2007 - 2008


CONCERTEN

Dit jaar werd het jaarlijkse Rode Kruis concert, samen met De Adelaar, gehouden in de Van Houtenkerk in Weesp.
Op 20 december vond het jaarlijkse kerstconcert in de Grote- of St. Nicolaas kerk in Muiden plaats. Niet alleen de fanfare maar ook de vocal-group “The Ambrosians” uit Blaricum verleende haar medewerking aan verleenden. Wellicht mede dankzij de grote opkomst van het publiek werd het een geslaagd concert.

Een vast concert op de agenda was op 14 februari het Valentijnsconcert, waar naast Crescendo ook het Weesper mannenkoor en muziekvereniging G.A. Heinze uit Muiderberg hun medewerking. Het meest bijzondere aan diit concert was misschien wel dat na vele jaren Crescendo en G A Heinze gezamenlijk optraden.

Een nieuwe loot aan de concertagenda was op 16 maart en 14 september het Ranjaconcert.
Concerten bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met Crescendo.
Dat het een geslaagd idee was bleek wel uit het feit dat zowel een aantal jongeren als ouderen zich opgaf voor de proeflessen.

Altijd weer een dankbaar concert, zowel voor de muzikanten als voor de toehoorders was het concert in verzorgingshuis Florisberg. Een dankbaarder publiek kun je je nauwelijks voorstellen.

Ook dit jaar had het concert in de feesttent op 27 april een thema nl. “beestenboel”. De fanfare speelde stukken variërend van “Antartica” tot “Aap in Afrika” en de slagwerkwerk groep nam ons mee naar de jungle.

Op 7 juni werd Klassiek aan de Sluis georganiseerd. In de avond mocht Crescendo in een sfeer die deed denken aan het Prinsengrachtconcert in Amsterdam haar optreden verzorgen. Hoogtepunt was het optreden van de solist André Heuvelman op trompet. Voor Crescendo een hele eer omdat Andre Heuvelman lid is van het Rotterdams Philharmonisch orkest.

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met het Zomeravondconcert. Ook bij dit concert, althans voor de pauze, was het thema “Beestenboel”. Na de pauze was er een optreden van Concordia uit Bergschenhoek. Een ander orkest van onze dirigent John Brouwer. Een optreden om even stil van te worden.

CONCOURSEN/WEDSTRIJDEN

De slagwerkgroep ging op 3 november naar Hoogezand om deel te nemen aan een podiumconcours. Dat de gevarieerde muziek niet alleen door het publiek maar ook door de jury werd gewaardeerd resulteerde in een 1e prijs met 82.75 punten.

Op 15 juni, 27 september en 5 oktober namen de majorettes aan een concours in respectievelijk Volendam, Sneek en Alkmaar. Uiteindelijk gingen ze naar huis met 1 eerste en 5 tweede prijzen. Een resultaat waar de “meiden” trots op mogen zijn.


DIVERSE OPTREDENS

Op 27 oktober werden de kleintjes met hun lampionnen onder begeleiding van Crescendo naar het Muiderslot gebracht. Het thema was griezelen. Gelet op de aankleding van het Muiderslot hebben ze dat zeker gedaan en niet alleen de kleintjes.

Ook dit jaar heeft de Goed Heilig man de oversteek naar Muiden aangedurfd. Op 18 november arriveerde hij met zijn gevolg in de sluis van Muiden. Mede door het goede weer was het zo druk rondom de Sluis dat er voor Crescendo bijna geen doorkomen aan was. Maar uiteindelijk lukte het toch om de Sint en de kinderen tot bij de Kazerne te brengen.

Op 19 december speelde de kerstband voor het eerst in haar geschiedenis in de P.C. Hooftschool. Een optreden dat zeker voor herhaling vatbaar is. Op 22 december werd er alweer een beroep op de kerstband gedaan. Dit maal op de Kerstfair bij het Muiderslot. De meeste leden van de band konden zich na afloop nog alleen herinneren dat het heel koud was.

Op 30 april werd de jaarlijkse aubade op de Sluis gegeven.
Op 4 mei stond Muiden in woord en muziek stil bij de gevallenen van de 2e wereldoorlog en zij die door onrecht om het leven zijn gekomen.

Ook een activiteit die al jaren thuishoort op de agenda van Crescendo was het inhalen van de scholieren die meedoen aan de avondsvierdaagse.

Na dertig jaar in Muiden huisarts te zijn geweest, nam dokter Van Leersum op 25 september afscheid. Het is overbodig om te vermelden dat Crescendo dit afscheid muzikaal heeft omlijst.

Nog een jubileum maar geen afscheid. Op 11 oktober herdacht juf Marlies van der Weijden van de P.C. Hooftschool dat zij 40 jaar in het onderwijs werkzaam was. Crescendo gaf graag acte de presence mede omdat veel muzikanten bij juf Marlies in de klas hebben gezeten.

ACTIVITEITEN

Op 12 november werd een ware “Kliko”cursus georganiseerd. De reden daarvoor was dat het oud papier in het vervolg met “kliko’s” zou worden opgehaald.

De CV van Pro Musica vertoonde al langer gebreken. In 2008 werd niet alleen de ketel vervangen maar ook al het benodigde leidingwerk. In de vakantiemaand werd ook nog de vloer van Pro Musica van een nieuwe waslaag voorzien. Mede dankzij de vele vrijwilligers konden de investeringen tot een minimum worden beperkt.

ALLERLEI

Op 7 november was er een goed bezochte jaarvergadering. Secretaris Cees Hasenaar droeg zijn taak over aan Gert Schouten.
In januari werd Karlijn Schipper als jeugdcommissaris in het bestuur opgevolgd door Sebastiaan Meijer. Dit omdat Karlijn had besloten om meer van de wereld te willen zien.

Als afsluiting van het “leer” seizoen werd op 24 juni door de leerlingen een voorspeelavond gehouden.

Op 24 september werd de bliksemverloting gehouden. Een altijd welkome aanvulling van de kas. Ook nu weer werden er meer dan 4000 loten verkocht.

Op 28 september werd ter vervanging van het muziekweekend een Muzikale Kasteeldag gehouden op het Muiderslot. Mede dankzij het mooie weer een geslaagde dag. Ook werd op deze dag de nieuwe Crescendo vlag getoond.

Door weer en wind was hij er met de grote trom aanwezig: Klaas de Gooijer. In oktober werd hij gehuldigd voor het feit dat hij meer dan 60 jaar lid was van Crescendo.

BIJZONDERE GEBEURTENISSEN

Muziek kent alle emoties van het leven. 2008 was daar een goed voorbeeld van. Na een langdurig ziekbed overleed na een lidmaatschap van bijna 25 jaar Henk Grootendorst op veel te jonge leeftijd. Crescendo is hem veel dank verschuldigd.

Dat dood en leven dicht bij elkaar liggen ook bij Crescendo bleek wel uit de meedeling van de geboorte van Samuel Lowe. Zoon van onze koperinstructeur.
Op 8 maart waren Johan de Ruigh en zijn Anneke 40 jaar getrouwd. Voor Crescendo aanleiding om hen te verrassen met een serenade.

Al vele jaren gaf zij leiding aan de blokfluitgroep. Na de vakantie heeft Ursula Dutschler haar taak over gedragen aan Hugo de Graaff. Ursula bedankt voor die vele muzikale jaren. De leerlingen, en ook wij, hebben ervan genoten.

Nog een afscheid. Job van Duijnhoven, bevlogen instructeur van de slagwerkgroep, nam op 17 juni afscheid. De reden was dat hij op slagwerkgebied zijn vleugels verder wilde uitslaan. Ondanks de beperkte mogelijkheden van de slagwerkgroep wist Job hen soms tot ongekende hoogte te laten stijgen. Job bedankt voor je inzet en voor alles wat je voor Crescendo hebt gedaan. Crescendo was ook nu weer in staat gebleken voor een oplossing te zorgen. Cas van der Horst, dirigent van het Goois jeugdorkest, vult voorlopig de vacature in terwijl Koos Schipper de opleiding van de slagwerkers voor zijn rekening neemt.

Nog een afscheid. Na 16 jaar heeft Martine Baltus afscheid genomen als instructrice van de majorettes. We konden haar een spetterend afscheid aanbieden. Een afscheid waar zij volledig recht op had gelet op de inventieve en creatieve wijze waarop zij de majorettes wist te begeleiden. Dat laatste blijkt uit het feit dat Crescendo uit haar eigen gelederen in de persoon van Nathalie Gerritsen een waardige opvolgerster heeft gevonden.


In dit allerlei mogen we niet de bestuursleden en alle vrijwilligers die Crescendo al meer dan 112 jaar “jong” houden bedanken.

<< Terug naar het menu