Muzikale Leiding
 

 

Dirigent fanfare en instructeur koperblazers en saxofoon ~ Karel Jongerling


Even voorstellen dan maar. Mijn naam is Karel Jongerling, geboren in 1967 en nu woonachtig in Zeewolden.

Ik werk al meer dan 28 jaar als dirigent/docent bij verschillende verenigingen.
Ik heb hierdoor ervaring op gedaan met orkesten en muzikanten op verschillende niveaus. Zo verschillend als de orkesten waren, zo verschillend waren ook de concerten en het repertoire van deze orkesten. Met deze orkesten heb ik ook meerdere keren gewerkt met zanger(s)essen, koren en instrumentalisten(solisten), dit geeft dan iets extra’s tijdens een concert, en zijn zeer inspirerend.

 

 

Ik heb bij alle verenigingen, waaronder bij Crescendo, de leiding over het leerlingenorkest.

Het hebben van een leerlingenorkest en leerlingenopleiding, vind ik van zeer groot belang. Hiermee wordt de doorstroming naar het “grote orkest”, handhaving en/of verbetering van het niveau en het voortbestaan van de vereniging gewaarborgd.

Vandaar dat ik ook blij ben de koper- en saxleerlingen van Crescendo les te mogen geven, zodat we samen snel de eerste stappen kunnen zetten op weg naar het opleidingsorkest Toetti.

Want samen muziek maken is zoveel leuker!Slagwerkleraar ~ Karel van Kampen

Even voorstellen…. Mijn naam is Karel van Kampen. Sinds 1989 maak ik muziek in verenigingsverband. Van 1997 tot 2001 volgde ik de opleiding Theatermaken aan de Acteerstudio in Den Haag. Daarnaast had ik bij diverse muzikanten privé-lessen in de meest uiteenlopende muzikale disciplines. Na deze opleiding en lessen was ik werkzaam als theaterdocent/regisseur bij onder meer; Kunstencentrum de Hint in Aalsmeer en Buurthuis ’t Hoekie in De Bilt. Daarnaast was ik ook werkzaam als slagwerkdocent/instructeur bij Muziekvendel Nardinc uit Naarden.

In 2004 werd mijn eenmanszaak “Karel van Kampen Podiumkunsten” opgericht. Sindsdien gaf ik les bij verschillende muziekverenigingen en verzorgde de instructie en lessen bij onder andere; KnA uit Uithoorn, Concordia uit Eefde en Jubal uit Weesp. Thans ben ik werkzaam als instructeur/docent/muzikaal-coach bij Muziekvendel Nardinc uit Naarden, Koninklijke Harmonie de Adelaar uit Weesp, Showband Oranje uit Amersfoort, Amusementsorkest Muziekenzo uit Almere en Jeugdorkest JONG uit Naarden.

Een ander onderdeel van mijn eenmanszaak is de website www.kvkmuziek.nl waar online composities en arrangementen kunnen worden besteld. Ik arrangeerde en componeerde muziek voor onder meer; Het Parnassus Ensemble, Feestkapel de Blaasbalgen en Slagwerkgroep Hypercussion. Thans ben ik huisarrangeur/-componist van onder andere; De Striepersgatse Hofkapel, Showband Oranje, en Blaaskapel De Wallenkraaiers. Kenmerkend voor de composities en arrangementen is de combinatie van een breed klinkend stuk muziek en een hoog amusementsgehalte.