrika" 75,13 punten te verdienen, hetgeen een 'dikke' 2e prijs betekent. De 'senior-groep' gaf een discoshow ten beste en kreeg daarvoor 80,4 punten toebedeeld: een 1e prijs!! Deze uitslagen beloven weer veel voor het vervolg van dit wedstrijdseizoen. De dames van Crescendo zullen na de zomervakantie nog twee maal proberen de huidige puntentotalen te verbeteren, maar vooralsnog is men blij met de uitslag van deze eerste wedstrijd en is een felicitatie verdiend.

Voor een beeldimpressie van het concours in Ursem klik hier .

Tekst: Anja van Capelle

Zomeravondconcert "Alle Hens aan dek" , 22 juni 2007

Op vrijdag 22 juni 2007 waren “De Meiden van de Kade” te gast bij Crescendo’s fanfare tijdens het Zomeravondconcert in de goed met publiek gevulde Grote Kerk in Muiden. “Alle Hens aan Dek!” was de titel en het thema van dit concert, waarbij het koor van zeemansvrouwen prima combineerde. Ook de weersomstandigheden waren helemaal in ‘waterige’ stijl: vlak voor de aanvang van het concert goot het nog pijpenstelen!

Het kerkgebouw had gedeeltelijk een metamorfose ondergaan: het leven in, op en aan het water was tot leven gekomen! Deze indruk werd nog extra versterkt door de prachtige, zeer diverse ‘outfits’ waarin de spelers van de fanfare tevoorschijn kwamen. Vervolgens nam men plaats ‘in het water’. De gebruikelijke kleding bij optredens van “De Meiden van de Kade” paste hier perfect bij.
Na het welkomstwoord – van de als ladyspeaker fungerende Kapitein-ter-Zee Corina van Ast – stal dirigent John Brouwer de show door gekleed als hengelaar met allerlei visattributen te verschijnen en een complete act op te voeren totdat zijn dirigeerstokje uiteindelijk uit een hengelgedeelte tevoorschijn kwam. Daarna kon het muzikale werk beginnen.
De fanfare speelde diverse muziekstukken, waarbij door Annet Schipper en Sebastiaan Meijer solistisch werd opgetreden. Niet alle stukken hadden ‘water’ als thema (alhoewel Beethoven natuurlijk óók een watersportliefhebber kan zijn geweest … ?! ?), maar met “Pirates of the Carribean” werd in ieder geval ‘in stijl’ afgesloten.
Het merendeel van het repertoire van “De Meiden van de Kade” behoorde uiteraard wel tot de categorie ‘zeemansliederen’ en werd vol energie gezongen. Dirigent Vincent de Lange zong ook solo één van de door hem op muziek gezette gedichten van Slauerhoff.
Daarna wisten de dames het publiek en de fanfareleden te bewegen tot het meezingen van het “Muider Schipperbitter-lied” en de afsluitende kreet “Wie durft?” te roepen; en men durfde!!

Met de vertolking door de fanfare en de Meiden gezamenlijk van de liederen “Stella Maris” en “De Meiden van de Kade” kwam een einde aan dit sfeerrijke concert. De indruk leeft dat ook het publiek met een tevreden gevoel ‘voet aan wal zette’ om weer huiswaarts te keren.

Voor een beeldimpressie van “Alle Hens aan Dek!” klik hier .


Tekst: Anja van Capelle

Twee primeur-concerten op één dag, 2 juni 2007

Op zaterdag 2 juni 2007 beleefde Crescendo een dubbele primeur op concertgebied.

's Middags werd het Ranja-concert gegeven: een kleurrijke happening, speciaal voor kinderen om ze kennis te laten maken met alles wat een muziekvereniging aan instrumenten en muziek leren maken te bieden heeft.
Een sprookje uitgevoerd door de fanfare met een vertelster, optredens van leerlingen, en de filmmuziek van "The Lion King" gespeeld door de fanfare en voorzien van beelden uit deze film (waarop door de jeugd enthousiast werd gereageerd) maakten o.a. deel uit van dit kinderconcert.
Dirigent John Brouwer vertelde tussen de muziekstukken door aan de kinderen over alle instrumenten uit het orkest, waarbij de shirtkleuren van de spelers per soort instrument gelijk waren, zodat de kinderen aan het rood, geel, groen, enz. de muziekinstrumenten terug konden vinden.
Ook de blokfluitgroep liet - solistisch en samen met de fanfare - horen en zien wat er geleerd is en hoe leuk het is om muziek te maken met elkaar.
Na afloop konden belangstellenden de diverse instrumenten uitproberen en inschrijven voor een viertal kennismakingslessen op het instrument van hun keuze. Ook inschrijving voor de opleiding A.M.V. (algemene muzikale vorming), die bij Crescendo in de vorm van blokfluitlessen verzorgd wordt, is mogelijk. Aan het einde van de dag zag het ernaar uit, dat circa 6 kinderen zullen gaan starten met AMV/blokfluit, 1 leerling op een ander blaasinstrument en 2 leerlingen op trom.
Maar … inschrijven blijft natuurlijk nog steeds mogelijk!

Na een gezamenlijke maaltijd met soep, broodjes en krentenbollen stapten de muzikanten en dirigent in een andere outfit en werden alle stoelen en
instrumenten in en op auto's en aanhangers geladen om naar Muiderberg te rijden, waar op de Brink een openluchtconcert samen met muziekvereniging "G.A. Heinze" uit Muiderberg werd gegeven. Deze samenwerking vormde een vervolg op het Valentijnsconcert in februari, maar vormde door de locatie een primeur voor Crescendo.
Tijdens het concert traden niet alleen de harmonie en fanfare, maar ook de slagwerkgroepen van de beide verenigingen op; ieder onderdeel apart, maar ook gezamenlijk. De luisteraars hadden de tip om een eigen stoeltje mee te brengen, opgevolgd en zo konden muzikanten en publiek genieten van een avond vol muziek tijdens deze -ook qua weer- zeer aangename zomeravond.

Voor een "blik achteraf" op het Ranjaconcert concert, klik hier
En voor het Brinkconcert concert, klik hier

Tekst: Anja van Capelle

Koffieconcert Crescendo in feestweek, 29 april 2007

Het jaarlijkse feestweekconcert in de feesttent op het Vestingplein in Muiden is weer achter de rug.

Door alle onderdelen is vooraf hard gewerkt.
Maar ook “achter de schermen” is er veel werk verzet.
Afspraken met het Comité Openbare Feesten uit Muiden zijn gemaakt, als organisatie van de feestweek en de initiator van de tent, uniformen zijn zonodig aangepast, nieuwe kleding voor de majorettes is door ijverige naaisters vervaardigd, versiering is verzameld door de PR-commissie, muziek uitgezocht door muziekcommissie, programma´s en affiches zijn vervaardigd en verspreid, de media is geïnformeerd, de website is aangepast, de ladyspeaker geïnformeerd, uitnodigingen verzonden en transport georganiseerd.

Het was op deze mooie zonnige 29 april voor de meeste leden vroeg dag, want de tent moest ingericht en instrumenten en stoelen moesten van “Pro Musica naar de tent gebracht worden. O, wat een verrassing bij binnenkomst in de tent.
In tegenstelling tot vorig jaar en de gemaakte afspraken was de tent zo goed als schoon en het podium hoefde niet gedemonteerd te worden.
Heel relaxed kon begonnen worden met het inrichten en versieren van de tent.
Door de vele aanwezige handen was dit eigenlijk zo gebeurd.
Voor het eerst in mijn herinnering waren we ruim voor aanvang van het concert gereed, waardoor er nog tijd was voor een kop koffie en een boterham.

Welkom geheten door de ladyspeaker kon onder oog en oor van zo´n 180 aanwezigen om 12.00 uur gestart worden met het concert door de slagwerkgroep. Deze brachten een programma van hoge kwaliteit, waarbij de jonge garde liet blijken er al aardig bij te horen. Als slotstuk werd o.a. gespeeld op emmers, remschijven en speciekuipen. Een stuk waarmee het publiek werd verrast. Niet alleen door het geluid maar ook door de techniek van de spelers die “alles uit de kast haalden”. Na de slagwerkgroep was het de beurt aan de minirettes die ons meenamen in hun bijzondere kleding op de muziek uit “ Zoop in Afrika”. Een groep om voor de toekomst te koesteren. Hierna was de beurt aan de showgirls met “Disco Time”, op welke wijze ze ook gekleed gingen. Erg leuk en afwisselend.

Hierna was het alweer tijd voor de pauze met de gebruikelijke koffie met cake, geserveerd door het COF. Na de pauze was het de beurt aan de fanfare die een zeer gevarieerd programma bracht met de inbreng van 2 jonge solisten uit eigen gelederen. Ook een sprookje met vertelster behoorde tot het programma. Na afloop werd iedereen bedankt door de voorzitter van het COF, Karel Wiegert, die de muzikaal leiders en ladyspeaker in het bijzonder bedankte.

Na afloop werd hetzelfde ritueel van opbouwen, maar dan in omgekeerde volgorde uitgevoerd. Door de vele helpende handen was alles weer snel opgeruimd en kon iedereen nog van een zonnige middag genieten.

Bekijk alle foto's, klik hier
Tekst: Koos Schipper

Hollandse-Winter-Stamppotten-Avond, 10 maart 2007

Hoewel de winter al bijna ten einde was, werd op zaterdag 10 maart een Hollandse, winterse, stampotten avond georganiseerd door de PRcommissie in "ProMusica".

Weken van aardappelschillen gingen vooraf. Het gebouw was versierd met bloemen, kaarsen en Hollandse attributen. De ontvangst was om 17.00 uur door de Pr-commissie in aangepaste Hollandse-boerenkleding.
Op de achtergrond klonk Hollandse muziek. Iedereen had gehoor gegeven aan de vraag om eigen servies en bestek mee te nemen. (Dat scheelt afwassen.) Er werd eerste gezellig geborreld. Rond 18.00 uur was het zover, iedereen kon een plaats zoeken aan de opgestelde tafels. De maaltijd kon beginnen. Iedereen kon langs het buffet, om zijn eerder gemaakte keuze, zuurkool, boerenkool of hutspot op te laten scheppen . Natuurlijk voorzien van worst. Vergezeld van een lekkere (Bock)bier of wijn.
Zo zat iedereen uiteindelijk lekker en gezellig te eten. Als nagerecht werd ijs geserveerd. Hierna werd er nog enige tijd bijgepraat en nagepraat met koffie en thee. Tot slot werd opgeruimd en iedereen kon weer zijns weegs.

Een gezellige avond rijker en volgens de reacties voor herhaling vatbaar.
Tekst: Koos Schipper

Vaentijnsconcert, 14 februari 2007

Op woensdagavond 14 februari 2007 beleefde de fanfare van Crescendo Muiden een primeur door - voorzover bekend voor de eerste keer in haar geschiedenis -samen met de harmonie van muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg één orkest te vormen en op te treden ter gelegenheid van het Valentijnsconcert in de Grote Kerk in Muiden.

Dit concert werd aangeboden aan alle vrijwilligers, die actief zijn in onze gemeente en aan het concert werkten tevens het koor "Meiden van de Kade" en hun dirigent Vincent de Lange mee. Ladyspeaker tijdens deze avond was Ties Hilgers, directeur van het Muiderslot.
De leden van de beide verenigingen hadden er zin in en al een aantal gezamenlijke repetities achter de rug. Van fluit tot bugel en van bas tot bekkens … alle muzikanten hadden zich gemengd, hetgeen qua muziek te horen en qua outfit te zien was! De orkestdirigent voor deze avond was Peter Rieken, de dirigent van G.A. Heinze.
Vier gezamenlijke concertwerken stonden op het programma, waarbij - naast "Centuria" en "Oregon" - vooral de muziekstukken "Beethoven's Romance" en "Concerto d'Amore" een link legden naar het thema van deze avond.

Het talrijke publiek heeft merkbaar genoten van alle muziek en zang, en ook van de zijde van de muzikanten en zangeressen waren niet anders dan positieve geluiden te horen. Valentijnsconcert voor Vrijwilligers; een fantastisch initiatief, dat hopelijk gaat uitgroeien tot een vaste traditie!

Tekst: Anja van Capelle

Winnaars ballonnenwedstrijd 110 jaar Crescendo, 2 februari 2007

Tijdens de Stertocht in september vorig jaar organiseerde het 110-jarig Crescendo een ballonnenwedstrijd.

Op vrijdagavond 2 februari 2007 werden de winnaars van deze wedstrijd met hun ouders uitgenodigd in muziekgebouw “Pro Musica”.
Prijswinnaars waren Jurre Dikkerboom en Jesse Moolhuizen, die resp. een brandweerverzameling van Lego en een rock-gitaar kregen. Vanzelfsprekend bij een muziekvereniging werden zij ook getrakteerd op een serenade: “Lang zullen ze leven”!
Vanuit Oostzaan werd het wedstrijdkaartje van de ballon, die de verste afstand had afgelegd, teruggezonden.

Deze prijsuitreiking vormde de laatste, afrondende activiteit in het kader van het 110-jarig bestaan.

Tekst: Anja van Capelle