2005 - 2006


Voorafgaand aan de jaarvergadering, normaal gesproken de start van het nieuwe verenigingsjaar, werd op 29 oktober medewerking verleend aan de lampionnen optocht die dit jaar in het teken stond van Halloween. Tijdens de jaarvergadering op 3 november werd besloten dat het jaar 2006 in het teken zou staan van het 110 jarig bestaan van de vereniging.
Een jaarlijks terugkerende activiteit blijft de bliksemverloting. Ook dit jaar weer een succes.
Het aantal verkochte loten bedroeg maar liefst 4171. ( E 2085,50 opbrengst).
Op 17 november was er een extra ledenvergadering over het functioneren van de dirigent. In gezamenlijk overleg werd besloten de arbeidsovereenkomst per 1 augustus 2006 te ontbinden.
In de maand november hopen zowel jong en als oud dat St. Nicolaas de Sluis in Muiden aandoet. Voor het eerst werd de intocht op zondag gehouden. Ook al waren hierover de meningen verdeeld, op de dag van aankomst was er toch een grote belangstelling voor de aankomst van de Sint.
Niet alleen voor jezelf spelen, maar ook voor een ander staat Crescendo op het lijf geschreven.
Op 25 november werd het jaarlijkse benefietconcert voor het Rode Kruis, samen met De Adelaar uit Weesp, uitgevoerd. Soms gaat een concert wat minder maar vaak gaat het gelukkig goed. Voor Crescendo, de Adelaar maar vooral voor het Rode Kruis was het een geslaagd concert.

Ook de scholing loopt als een rode draad door het verenigingsjaar. Scholing betekent namelijk het instant houden van je kwaliteit. Op 26 november behaalden Anne-Lotte Mos en Marleen Kouwenhoven hun A examen fanfare. Op 17 juni 2006 behaalden Loet Rosenberg en Brian Braaksma op slagwerk hun A diploma.
Sinterklaas was de kleintjes van Crescendo niet vergeten. Op 1 december werd het een ware happening mede dankzij de pepernotendans.

 

 


De maand december is traditioneel de maand van de kerstmuziek, de kerstband en het kerstconcert.
Het kerstconcert werd mede dankzij de medewerking (op het laatste moment) van het koor “Inspiration” een concert waarbij de ware kerstgedachte muzikaal beleefd kon worden.
Is het zo of lijkt het zo dat bij dit soort concerten je als muzikant boven jezelf, en daardoor de fanfare, uitstijgt.

Met de oliebollenavond nog vers in het geheugen werd op 11 februari 2006 een waar slagwerk spektakel georganiseerd door Nardinc uit Naarden en Crescendo. Op deze avond, die door de altijd enthousiaste Corina van Ast van commentaar werd voorzien, werd duidelijk dat slagwerk ook muziek is.
Het vieren van een verjaardag kost geld. Niet voor niets was de slagzin van de 110 jaar oude vereniging “wie jarig is trakteert”.
Door onder andere een bloembollenactie werd geprobeerd wat extra geld in het laatje te brengen. Door de enthousiaste inzet van Wendy van Capelle kon er bijna E 1500, - op de rekening van de vereniging worden bijgeschreven.
Ondertussen is de sollicitatieprocedure voor een nieuwe dirigent in gang gezet en hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden. Op de agenda van Crescendo staan een aantal vaste optredens. Een van de dankbaarste van die optredens is misschien wel het concert in verzorgingshuis Florisberg.
Misschien niet de kwaliteit van de muziek, maar wel op dat moment het contact tussen zij en wij.

Ondertussen vonden de voorbereidingen plaats voor het jubileumconcert op 7 mei. Samen met Joseph Custers (van circus Custers) werden met veel plezier een aantal nummers ingestudeerd. Ook de winkels in Muiden waren ter gelegenheid van het 110 jarige bestaan versierd met attributen van de vereniging.
In de feestweek blijft een moment van herinnering, de dodenherdenking, altijd weer een bijzonder moment.
Niet alleen de muziek die je speelt, maar ook het gedenken aan hen die de afgelopen periode je ontvallen zijn vraagt een moment van bezinning.
Maar ook in deze periode wordt de bevrijding gevierd.
Crescendo viert met een feestelijk jubileum concert op 7 mei de dag van haar verjaardag en werd 110 jaar oud. Aan de slogan “Wie jarig is trakteert” werd op een originele wijze invulling gegeven. Alle bezoekers kregen aan de ingang een ijsje. Een welkome dorstlesser op deze zomerse dag. De burgemeester, mevrouw A.M. Worm-de Moel, kwam Crescendo feliciteren en overhandigde een cheque van E 1100, --.
Een feestelijk concert waarbij alle onderdelen zich van hun beste kant lieten zien.
Hoogtepunt was wel het optreden van de fanfare met Joseph Custers met het lied Monica. Een staande ovatie viel hen ten deel.

Soms neem je even en adempauze om daarna weer vol goede moed verder te gaan.
De slagwerkgroep was ruim een jaar niet op concours geweest. Op 10 juni zouden zij deelnemen aan een concours in Maassluis. Echte kwaliteit blijft altijd bestaan. Zij gingen naar Muiden met een verdiende eerste prijs. Ook de majorettes lieten van zich horen maar vooral zien. In Volendam haalden zowel de showgirls als de minirettes een verdiende eerste prijs.
Tot ieders verrassing kregen de minirettes van de KNFM een ere diploma uitgereikt omdat zij het vorige jaar in hun divisie het hoogste aantal punten hadden gescoord.
Zouden zij in staat zijn dit huzarenstukje op 1 oktober in Alkmaar te evenaren?
In Alkmaar bleek dat de majorette van Crescendo kwaliteit in huis hebben.
Ook in Alkmaar werden twee “vette”eerste prijzen binnengehaald.
Mede door de bezielende leiding van Martine Baltus kon dit resultaat behaald worden. Maar…, natuurlijk ook door de zorgende “moeder” van de majorettes, Amanda van de Akker.
Waarin een kleine gemeente groot kan zijn.
Na de nodige gesprekken en proefrepetities hadden de leden van de fanfare hun stem uitgebracht. Met een meerderheid van stemmen werd John Brouwer benoemd tot de nieuwe dirigent van Crescendo.

Lex

John

Het zomeravondconcert (30 juni) was een bijzondere gebeurtenis. Niet alleen vanwege de western oufit van de muzikanten, maar vooral omdat het Lex zijn laatste officiële optreden was als dirigent van Crescendo. Na afloop werd hij bedankt door voorzitter Joop van Capelle die hem namens de vereniging een sculptuur overhandigende die voorstelde “de dirigent “.

Op 2 juli gonsde het gebouw van de vraag “wie ben jij” of geluiden van herkenning “wat ben je oud geworden”. Op 2 juli had Crescendo een reünie georganiseerd in een feestelijke omlijsting.
Ook een 3 tal oud dirigenten gaven acte de presens: Joop de Winter, Harrie Broun en Jacob Jansen.
Op 7 juli was na 8 jaar het echte definitieve afscheid van dirigent Lex Blankestein.
Tijden het concert op de Sluis ter gelegenheid van de opening van het Spieringfestival sloeg Lex voor het laatst de maat. Na afloop was er een gezellig samenzijn in het verenigingsgebouw Pro Musica. Ook de nieuwe dirigent John Brouwer was daarbij aanwezig.

Regelmatig worden mensen verrast vanwege een of ander jubileum met een serenade van Crescendo. Ook eigen leden valt die eer te beurt.
Op 3 september 2006 werden Koos en Brunette Schipper verrast met een serenade t.g.v. hun 25 jarige huwelijksfeest.

Alle leden van de vereniging voelde het aankomen. We groeien naar een climax t.g.v. het 110 jarig bestaan. Een climax werd het. In totaal 8 onderdelen van verschillende verenigingen deden mee aan de steroptocht op 23 september. Meer dan 200 muzikanten. Waaronder een heuse Crescendo reünie drumband, die na de reünie is ontstaan. Muiden stond (en terecht) op zijn kop.

 

 

13, 14 en 15 oktober

Deze data stonden in het teken van het 2 jaarlijks muziekweekend.
Dit keer niet zomaar een weekend Het weekend stond in het teken van country en western. Het betekende ook in verenigingskring het afsluiten van 110 jaar Crescendo. Menigeen kwam die afsluiting als een welkome afronding. De PR- Commissie is dit jaar boven zich zelf uit gestegen. Fantastisch wat zij allemaal hebben gedaan. Namen die best eens genoemd mogen worden: Henk Grootendorst, Leona Oosterbroek, Metha Gokke, Koos Schipper en Anja van Capelle.
Het noemen van Anja als laatste had een bijzondere reden.
Al geruime tijd werd getracht om voor Joop een Koninklijke onderscheiding te “regelen”. De Pr commissie moest daar wel bij worden betrokken omdat de uitreiking tijdens het muziekweekend zou plaatsvinden.
Toen bekent was dat een onderscheiding werd toegekend, gingen de Crescendo raderen draaien.
Er werd voor deze gelegenheid een ensemble opgericht die een stuk muziek ten gehore zou brengen, speciaal gearrangeerd door ons oud dirigent Lex Blankestein, waarbij Joop zich “thuis” voelt.
Nadat burgemeester Worm-de Moel de onderscheiding had opgespeld, bracht een ensemble van 7 musici het stuk “Voor Joop” ten gehore.
De burgemeester had het in haar toespraak goed begrepen: het ging niet om voorzitter Joop van Capelle, maar om Joop van Capelle als mens in de samenleving.


<< Terug naar het menu