"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van crescendo-muiden.nl. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.


Kerstconcert i.s.m. noot voor noot uit muiderberg, 19 december 2006

In een goed gevulde Grote Kerk hebben we ons traditionele kerstconcert gegeven.
Deze keer was het ook de afsluiting van ons 110 jarig jubileum jaar.
Voor dit soort concerten worden lang van tevoren plannen gesmeed en afspraken gemaakt. Het is dan afwachten of alles volgens plan verloopt.

Zowel onze gasten, zangkoor Noot voor Noot uit Muiderberg, als Crescendo hadden een zeer gevarieerd en muzikaal programma samengesteld.
Afwisselend werd er opgetreden, waarbij zeker de blokfluitgroep niet vergeten mag worden
Dat de aanwezige toehoorders het een mooie avond vonden bleek uit de positieve reacties na afloop tijdens het uitschenken van de gratis chocolademelk en gluhwein, i.v.m. ons jublileum motto „wie jarig is trakteert“.

Foto's kerstconcert klik: hier

Tekst: Koos SchipperVoorspeelhappening door slagwerkleerlingen, 12 december 2006

Op dinsdagavond 12 december 2006 lieten alle slagwerkleerlingen zien en horen wat zij in de afgelopen periode bij Glenn en Job hadden geleerd. De avond was een groot succes! Ten opzichte van een half jaar geleden was er een grote uitbreiding in het aantal optredende leerlingen, in het niveau van de gespeelde stukken en in het aanwezige publiek te constateren. Heel positief allemaal! Zoals gebruikelijk werd iedereen voorzien van koffie, thee, limonade en iets lekkers erbij. Als afsluiting van de voorspeelhappening werden alle aanwezigen door Glenn, Job en hun collega Stijn getrakteerd op een uniek slagwerkoptreden, waarbij dit trio in bijpassende kledij verscheen. Het muziekstuk valt niet in woorden te beschrijven, maar werd ademloos gevolgd door het gehele publiek. Een ovatie volgde na afloop. Vervolgens werden alle slagwerkleerlingen uitgenodigd om tezamen met de slagwerkgroep een aantal muziekstukken te spelen. Ook hierop werd door het publiek enthousiast gereageerd. Al met al was dit slagwerkinitiatief weer goed voor anderhalf uur muziekplezier in ons eigen "Pro Musica".

Bekijk de foto's, klik hier

tekst: Anja van Capelle

Slagwerkers in concert, 9 december 2006

Op zaterdagavond 9 december 2006 was de slagwerkgroep van muziekvereniging Amicitia uit Kortenhoef te gast bij de Muidense slagwerkers. In een goed met publiek gevulde zaal van S.C. Muiden werd genoten van de klanken van de beide groepen.

Amicitia, onder leiding van Maarten Rongen, trakteerde het publiek o.a. op een Indianenverhaal uit de 19de eeuw in het westen van Amerika, muziek uit het Verre Oosten en een Braziliaanse samba. Bij Crescendo beleefden Lout en Brian deze avond hun concertdebuut. Crescendo bracht, onder leiding van Job van Duijnhoven, muziek uit alle werelddelen en nam het publiek o.a. mee naar een feestelijke dag in een Spaans dorp.
Een slagwerktechnisch hoogstandje was "Equal Fire", waarin de 'oudere' leden van de groep hun kunnen lieten horen. De finale van het concert werd gevormd door de uitvoering van drie gezamenlijke muziekwerken, waarvoor alle slagwerkers samenspeelden en de dirigenten om de beurt de muzikale leiding verzorgden. Een fantastisch gezicht en gehoor, zo'n grote groep! Dat met "Heart of Brazil" het einde nog een extra swingend 'feestje' werd, bleek duidelijk uit de reactie van het publiek: men riep en applaudiseerde om een welverdiende herhaling van het stuk, dat gehonoreerd werd.

Voor een beeldimpressie van de avond kan de fotolink worden aangeklikt. Let daarbij op de allerlaatste foto, want zó 'piano' (= zachtjes) kunnen slagwerkers echt spelen!

Foto's slagwerkconcert klik: hier

Tekst: Anja van Capelle

Majorettes bij Sinterklaasinstuif Muiderberg, 25 november 2006

Op zaterdagavond 25 november 2006 waren de majorettes van Crescendo aanwezig op de Sinterklaas-instuif, georganiseerd door de ondernemers van Muiderberg.

Tijdens deze instuif, waarbij prinsen en prinsessen de boventoon voerden, werden de prijzen van de kleurwedstrijd van de Muiderbergse ondernemers uitgereikt. Het was een feestelijke, druk bezochte bijeenkomst in "De Rijver", waar onze majorettes - ditmaal niet in kleding van een showthema, maar gekleed in hun officiële twirljurkjes - zich van hun beste kant lieten zien.
Voor deze gelegenheid werden de speciale "struttingen" (= serie van bewegingen met de majorettestok) op hippe Sinterklaasmuziek, zoals het "Chocoladeletteralfabet", uitgevoerd. Uiteraard werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om reclame te maken voor onze majorettegroepen!

Wie weet mogen we binnenkort ook uit Muiderberg meisjes bij onze teams verwelkomen? Dat zou leuk zijn!

Voor foto's klik hier

tekst: Anja van Capelle

Uitslag Bliksemverloting 8 november 2006

Op woensdag 8 november vond de jaarlijkse bliksemverloting van muziekvereniging Crescendo plaats. Hieronder volgt een overzicht van de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen.*

prijs nr.lot nr.prijs
1 890 Set à 6 stapelbekers in houder
2 4175 Tosti apparaat
3 4076 Philips Vruchtenpers
4 4233 Sportset (doel- en korfset)
5 1265 kleuren-t.v. (37 cm)
6 3028 Handdoek + washand
7 2924 Legpuzzle
8 162 Geschenkverpakking Gloria Vanderbilt
9 3179 Braun staafmixer
10 3521 Curver opbergbox op wielen

Prijzen kunnen - na telefonisch contact - worden afgehaald bij:

De familie R. Samplonius, Const. Huygenslaan 15, Muiden
Telefoonnummer: 0294 - 26 43 76
* onder voorbehoud van typefouten

Tekst: Anja van Capelle

Goed resultaat Benefietconcert!

Het Benefietconcert t.b.v. het Rode Kruis op 3 november jl. in Muiden heeft in alle opzichten goede resultaten voortgebracht.

Dankzij de vele aankondigingen en uitnodigingen vooraf, waren er toch weer méér bezoekers dan 2 jaar geleden in de Grote Kerk te verwelkomen; de optredende muziekverenigingen - Koninklijke Harmonie De Adelaar uit Weesp en Muziekvereniging Crescendo Muiden - brachten voor het eerst een concert nadat bij beide orkesten een dirigentenwisseling had plaatsgevonden; in beide gevallen was men na afloop tevreden (uiteraard blijft verdere verbetering nagestreefd worden!) en ook van de zijde van het publiek werden enthousiaste reacties gehoord; het Rode Kruis ontving deze avond heel veel euro's ……… 518,84 !!!

Dit bedrag kwam tot stand door de geheven entreegelden, de verkoop van koffie, limonade en frisdrank, de giften in de collectebussen bij de uitgang èn … een speciale gift van het jarige Crescendo, dat vanwege haar 110-jarig bestaan een even grote cheque uitreikte aan de voorzitter van het Rode Kruis, waarmee Crescendo haar jubileumjaarslogan "Wie jarig is, trakteert" nogmaals daadwerkelijk liet blijken.

Heel veel dank aan al het publiek en de gulle gevers voor al deze goede resultaten!

Voor een foto overzicht klik hier

Tekst: Anja van Capelle

Joop van Capelle onderscheiden

Op zondag 15 oktober 2006 is Joop van Capelle koninklijk onderscheiden.

Hij ontving de onderscheiding voor zijn inzet binnen Muziekvereniging Crescendo Muiden, zijn maatschappelijke betrokkenheid bij mensen in zijn omgeving en zijn inzet en steun binnen de bouwwereld.
Uit handen van burgemeester Worm-De Moel ontving hij de versierselen die horen bij de graad van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hoewel Joop liever niet in de schijnwerper staat gaf hij in korte bewoordingen aan dat hij er ontzettend trots op is dat hij de onderscheiding mocht ontvangen. Zaterdagavond ontving hij ook al een insigne, behorend bij het 40-jarig lidmaatschap van de vereniging.
Voor de ceremonie waren de burgemeester, familie, vrienden en kennissen met een bus vanuit Muiden naar Willemsoord (Ov.) gereden.
De vereniging hield daar haar 2-jaarlijks verenigingsweekend in cowboy en western-stijl.

Bekijk de foto's klik hier

Tekst: Ernst-Jan Zevering


MAJORETTES "TOP" IN ALKMAAR!

Crescendo's majorettes hebben nogmaals hoog gescoord tijdens de wedstrijden in Alkmaar op 1 oktober jl.

In de Pippi Langkous show van de majorettes waren goede technieken, grappige showelementen en stralende gezichten te zien, die voor een totaal van 81,5 punten zorgden en daarmee voor een "dikke" 1e prijs.

En ook de showgirls deden hun naam weer eer aan. "Hair" werd wervelend geshowd en ook hun opkomst en verlaten van het wedstrijdterrein ontlokte het publiek tot tweemaal toe een ovationeel applaus. Zij behaalden deze dag 80,5 punten; ook een welverdiende 1e prijs.
Prachtige resultaten in een juist door 2e prijzen gedomineerde wedstrijddag!

In dit wedstrijdseizoen zagen de majorettes kans om met alleen maar eerste prijzen naar huis te komen; een fantastische prestatie dankzij de inzet van alle meiden en hun instructrice, Martine Baltus. De resultaten verdienen een hartelijk "GEFELICITEERD"!

Tekst: Anja van Capelle

Stertocht Crescendo: een massaal muzikaal feest!

De stertocht, die Crescendo Muiden in het kader van de viering van haar 110de verjaardag georganiseerd had op zaterdagavond 23 september jl., is een waar en zeer massaal muzikaal feest geworden. Alle delen van Muiden werden vanaf half acht via zes verschillende routes van muziek voorzien door majorettes, slagwerkers en muzikanten uit 7 gemeenten.
Als eerste startte bij de Brandweerkazerne het Slagwerk Reünieorkest van Crescendo, waarin 14 oud-tamboers onder leiding van een oud-tamboermaître lieten zien en horen dat men muziek maken nooit verleert! Daarnaast traden het politieorkest uit Hilversum, majorettes uit Heemskerk, slagwerkers uit Abcoude en muziekverenigingen uit Muiderberg, Naarden en Weesp, en vanzelfsprekend Crescendo zelf op.
Na alle rondgangen door Muiden verzamelden alle 200 (!) muzikanten zich op het Vestingplein om één megakorps te vormen. Onder tromgeroffel werden de ballonnen van de kinderen, die deelnemen aan Crescendo's jubileum-ballonnenwedstrijd opgelaten en daarna vulde het megakorps al marcherend en musicerend de straten van Muiden. Op de Sluisbrug, de instrumenten in de richting van het Muiderslot gekeerd, werden ook stilstaand nog marsen gespeeld.
Tot slot speelden alle muzikanten na terugkeer bij de Brandweerkazerne het "Lang zullen ze leven" voor het jubilerende Crescendo.

De stertocht was voor publiek en deelnemers één groot muzikaal feest!

Klik hier voor een overzicht van de Stertocht, of klik in het menu op de link: foto's.

Tekst: Anja van Capelle

17 september 2006 ~ Wederom successen voor majorettes.

Voor de tweede keer in 2006 brachten de majorettes van Crescendo Muiden zeer succesvolle shows. Op zondag 17 september tijdens wedstrijden in de bomvolle sporthal van Edam ontvingen de beide teams welverdiende EERSTE PRIJZEN!

De majorettes traden op met miss-majorette Dorea van Wees als de roodharige Pippi Langkous in een vrolijke show rond Villa Kakelbont. De aankleding van de meisjes, de charme van de voorstelling en de twirltechniek die geshowd werd waren goed voor 83.13 punten en daarmee dus een 1e prijs.

Onder leiding van miss-majorette Wendy van Capelle gingen de showgirls terug in de tijd naar “Hair”. Op de welbekende melodieën uit deze musical en gekleed in speciaal vervaardigde outfits in de stijl van die periode dansten de dames met veel elan 82.58 punten bij elkaar; tevens goed voor een “dikke” 1e prijs.

Extra leuk was het feit, dat beide teams hogere punten behaalden dan eerder dit jaar. Instructrice Martine Baltus en al haar meiden konden zeer tevreden huiswaarts keren.

Op zondag 1 oktober a.s. zullen de beide shows, als afsluiting van het wedstrijdseizoen, nog eenmaal worden vertoond in Alkmaar, waarbij getracht zal worden nóg meer punten in de wacht te slepen.

Tekst: Anja van Capelle

Reünie brengt orkest voort!

Tijdens de reünie ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van Crescendo kwam een aantal oud-tamboers met het idee tijdelijk een speciaal reünieorkest op te richten.

Inmiddels ruim twee maanden verder in de tijd heeft dit orkest daadwerkelijk gestalte gekregen! De circa 15 slagwerkers komen niet alleen uit Muiden, maar ook van ver daar buiten! Er wordt serieus, maar vooral ook met heel veel plezier op de woensdagavond in "Pro Musica" gerepeteerd onder leiding van voormalig tamboer-maître en slagwerkinstructeur Koos Schipper. Alle bestaande trommen en een verzameling trommelstokken zijn tevoorschijn getoverd. Het is de bedoeling, dat dit unieke, eenmalige reünieorkest tijdens de Jubileum Stertocht op zaterdagavond 23 september a.s. zich zal laten horen en zien. Daarmee vormt dit een extra feestelijke toevoeging aan deze happening en bewijst het maar weer eens, dat muziek maken niet aan leeftijd gebonden is!

" Eens een muzikant, blijft altijd een muzikant! "

Komt het zien en horen, op 23 september a.s.!

Klik hier voor een overzicht van beelden tijdens de repetities, of klik in het menu op de link: foto's.

Tekst: Anja van Capelle

2 juli 2006 ~ Rëunie Crescendo Muiden

Dat Crescendo dit jaar 110 jaar bestaat is al een tijd bekend. Op 7 mei was een groots feest en op 23 september komt er een stertocht door Muiden met diverse muziekkorpsen. In het kader van dit feest werd tevens een reünie georganiseerd. Een korps dat 110 jaar bestaat heeft natuurlijk veel leden in de loop der tijd gekend.

Natuurlijk zijn de leden van het eerste uur niet meer levend, maar toch konden veel oud-leden uitgenodigd worden. Het weer was Crescendo goed gezind, zo konden er buiten diverse zithoekjes ingericht worden, waar men dankbaar gebruik van maakte. De (oud)leden, die deze dag bezochten werden verwelkomd met koffie en gebak, waarna men kon genieten met het weerzien van andere (oud)leden. Veel mensen hadden elkaar jaren niet meer gezien. Al pratend kon men kijken naar oude foto's en films. Soms moest goed worden gekeken om iemand te herkennen, maar dan was er de pret:"Moet je mij zien, wat was ik nog jong" "He, daar was je nog niet kaal of grijs" Al snel vormde zich buiten een groep van majorettes van het eerste peloton, dat destijds was opgericht. Veel lol onder de dames.
Binnen vormde zich een groep oud-tamboerleden samen met hun vroegere tamboer-maître Koos Schipper. Hier werd het idee geboren om een rëunie tamboerorkest te formeren voor de stertocht in september. Of dit gaat gebeuren zien wij in september. Tevens waren drie oud-dirigenten: Joop de Winter, Harrie Broun en Jacob Jansen aanwezig, waarbij Joop de Winter Crescendo een swingende Sinterklaas mars aanbood.

Al met al een zeer geslaagde dag.

Tekst: Andrea Rietbergen

30 juni 2006 ~ Afscheid in Country & Western - stijl

Op vrijdagavond 30 juni 2006 gaf de fanfare een zomeravondconcert in de Grote Kerk in Muiden. Sinds een aantal jaren is het gebruikelijk een thema aan dit concert te geven, dat herkenbaar terugkomt in de "aankleding" van de concertlocatie, de "outfit" van de ladyspeaker en muzikanten (die dit keer dus níet in hun gebruikelijke uniform optraden!), en het repertoire dat ten gehore wordt gebracht. Muziekstukken, zoals "Country Roads", "Oregon", "Indian Summer" en "Moment for Morricone" met filmmuziek van diverse westerns gaven een goede impressie van de tijd van de cowboys en indianen.

Dirigent Lex Blankestijn is inmiddels beroemd om zijn originele invulling van de vraag "wat trek ik aan?". Dit jaar stapte hij in een zwart-wit boevenpak, geketend met een "zware" ketting met kogel aan zijn been, op de "bok"(= dirigeerplatform) om het concert van cowboys, indiaan, Mexicaan, enzovoorts, te leiden.

Omdat dit het laatste concert was, dat zich in een binnenruimte voltrok, vormde het tevens het afscheid van Lex als dirigent van Crescendo. De ladyspeaker stond uitgebreid stil bij het achtjarige dirigentschap van Lex bij de fanfare voordat het "Concerto d' Amore" werd gespeeld. Dit muziekstuk was speciaal door Lex voor het repertoire van dit concert gekozen vanwege de speciale betekenis ervan voor hem: het had destijds ook bij zijn start bij de fanfare op de lessenaar gestaan. Na afloop van dit muziekstuk nam Joop van Capelle, als voorzitter, even de microfoon van de ladyspeaker over om Lex nogmaals te bedanken voor zijn jarenlange, grote inzet voor Crescendo. Namens de vereniging overhandigde hij aan Lex een cadeau: een bronzen beeld van een dirigent in actie. Daarna werd - wederom zeer symbolisch - het concert beëindigd met "The Final Countdown".

Lex en de fanfare kunnen terugkijken op een muzikaal en sfeervol afscheidsconcert.

Tekst: Anja van Capelle

22 juni 2006 ~ De voorspeelmiddag van de Leerling-slagwerkers.

Op donderdagmiddag 22 juni 2006 was er een voorspeelmiddag in “Pro Musica”, georganiseerd door slagwerkleraar Glenn Liebaut, waarbij drie jeugdige slagwerkers hun kunnen vertoonden. Bij de entree van de zaal lag er een heus programmablad voor het publiek, dat helaas niet in grote getale verscheen.

De optredens van Frank Meijer, Lout Rosenberg en Brian Braaksma werden die middag door een driehoofdige jury beoordeeld.
De slagwerkers traden om de beurt meerdere malen op met kleine trom, claves en bongo’s en brachten muziekstukken van M. Peters en G. Bomhof ten gehore. Er werd super geconcentreerd gespeeld en ondanks de spanning was prachtig te horen wat ze allemaal al geleerd hadden.
Aan het einde van het mini concert gaf Glenn op enthousiaste wijze aan zijn leerlingen tips voor de toekomst mee, nadat hij ze natuurlijk eerst een grote ‘pluim’ voor hun optredens had gegeven. Hierna kregen de jongens alledrie een mooi diploma als afsluiting van het leerjaar overhandigd.

Met koffie, limonade en een heerlijke, Belgische lekkernij erbij werd dit middaggebeuren gecompleteerd.
Het ligt in de bedoeling ook in het volgende studiejaar één of meerdere voorspeeluurtjes te organiseren. Ze zijn een echte “aanrader”!

Tekst: Anja van Capelle
Nationale Ere-titel voor Minirettes Crescendo seizoen 2005

De Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen reikt aan het einde van elk majorette wedstrijdseizoen aan de majorettegroep met het hoogste aantal punten in een divisie een officieel K.N.F.M. ‘Ere-diploma’ uit.

In het seizoen 2005 hebben de Minirettes van Crescendo Muiden, met hun Alladin-show, uitkomende in de divisie ‘Jeugd 1 beginners’ de meeste punten gehaald van alle groepen in Nederland, uitkomende in díe divisie. Een geweldig resultaat!

Onlangs werd het ere-diploma ontvangen.
Crescendo is extra trots op haar jongste majorettegroep!

Tekst: Anja van Capelle


18 juni 2006 ~ VERSLAG MAJORETTECONCOURS VOLENDAM

Op zondag 18 juni 2006 behaalden de majorettegroepen van Crescendo 1e prijzen in Volendam.

Op de wedstrijdvloer in sporthal "Opperdam" werd door de minirettes de Pippi Langkous show uitgevoerd. De meisjes waren daarbij gekleed in gele jurkjes, bont gestreepte kniekousen en voorzien van twee, dwars op het hoofd staande paardenstaartjes in het haar. Door een wervelende choreografie en een goede technische uitvoering werden 80.85 punten bij elkaar verdiend. Miss-majorette Dorea van Wees mocht hiervoor de 1e prijs in de jeugddivisie in ontvangst nemen.

De majorettes onder leiding van Wendy van Capelle gingen tijdens deze wedstrijd "terug in de tijd" en brachten een show anno 1968 op muziek van "Hair", waarbij de outfit geheel in stijl was tot en met de wijd uitlopende broekspijpen en de banden om het voorhoofd. Dat ook deze grote groep jongedames zich intensief had voorbereid en dat de jury dit op waarde wist te schatten bleek duidelijk uit de jurybeoordeling: 80.88 punten, een 1e prijs in de 3e divisie!

Instructrice Martine Baltus en haar meiden keerden tevreden huiswaarts!

Tekst: Anja van Capelle


10 juni 2006 ~ VERSLAG CONCOURS SLAGWERKGROEP MAASSLUIS

De slagwerkgroep van muziekvereniging Crescendo heeft zaterdag 10 juni in Maassluis met 81 punten een eerste prijs behaald op het concours aldaar.

De groep gooide, onder leiding van de eveneens tevredene dirigent Job van Duijnhoven, met vijf werken op hoge ogen door deze bijna perfect te spelen en mooie punten te behalen. “We hebben laten zien wat we kunnen. We hoopten vooraf op wat meer punten om te promoveren naar de eredivisie. Dat is niet gelukt, maar ik denk dat we tevreden moeten zijn met wat we behaald hebben. We hebben goed gespeeld en daar zijn we tevreden mee”, zo zei van Duijnhoven na de prijsuitreiking in een bloedheet Koningshof.

Voor de twee verplichte werken kreeg de groep 81,25 punten en voor de drie vrije werken werden 80,75 punten toebedeeld. Dat betekent voor de groep dat zij een prachtig resultaat hebben neergezet en met dit punten aantal de plaats in de eerste divisie opnieuw waar hebben gemaakt.

Tekst: Sjoerd Stoop
VERSLAG JUBILEUMCONCERT

Waar we lang naar uitgekeken en hard aan gewerkt hebben is alweer voorbij. Ons jubileum concert.
Het was fantastisch. Van zo'n concert kun je vooraf alleen maar dromen. Het weer was mooi. Niet te warm en droog, waardoor we met een gerust hart de tijdelijk niet nodige instrumenten buiten konden zetten. De grote opkomst van het publiek, waardoor er mensen zelfs buiten moesten staan. Ook de leden die geen plaats meer in de tent hadden kunnen bemachtigen en moesten wachten op het eigen optreden, konden door de verwijderde achterwand zo nog alles zien en horen.
De tent was feestelijk versierd. Alle leden waren voorzien van een feestelijke corsage. De ijskar waar iedere bezoeker een gratis ijsje kon halen. Voor de aanvang van het concert al een cadeau van de gemeente,uitgereikt door de burgemeester, in de vorm van een cheque.

En dan de optredens zelf. De slagwerkgroep, minirettes, blokfluiten, showgirls, leerlingen en de fanfare. Je kon duidelijk zien en horen dat er goed geoefend was om dit concert tot een succes te maken. Dat dit door het publiek gewaardeerd werd, bleek wel iedere keer uit het luide applaus. Na de pauze, waarin iedereen voorzien werd van een "natje en een droogje", is het een echt een feest geworden.
Joseph Custers heeft de gehele vereniging en het publiek op sleeptouw genomen. Zo is het voor Crescendo en het publiek een hele mooie concertmiddag geworden, waar we met zijn allen met plezier op kunnen terugkijken. Het jarige Crescendo heeft op alle fronten echt getrakteerd!

Iedereen bedankt voor zijn inzet en medewerking. Ook de mensen achter de schermen. En nu op naar ons volgende (cowboy en indianen) concert, op 30 juni in de Grote Kerk in Muiden.

Klik hier voor de foto's van het concert...

Tekst: Koos Schipper

UITSLAG KLEURWEDSTRIJD CRESCENDO

Muziekvereniging Crescendo organiseerde in het kader van haar 110-jarig bestaan een kleurwedstrijd voor de jeugd uit Muiden. Op woensdagavond 3 mei jl. werden in "Pro Musica" alle inzendingen beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit Wim Gerritsen (voorzitter M.O.R.) en Dick Rozendaal (voorzitter C.O.F.).
Tijdens Crescendo's jubileumconcert op 7 mei jl. hingen alle ingeleverde kleurplaten langs de wanden in de feesttent en werden de prijswinnaars en -winnaressen bekend gemaakt door de met Crescendo optredende Joseph Custers. De prijzen werden gewonnen door:

In de leeftijd van 4 t/m 6 jaar:
1e prijs Beau Hasenaar
2e prijs Bram (zonder vermelding achternaam)
3e prijs Noa van den Akker

In de leeftijd van 7 t/m 9 jaar:
1e prijs Selmar Oktar
2e prijs Taj Kroon
3e prijs Marloes van Ingen

In de leeftijd van 10 t/m 12 jaar:
1e prijs Esmée Pluygers
2e prijs Larissa Slokker
3e prijs Quinty Meester.

De prijswinnaars, die niet tijdens het jubileumconcert in de tent waren, zullen gebeld worden om alsnog hun prijs in ontvangst te kunnen nemen. Alle kinderen worden bedankt voor hun prachtige kunstwerken. En één ding was heel duidelijk: Crescendo staat er gekleurd op!!

Tekst: Anja van Capelle
Crescendo jubileum etalages

Vanwege haar 110-jarig bestaan heeft Crescendo aan alle ondernemers in Muiden die een pand met etalageruit(en) bezitten, gevraagd een speciale Jubileum-etalage in te richten.
Met een overweldigend enthousiasme werd hierop positief gereageerd door meer dan 20 bedrijven, die vanaf maandagavond 10 april hun "etalagemateriaal" af konden halen in "Pro Musica". Een uittocht van muziekinstrumenten, uniformen, wedstrijdbokalen, muzieknoten, enz. enz. was het gevolg! Onder de link "foto's" is een kleine impressie van de eerste etalages te zien.
Na de Paasdagen hebben de winkels e.d. in Muiden ervoor gezorgd dat iedereen met Crescendo en haar 110de verjaardag wordt geconfronteerd. De ondernemers hebben hierbij al heel wat creativiteit ten toon gespreid!

Klik hier voor een fotoreportage van de etalages...

Tekst: Anja van Capelle

110 jaar: Crescendo in kleur

Om ook de jeugd haar 110de verjaardag mee te laten vieren, organiseert muziekvereniging Crescendo Muiden een kleurwedstrijd voor kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar.

De afbeeldingen zijn getekend door Leona Oosterbroek en hebben met het 110-jarig bestaan te maken. De kleurplaten worden na Pasen o.a. via de scholen aan alle kinderen verstrekt.
De ingekleurde platen kunnen tot uiterlijk 1 mei 2006 worden ingeleverd in de speciale jubileumbus bij Fleurries & Frutsels, Naarderstraat 18 in Muiden.
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens Crescendo's Jubileumconcert op zondagmiddag 7 mei in de feesttent op het Vestingplein.

… meedoen is natuurlijk gratis …

Tekst: Anja van Capelle11 februari 2006 ~ slagwerk-spektakel in muiden!

Op zaterdagavond 11 februari 2006 zorgden de slagwerkgroepen van Muziekvendel Nardinc uit Naarden en Muziekvereniging Crescendo Muiden in de zaal van S.C. Muiden voor een echt slagwerk-spektakel.

De gastvereniging beet de spits af door de tijd vóór de pauze te vullen met een non-stop slagwerkgebeuren, dat zeer origineel in elkaar stak en waaraan de instructeur en componist van de nodige, uitgevoerde slagwerknummers – Karel van Kampen – zelf ook enthousiast deelnam. Bij de opkomst werden alle slagwerkers persoonlijk voorgesteld aan het publiek en later werd hier nog een vijftal zeer jeugdige slagwerkers aan toegevoegd, dat ook hun mannetje stond!
De uitgevoerde muziek varieerde van “zestien maten” marsmuziek tot een samba-sound, en van “The Handman” (handgeklap met voetenwerk) tot aan “Triplet Basic”, waarbij op drie base drums muziek, zoals op de enorme Japanse trommen, werd uitgevoerd. Alle groeps- en muziekstukwisselingen liepen in elkaar over door kleine, humoristische acts van de spelers. Heel grappig!
Nadat zo’n driekwart gedeelte van dit programma was uitgevoerd, verscheen een nieuw jeugdlid in de spotlights: een meisje, dat pas vijf maanden slagwerkles had en samen met haar instructeur een goed duet te horen gaf. Knap, hoor!
Zowel het muzikale programma, als het enthousiasme dat van de gezichten van de slagwerkers af straalde, was zeer de moeite waard!

Na de pauze namen de slagwerkers van Crescendo op de vloer plaats, die inmiddels bomvol met instrumenten stond. Nu was er ook voor lady-speaker Corina van Ast iets meer “eer te behalen”, want in dit programmagedeelte zaten pauzes tussen de muziekstukken, zodat zij aan de luisteraars iets kon vertellen over de inhoud van de muziek, die voorgeschoteld werd. Ook nu konden weer veel gevarieerde muziekstijlen en technische hoogstandjes worden beluisterd. En ook al leek het er misschien op, dat met bijvoorbeeld “Japanese Takeaway” en “Samba d’Afriek” een herhaling van Japanse slagwerkmuziek en samba-sound zouden plaatsvinden …
… Crescendo bracht onder leiding van Job van Duijnhoven op geheel andere wijze toch geheel andere muziek. Als laatste nummer speelde zij “Tschaaa…!”, waarbij twee slagwerkers zich letterlijk en figuurlijk “in het zweet werkten” om een geweldig slotnummer ten gehore te brengen. Fantastisch!

Tot slot voegden alle slagwerkers van deze avond zich samen in één grote groep, die met twee laatste muziekstukken - waarvan Karel en Job er elk één dirigeerden - op “daverende” wijze afscheid nam van het publiek.

Het was een geslaagd concert!!

Voor een indruk van dit concert, weergegeven in fotomateriaal, kunt u de foto-link aanklikken of een bezoek brengen aan de website van Muziekvendel Nardinc: http://nardinc.vestingstars.nl


Tekst: Anja van Capellearchief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004