"In de schijnwerper" is de actualiteitenrubriek van Crescendo muiden. Hier vindt u berichten over recente gebeurtenissen rondom de vereniging of leden van de vereniging. Uiteraard zullen de berichten enige tijd online blijven staan, zodat u ook de inmiddels wat minder actuele berichten nog terug kunt lezen.

Voor de links naar "In de Schijnwerpers" van voorgaande jaren klik hier.Concert in De Hogeweyk, Weesp - 5 mei 2018

Zaterdag 5 mei verhuist Muziekvereniging Crescendo Muiden al haar instrumenten naar “De Hogeweyk” in Weesp om daar de bewoners van deze beschermde woonbuurt voor mensen met de ziekte van Alzheimer en/of dementie te trakteren op een muzikale middag.

Naast de fanfare zal – als alles volgens planning verloopt – ook het opleidingsorkest “Toetti” deze middag van zich laten horen. Het figuurlijke ‘muziek voor jong en oud’ zal dan ook letterlijk zo zijn: alle leeftijden maken muziek en/of kunnen ervan genieten!

Behalve alle bewoners zijn ook andere belangstellenden hierbij van harte welkom als luisteraar. De bewoners van “De Hogeweyk” en de leden van Crescendo ontmoeten u graag op:

5 mei, om 14.30 uur
in het theater van “De Hogeweyk”
Heemraadweg 1, 1382 GV WeespKoningsdag en Dodenherdenking, 27 april en 4 mei 2018

Twee geheel verschillende gebeurtenissen: een moment van vieren en een moment van herdenken, maar op beide vrijdagen is Crescendo daarbij aanwezig.

Het Comité voor Openbare Feesten (COF) in Muiden organiseert op Koningsdag de Aubade, waarbij de verjaardag van Koning Willem Alexander wordt gevierd en er – naast ons volkslied – ook volop met andere liederen meegezongen kan worden. De fanfare is vroegtijdig aanwezig op de Sluis, middenin Muiden, en zal met haar muziek de viering starten, het hijsen van de vlag omlijsten en het zingende publiek ondersteunen.

Vrijdag 27 april om 10.00 uur: Aubade

Een week later is de Nationale Dodenherdenking, waarbij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties worden herdacht.
Ook nu zal de door het COF georganiseerde stille tocht vanaf de kerk naar de Algemene Begraafplaats in Muiden voorafgegaan worden door onze tamboers en zal de fanfare ter plaatse het trompetsignaal Taptoe, de Last Post, twee coupletten van het Wilhelmus en bijpassende, stemmige muziek verzorgen.

In onze ‘roerige’ wereld blijft dit moment van stilte, herdenken, bezinning en verbinding zéér waardevol.
Wij hopen dat met velen te mogen delen.

Vrijdag 4 mei om 20.00 uur: DodenherdenkingOrkest-les van schoolproject Het Fantastisch Muziekproject, 9 april 2018

Bijna twee maanden geleden maakten de leerlingen uit groep 5 van de beide basisscholen in Muiden kennis met allerlei muziekinstrumenten in het kader van Het Fantastisch Muziekproject.

In de tussenliggende tijd werd er door de kinderen hard geoefend op het instrument van hun keuze en dat was op maandagmiddag 9 april goed te horen! In “Pro Musica”, het muziekgebouw van Crescendo, vond de eerste repetitie van de schoolorkesten uit Muiden plaats.

Met bugels, cornetten, trompetten, saxofoons, “boomwhackers” (slagwerk-pijpen met verschillende kleuren en dus verschillende toonhoogten!) en hun zangstemmen lieten de leerlingen horen en zien dat de liedjes “Hallo allemaal” en “In the Jungle” niet alleen van televisie bekend bij ze zijn! Vol aandacht voor de docenten van de Gooise Muziekschool werd er gemusiceerd.

Op maandag 16 april is er het eindresultaat van dit muzikale Schoolproject: een heus concert met publiek in de R.K. kerk in Muiden.

Voor foto’s van de orkest-les: klik hierConcert with Friends voor Stichting Alzheimer Nederland, 16 maart 2018

Op vrijdagavond 16 maart werd de prachtige traditie van een concert voor een goed doel in ere gehouden: alle opbrengsten waren deze avond bestemd voor Alzheimer Nederland, de stichting die zich inzet voor mensen met de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Fantastisch werk, en een goed doel dat o.i. geen verdere uitleg behoeft.

Onze fanfare zorgde samen met een keur aan (lokale) artiesten voor de invulling van het concertprogramma, dat daardoor zéér gevarieerd qua samenstelling was. Vanwege deze unieke samenwerking werd de titel van het concert omgedoopt van Benefietconcert naar Concert with Friends.

De fanfare speelde zelf enkele concertwerken, waaronder de filmmuziek van Crimson Tide (over een dreigende kernoorlog), maar begeleidde met de ‘Second Waltz’, ‘A Salzburg Impression’ en ‘Evening Song’ ook John Alfredo en Guus Kroon, die op de tonen van deze muziek verhalen vertelden en hun eigen dichtwerken voordroegen. De 11-jarige Vera Lynn de Groot verwarmde ieders hart met een prachtig solo-optreden op gitaar, dat ze afsloot met haar lievelingsnummer van The Beatles. De fanfare speelde een gedeelte uit de opera ‘Cavalleria Rusticana’, waarop operazangeres Harriët Meijers een schitterend ‘Ave Maria’ vertolkte. Ron Griffioen bracht het publiek naar een geheel ander genre en zong, begeleid door Crescendo, vol overtuiging het beroemde lied ‘Sway’ van Michael Bublé. En Arianne Bavinck en Isabelle von Balluseck lieten als zangduo samen met de fanfare de kerk swingen met hun vertolking van het lied ‘That Man’ van jazz- en popzangeres Caro Emerald.
Crescendo heeft de inzet van al deze artiesten voor dit benefietconcert zeer gewaardeerd en enorm genoten van de samenwerking met hen!

Het was een heel bijzondere concertavond, die door het publiek zichtbaar én hoorbaar werd gewaardeerd! En datzelfde gold voor alle medewerkenden aan de avond.
De Activiteitencommissie van de Grote Kerk stelde de kerk hiervoor kosteloos beschikbaar en ook alle musici traden belangeloos op; elke eurocent was deze avond alleen voor het goede doel.

Dankzij een kerk vol luisteraars die entree betaalden, giften en de verkoop van consumpties bedroeg de totale opbrengst voor de Stichting Alzheimer: € 745,--!

Namens ons allen aan ú allen: dank u wel hiervoor!!

Via de foto’s kunt u nog een keer nagenieten; klik: hierSchoolproject Het Fantstisch Muziekproject, 19 februari 2018

Vanuit het Jubal-fonds wordt het financieel mogelijk gemaakt om de leerlingen uit groep 5 van de beide basisscholen in Muiden kennis te laten maken met muziek en muziekinstrumenten.

In samenwerking met de scholen en onze muziekvereniging verzorgen docenten van de Gooise Muziekschool de invulling van dit project. De grote, centrale bijeenkomsten daarvan vinden plaats in “Pro Musica”, het muziekgebouw van Crescendo.

Op maandagmiddag 19 februari startte het project met een introductie-les in ons gebouw: 38 jongens en meisjes kregen uitleg over samen muziek maken, een aantal blaasinstrumenten en hoe je die qua mondstuk moet bespelen om er geluid uit te krijgen. Er werd enthousiast gereageerd, volop geprobeerd en veel gelachen! Tot slot waren er voor alle leerlingen “boomwhackers” (gestemde slagwerk-pijpen), waarmee – na wat uitleg en oefenen – met elkaar een heus lied werd gespeeld!

Alle leerlingen mogen nu hun voorkeur voor een drietal instrumenten kenbaar maken en krijgen een aantal weken in kleine groepjes op school les op één van de instrumenten van hun keuze. Daarna worden in “Pro Musica” twee groepsrepetities met het totale schoolorkest gehouden en op maandag 16 april zal het eindresultaat van dit muzikale Schoolproject te zien en te horen zijn in de R.K. kerk in Muiden.

Van deze introductie-les kunt u via de foto’s meegenieten; klik: hier 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schijnwerpers voorgaande jaren

archief: in de schijnwerper 2017
archief: in de schijnwerper 2016
archief: in de schijnwerper 2015
archief: in de schijnwerper 2014
archief: in de schijnwerper 2013
archief: in de schijnwerper 2012
archief: in de schijnwerper 2011
archief: in de schijnwerper 2010
archief: in de schijnwerper 2009
archief: in de schijnwerper 2008
archief: in de schijnwerper 2007
archief: in de schijnwerper 2006
archief: in de schijnwerper 2005
archief: in de schijnwerper 2004