Afdelingen
 


de Fanfare
De fanfare is opgericht in 1896.
De dirigent is: Peter Goosensen
Les wordt gegeven door gediplomeerde docenten.
Repetitie: Vrijdag, 20.00 uur - 22.00 uur

Voor veel mensen is niet duidelijk wat het verschil is tussen een fanfare- en een harmonieorkest. In een fanfare wordt alleen geblazen op koperen blaasinstrumenten, dus wel: Bugel, trompet, schuiftrombone hoorn saxofoon enz., maar niet: dwarsfluit, klarinet, hobo enz. Voor leerlingen geldt dat zij na ruim een schooljaar les mee kunnen doen met de "echte" fanfare.Opleidingsorkest Toetti

Repetitie: vrijdag van 19.00 uur - 19.45 uur
Locatie: Pro Musica.
Dirigent: Peter Goosensen

Crescendo heeft de laatste jaren, o.a. door scholen projecten, erg veel inspanningen gedaan om de Muider jeugd, maar ook oudere jeugd geïnteresseerd te krijgen om muziek te maken. En, niet zonder succes.Nieuwe ,jonge, leden melden zich aan voor verschillende instrumenten.
Als aanvulling op de lessen die zij op hun instrument krijgen,kon in 2014 gestart worden met een Opleidingsorkest om zo te leren spelen in een orkest. Ze worden daarbij geholpen door een paar oudere leden.

De wekelijkse repetities op vrijdagavond zijn niet alleen gezellig, maar er wordt ook hard gestudeerd.

Wil je zien en horen hoe het er aan toe gaat, kom eens langs om te zien en te horen wat er zoal gespeeld wordt.
Evenementenband - feestband
De evenementenband is een gelegenheidsorkest, bestaande uit leden van de fanfare en de slagwerkgroep. Deze kapel treedt op bij feestelijke gelegenheden, zoals bijvoorbeeld het Spieringfestival.
In de periode rond kerst wordt de "kapel" omgedoopt in de "kerstband" en wordt het 'normale' repertoire tijdelijk vervangen door een kerstrepertoire.