2000 - 2004

Tijdens de jaarvergadering werd besloten om ook de ouders in te schakelen bij het ophalen van het oud papier. Tijdens deze vergadering werd Andrea Rietbergen benoemd tot 2e secretaris, Wiet Soonius tot commissaris en Jaap Meijer tot secretaris.
Voor het eerst dit jaar was de prijs van de loten voor de bliksemverloting op 8 november verhoogd van F 0,50 tot F 1,00. Bijna alle 4500 loten werden verkocht.
Het inhalen van St., Nicolaas werd in veel opzichten een bijzondere gebeurtenis. Voor veel jonge leden was het de vuurdoop. Zij gingen voor het eerst mee naar buiten. In de Weesperstraat wilde Sint Nicolaas de heer en mevrouw Korzelius extra in het zonnetje zetten door hen een serenade van Crescendo aan te bieden. Zij zouden hun supermarkt per 1 januari overdoen aan een ander. Niemand weet precies wat er op dat moment gebeurde. Het paard van de Sint steigerde en wierp hem van zijn rug. Vooral de kleine majorettes moesten een goed heenkomen zoeken. Het gevolg van dit alles was dat de Sint per ambulance afgevoerd moest worden met een gebroken arm en been en de nodige schrammen en builen, en een aantal majorettes de tocht met knikkende knieŽn afmaakte. Een week later heeft Crescendo alsnog de geplande serenade voor de heer en mevrouw Korzelius gegeven.
Koos Schipper werd op 29 december 2000 door de vereniging gehuldigd vanwege het feit dat hij zich al 40 jaar inzet voor de amateur muziek.

Het donateursconcert op 23 maart 2001 stond dit jaar in het teken van de musicals.
Als vereniging blijf je zoeken naar originele optredens. Het concert in de feestweek op 29 april werd voor het eerst samen met de Jozefschool gegeven.
Het open huis was inmiddels een begrip in Muiden geworden, mede dankzij de inzet van de PR commissie. Op 9 juni konden er weer 12 nieuwe leden worden ingeschreven voor de diverse onderdelen.
In Winterswijk tijdens het slagwerkconcours liet Crescendo horen dat zij gedurende langere tijd haar niveau kan vasthouden. Wederom een 1e prijs en de kans om door te stomen naar de eerste divisie. Ook dit jaar werd er een concours voor majorettes in Volendam gehouden. Zij kwamen op 17 juni thuis met een 1e en twee 2e prijzen.
Het 105 jarige bestaan van de vereniging werd op 9 september gevierd tijdens de soms wat natte verenigingsdag.
De majorettes hadden het gevoel dat zij er in Volendam niet alles uitgehaald hadden. In Almere op 23 september bewezen zij dat. Zij kregen niet alleen een hogere puntenbeoordeling maar gingen naar Muiden met twee 1e prijzen en een 2e prijs (net geen 1e).
Er zijn mensen die bijna iedereen kent maar ook door iedereen worden gerespecteerd. Meester Bep Vos is zo iemand. Bij zijn afscheid als directeur van de Jozefschool op 28 september (de dag dat hij 65 werd) gaf Crescendo een spetterende serenade.
De outfit van de majorettes was dringend aan vernieuwing toe. Dankzij een gift van de Rabobank was het mogelijk het gehele peloton van een nieuwe outfit te voorzien.
In oktober deden 11 blazers hun theorie A examen. Zij slaagden allemaal voor de theorie.
Tijdens de jaarvergadering van 30 oktober werd Robert-Jan van der Heijden gehuldigd voor zijn 12,5 jaar lidmaatschap.
Na een theorie examen volgt er een praktijk examen. Alle 11 leden die eerder theorie examen deden behaalden ook het praktijk examen. Ingvild Kop, Robin Cok, Sandra Sijmons, Dorien Schipper, Annet Schipper, Anne-Marijn Moolenaar, Cas van Hees, Nanette Scharp de Visser, Karlijn Schipper, Amber Vellekoop en Sebastiaan Meijer.
Op 3 december kwam voor het eerst Sint Nicolaas in Pro Musica. Voor de kleine leden en kleintjes van leden werd dit door de PR commissie georganiseerd en het bleek voor herhaling vatbaar.

Meestal komt een serenade onverwachts. Dat was zeker het geval bij Rinus van Ast (1e trompettist). Op 25 januari 2002 werd hij 62 jaar en was hij 50 jaar lid van Crescendo. Meer dan een serenade waard.
Op 2 februari stond het hele land in het teken van het huwelijk van Prins Willem-Alexander met Maxima. Ook Crescendo droeg haar steentje bij en verleende medewerking aan de lampionnenoptocht die 's avonds werd gehouden.
Het donateursconcert van 2002 stond geheel in het teken van de Euro. Muzikaal werd er een rondreis door Europa gemaakt.
De maand april stond in het teken van de verbouw van Pro Musica. Het fietsenhok werd archief en kopieerruimte. Door wetswijzigingen moest er een andere nooddeur komen en in het gebouw de nodige zaken worden aangepast zoals noodverlichting e.d.
Dat leden niet alleen druk zijn voor Crescendo blijkt wel uit het feit dat een serenade werd gebracht aan Rinus Schaap (bes bas) die na 30 jaar afscheid nam van het Interkerkelijk Jeugd- en Jongerenwerk.
In hun nieuwe outfit reisden de majorettes op 8 september af naar het concours in Alkmaar. Alle drie onderdelen behaalden een 2e prijs. In Harderwijk wisten zij op 28 september een hogere graad van perfectie te halen. Resultaat: twee 1e prijzen en een 2e prijs.
Het weekend van 4,5 en 6 oktober was het muziekweekend. Ditmaal was een locatie gezocht in Doornspijk. Gelet op het stijgende aantal deelnemers kan gesproken worden van een succesvol initiatief. In dit weekend werden gehuldigd: Priscilla Fritz, Angela Verheul, Roos van Wonderen, Wendy Westland, Nathalie Gerritsen en Andrea Gerritsen, allen majoretten, voor 5 jaar lidmaatschap en Kees Hasenaar, fanfare, voor 25 jaar.
Tijdens de jaarvergadering van 30 oktober trad Roel Samplonius na bijna 25 jaar af als penningmeester. Ernst-Jan Zevering werd zijn opvolger.
Toch altijd weer leuk blijft het inhalen van Sinterklaas. Niet alleen in Muiden maar dit jaar deed Crescendo op 16 november ook weer in Naarden mee.
Dat tussen de bedrijven door ook nog gestudeerd wordt blijkt uit het behalen van de nodige diplomaís op 7 december. Voor het A examen slagwerk slaagden Valentijn Molenaar, Ide van Wonderen en DaniŽl Meijer. Marlous Philips van Buren slaagde voor haar B diploma slagwerk.
Bij zijn vertrek was Maurice Vastenouw ruim vijf jaar instructeur van de slagwerkgroep en leraar opleiding slagwerk. In deze vijf jaar werden er zeer grote prijzen behaald en leerde de slagwerkgroep andere stijlen kennen. Job van Duijnhoven, ook leraar slagwerk, zal tijdelijk de taken van Maurice Vastenouw overnemen.
Het kerstconcert had een primeur. De blokfluitgroep, inmiddels onder leiding van Ursula Dutschler, trad voor het eerst op.

Na een uitvoerige sollicitatieprocedure in het eerste kwartaal van 2003 werd besloten Job van Duijnhoven aan te stellen als nieuwe instructeur van de slagwerkgroep.
Het donateursconcert stond dit jaar in het teken van vissers en schepen. Ook leerlingen van de Jozefschool hadden aan de versiering van de zaal hun steentje bijgedragen.
Op 28 maart werd het openingsconcert gegeven in het kader van Muiden 1050. Op een historisch zeilschip werd Crescendo op 29 maart al spelend de sluis binnengevaren.
Maandelijks krijgen de leden het verenigingsblad van maand tot maand. Daarnaast verscheen in maart 2003 voor het eerst het infoboekje "Wie wat waar en hoe". Een boekje vooral bedoeld voor geÔnteresseerden en nieuwe leden.
Op het solistenconcours van 16 mei deden voor het eerst blokfluiters mee. En hoe..!! De eerste prijs, de Toon Buninga Trofee, werd gewonnen door een trio blokfluiters, Sietske Visser, Charlotte Kievits en Viviane de Groot. De publieksprijs ging dit jaar welverdiend naar de altsaxofonist Thomas Slabbers.
De plaats Volendam wordt langzaam maar zeker een begrip in Crescendo kringen. Ook dit jaar gingen de majorettes op 15 juni in Volendam op concours. Er werden drie welverdiende 2e prijzen behaald.
Het Muiden 1050 comitť had op 21 juni een gondelvaart door de Vecht georganiseerd. Aan Crescendo was gevraagd in Italiaanse outfit en op Italiaanse muziek de boten binnen te blazen. Dat de leden van de fanfare creatief zijn bleek wel uit het "Italiaanse uniform" dat was aangetrokken.
Zondag 7 september werd vooral voor Joop van Capelle en zijn vrouw Anja een gedenkwaardige dag. In deze maand was Joop bijna 25 jaar bestuurslid waarvan 23 jaar als voorzitter, waren Joop en Anja 25 jaar getrouwd en was Joop 25 jaar zelfstandig ondernemer. Mede gelet op wat het bedrijf van Joop en Anja in die periode voor de vereniging had gedaan was aanleiding om extra uit te pakken. Begonnen werd met een rondgang door Muiden waarvoor Joop en Anja in een oldtimer mochten plaatsnemen, Bij Pro Musica aangekomen vond de officiŽle huldiging plaats. Namens de vereniging kregen zij als cadeau een bijzonder avondje uit. De beschermheer van de vereniging, de heer Kuiper , overhandigde Joop de penning van verdienste van de KNFM .
Het lijkt voor de majorettes wel of de concoursen in Volendam een warming-up zijn. In Alkmaar behaalden zij op 14 september twee 1e en een 2e prijs. Op 27 september hebben zij geprobeerd dit resultaat in Almere te verbeteren. Dit lukte net niet. Zij behaalden een 1e en twee 2e prijzen.
Tijdens de jaarvergadering werd besloten de contributie te verhogen met E 3,00 per maand. Voor de "vaste" oud papierophalers werd een uitzondering gemaakt. Zij konden korting krijgen op deze verhoging.
31 oktober was voor vijf leerlingen een belangrijke avond. Zij deden voor het eerst mee tijdens een repetitie. Het waren: Susanne Dienske, Diewertje Methorst, Marleen Kouwenhoven en Merel Moolenaar op bugel en Anne-Lotte Mos op trombone.
Op 15 november was sprake van een echte primeur. De majorettes van Crescendo liepen voorop bij muziekvereniging Jubal in Weesp tijdens het inhalen van Sinterklaas. Na het inhalen van Sinterklaas in Muiden moest Klaas de Gooijer het onvermijdelijke accepteren. Hij kon niet meer met de grote trom de rondgangen lopen. Een tijdperk werd afgesloten.
In Florisberg deden de eerder genoemde leerlingen voor het eerst mee tijdens een concert. Na afloop beloonde de dirigent hen met een rode roos.
De secretaris, Jaap Meijer, moest om gezondheidsredenen zijn functie neerleggen. Kees Hasenaar wilde deze taak overnemen. Robert-Jan van der Heijden werd bereid gevonden de taak van Kees Hasenaar over te nemen.

In januari 2004 werd er een nieuwe manier van het ophalen van het oude papier geÔntroduceerd. Voortaan werd met twee "vuilnisautoís" het papier opgehaald. Gemiddeld lopen er 4 mensen van 18 jaar en ouder achter de auto. Wat deze in totaal dus 8 mensen in januari ophaalden was meer dan 19.000 kilo. Doordat er van 3 naar 2 wijken is teruggegaan werd afscheid genomen van een vast koffieadres. Meer dan 30 jaar heeft Mevrouw Goor op de laatste zaterdag van de maand de muzikanten onthaald op koffie, frisdrank en heel veel lekkere koeken.
De muziekstandaards stonden op instorten en dus werd uiteindelijk besloten nieuwe aan te schaffen. Toch weer een hele uitgaaf. Mevrouw Eversdijk was 75 jaar geworden en wilde ter ere van dat feit de standaards schenken aan Crescendo.
Tijdens het donateursconcert van 27 maart doet de nieuwe lady speaker Corina van Ast (oud majorette) haar intrede. Zij volgt Eveline Meijer op die dit zeer regelmatig sinds 1981 heeft gedaan.
Het hebben van een eigen gebouw is heel plezierig maar vraagt ook veel onderhoud. In april 2004 hebben Rinus van Ast, Arie Bentvelzen, Henk Grootendorst en Roel Samplonius de buitenkant van het gebouw opnieuw in de verf gezet.
29 april 2004 was een bijzondere dag voor Roel Samplonius (inmiddels 59 jaar lid). Voor zijn bijzondere inzet voor de vereniging in de afgelopen jaren ontving hij de zilveren erepenning van de KNFM, werd hij benoemd tot erelid van de vereniging, maar ook ontving hij uit handen van burgemeester Smith een koninklijke onderscheiding.
Tijdens koninginnedag werd de aubade opgenomen door Radio Noord-Holland. De mars Amalia (gecomponeerd t.g.v. de geboorte van prinses Amalia) werd gespeeld. De burgemeester herdacht ook het heengaan van Prinses Juliana.
Voor de maand mei was een donateursactie gepland. Het resultaat was goed. 222 donateurs verhoogden hun bijdrage en 63 nieuwe donateurs konden worden bijgeschreven. Totaal heeft Crescendo 662 donateurs.
Het concert tijdens de feestweek stond in het teken van de uitwisseling. Via onze beschermheer de heer Kuiper werd een uitwisseling mogelijk met "De Harmonie" uit St. Nicolaasga. De heer Kuiper is namelijk burgemeester van Skasterlan waar St. Nicolaasga onderdeel van uitmaakt.
Het is niet alleen van belang donateurs te werven maar ook nieuwe leden moeten worden gezocht. Voorafgaand aan de ledenwerf actie werd een rondgang gehouden. Niet alleen meldden er zich nieuwe leden aan maar ook diverse leerlingen konden doorschuiven naar andere onderdelen.
Opnieuw was Crescendo voorgedragen bij het CoŲperatief fonds van de Rabobank. Ditmaal was Koos Schipper de "aanbrenger".
Op 4 juni 2004 was het dan zover. Ernst-Jan Zevering en Marlous Philips van Buren gaven elkaar het ja woord. Een vrolijke serenade was hun deel.
Op 12 juni ging de slagwerkgroep voor het eerst met de nieuwe instructeur op concours. Het was krap maar ze behaalde een verdiende 1e prijs. 20 juni deden zowel de minirettes als de grote groep mee aan wedstrijden in Volendam. De minirettes behaalden een 1e prijs en de grote groep een 2e prijs.
Voor de leerlingen van Crescendo was 26 juni een spannende dag nl. examendag. Alle 10 kandidaten behaalden hun diploma.
Het laatste optreden voor de zomervakantie is het zomeravondconcert. De jeugd had een aantal ideeŽn geopperd en deze werden nu uitgevoerd. De kerk was omgebouwd als decor voor een dagje strand en de muzikanten waren gekleed in zomerse kledij.
Als muziekvereniging moet je meegaan met de tijd. Op 20 augustus 2004 liet de voorzitter,Joop van Capelle, door een druk op de knop de Website van Crescendo officieel het net opgaan.
Een nieuw onderdeel bij de vereniging wordt geboren op 22 september. Op deze avond vindt onderleiding van Rinus van Ast en Koos Schipper de eerste repetitie plaats van het jeugdorkest.
Door een oproep aan een ieder die lid was van de Rabobank was de zaal tijdens de toekenning van de gelden uit het CoŲperatief fonds flink gevuld met Crescendo aanhangers. Door stemming zouden namelijk de grote bedragen worden toegekend. De aanvraag van Crescendo betrof geld voor het aanschaffen van instrumenten voor de jeugd. De avond pakte goed uit. Crescendo ging na de stemming naar huis met E 10.000,00.
Het muziekweekend was dit jaar op 1,2 en 3 oktober in Doornspijk en stond in het teken van Halloween. Tijdens dit weekend werd er zoals gebruikelijk een aantal leden gehuldigd Sanne Bosman, Stephanie Verheul en Chanella Nieman, 5 jaar majorettes; Mark van Capelle, 12,5 jaar slagwerkgroep, Bert van den Akker 40 jaar slagwerkgroep; Metha Gokke, 12,5 jaar fanfare, Rinus Schaap 40 jaar fanfare. Later werd Sandra Sijmons gehuldigd voor 10 jaar majorette.


<< Terug naar het menu